Ghost of Tsushima lover smuk samurai-action

Hvad ville du gøre, hvis hele dit liv blev vendt på hovedet? Hvis udenlandske soldater stormer dit hjem, og næsten alle, du kender, tvinges til at dø?

Vi rejser tilbage i tiden til slutningen af 1200-tallet. Det mongolske rige breder sig ud over Asien. Målet for næste erobring er det japanske fastland. Som en torn i øjet ligger dog øen Tsushima, som blokerer vejen for den enorme invasionsflåde. Det stopper dog ikke mongolerne, for i 1274 går de i land for én gang for alle at åbne vejen til Japan.

I Ghost of Tsushima tager du rollen som Jin Sakai, en af de få overlevende samuraier efter den mongolske invasion af den japanske ø Tsushima. På trods af heroisk modstand har fjenden vundet det første slag, og Tsushimas fremtidige frihed hænger i en tynd tråd. For at redde sin elskede ø og hele Japan er det ikke nok, at Jin Sakai er samurai. Han er nødt til at udfordre de gamle traditioner og blive noget mere, noget mere dødbringende - han må lære at kæmpe the way of the Ghost.

Spillet finder sted i en åben verden, som ikke desto mindre byder på lineær fortælling - glem alt for mange valgmuligheder eller indviklede forgreninger. I stedet er der fokus på Jin Sakai som person, og hvordan han over tid er nødt til at lægge samuraiernes ædle tradition bag sig for at have en chance mod de mongolske indtrængere. Ghost of Tsushima udspiller sig i tredje person, og du kan tilpasse din karakter på flere forskellige måder, så den passer til din stil.

Udviklerne Sucker Punch lover med Ghost of Tsushima en helhed ud over det sædvanlige. Det skal føles som at gå 800 år tilbage i tiden til en anden verden langt væk i Asien. Selvom spillet er baseret på fiktive karakterer og med sin egen fortolkning af øen Tsushima, er historien forankret i virkelige begivenheder, hvor der er gjort en stor indsats for at gøre verden realistisk. Dette er ikke mindst tilfældet grafisk - trods det faktum, at Playstation 4 er ved at være gammel, ser spillet fantastisk smukt ud.

(18 minutters gameplay) 

Ghost of Tsushima lanceres den 17. juli 2020. Spillet er indtil videre kun til Playstation 4, men rygter antyder, at en Playstation 5-version allerede er under udvikling.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Se alle gaming-nyhederne