”Emzias” bedste råd: sådan lykkes du med Twitch
I GAMING-MODUS: Emelie har deltaget i mange spil-event over hele verdenen og tre gange kan alle som vil besøg Emelie se hende på Twitch-kanalen, hvor hun steamer når hun spiller. FOTO: KIM VENTURA

”Emzias” bedste råd: sådan lykkes du med Twitch

Published at 10. jan 2019 10:58, Updated at 10. jan 2019 11:24

Emelie aka. Emzia- er en af de største profiler og flere hundrede ser hende spille hver gang hun er live. Her er hendes bedste råd til, hvordan man bliver en vinder ved streaming.

I dag har Emelie en stor fanskare på Twitch, som er en platform udviklet til direkte videostreamning af videospil. Meget er sket siden hun streamede sin første udsendelse for lidt over to år siden.

Læs mere: Disse piger brænder for gaming

Jeg ville prøve det, bare for sjov. Jeg havde set forskellige streams på Twitch før og tænkte, at det ville være sejt at prøve det selv, forklarer Emilie.

Den første udsendelse gav mig blod på tanden og nu er Emelie kendt på nettet som ”Emzia”, med en fast tidsplan for sine udsendelser således, at dem der følger hende altid ved, hvornår de kan følge hende: hver tirsdag, torsdag og søndag.

FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Flere lever godt af Twitch

De største Twitch-profiler sponsoreres oftest med udstyr fra forskellige spille-aktører og tjener også penge på donationer og abonnenter til Twitch. Det er gratis at oprette en Twithc-konto og følge streamninger men abomenter på brugere koster fem dollar om måneden.

 Du kan tjene alt fra flere hundrede dollar på en stream til flere hundrede dollar, hvis du har en stor fanskare. Men det er selvfølgelig frivilligt at donere penge.

Folk gør det oftest for at vise sin værdsættelse af det arbejde man udfører, siger Emelie og tilføjer: du kan tjene gode penge, hvis du har mange følgere. Der er flere store streamere derude som lever godt af det.

Har du set denne? Sådan kan DU blive pro gamer

Twitch- kanalen åbner op for mange døre for Emelie, som har været programdirektør for World of Esports Viasat Sport-programmet og var med til flere spilbegivenheder i udlandet. I dag arbejder hun i mediebranchen og trives med den store variation både på job og i hjemmet.

 - Man bør streame, hvis man synes det er sjovt, man bør ikke opsige sit job ud af det blå bare for streame. Hvis du vil satse på streaming , vil jeg anbefale, at man starter i det små og i det lange løb se om det er noget du er komfortabel med og kan leve af. Hun tilføjer, at hun ikke vil afvise, at hun kommer til at arbejde mere med e-sport og spil og tv i fremtiden.

KLAR TIL STREAM. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Kom i gang med rigtige udstyr

Da Emelie begyndte sine live-udsendelser havde lidt ekstra udstyr udover sin gaming-pc. Nu har hun et hjørne i sit værelse fyldt med streaming-udstyr.

Jeg er en meget afslappet spiller og har derfor ikke været så opsat på pcens specifikationer. Jeg havde en dårlig pc før og jeg var nødt til at opgradere fordi det kræver mere af pcen når man streamer sine spil. Jo bedre din pc er, desto bedre er kvaliteten af både grafik og streaming.

Er du nysgerrig på ”Emizas” setup? Klik på hendes kanal, hvor du kan se, hvilke komponenter hun har på sin pc.

Tjek også: Hvordan vælger du det rigtige spiludstyr til din pc.

 - Der er meget forskelligt udstyr man kan købe, men jeg synes det vigtigste er webkamera, mikrofon og headset. Du bør altid have et headset når du er gamer, mens et godt kamera og en ordentlig mikrofon giver et klart billede og god lyd på din streaming, forklarer hun.

Byg din PC selv: Sådan vælger du de rigtige komponenter

”Emizas” bedste råd til succes:

Selvfølgelig handler det ikke kun om det rigtige udstyr for at gøre det godt på Twitch. Hun understreger, at det vigtigste er naturligvis at have det sjovt og at spille spil man synes er sjove.