Xbox Series X

Xbox Series X - monolitten, der næsten er en PC

Published at 02. jan 2020 08:57, Updated at 09. jun 2020 12:40

Så er det afsløret: Xbox Series X bliver lanceret i julen 2020. Under den årlige prisuddeling for videospil, The Game Awards, tog Microsoft alle med storm og viste deres nye, monolitiske spillekonsol. Efterfølgeren til Xbox One bærer præg af at være en PC i miniformat.

Besøg produktsiden til Xbox Series X for at modtage besked, når konsollen er i salg - se videoen nedenfor.

YouTube Video - Xbox Series X - World Premiere - 4K Trailer

En stor sort mursten ved navn Series X

Efter at have set afsløringen af Xbox Series X, giver den projicerende konsol associationer til det mystiske rumskib i filmen Arrival, eller monolitten i 2001: A Space Odyssey. Følelsen er næsten, som da man kiggede på ringverdenen i Halo: Combat Evolved for første gang - en blanding af fascineret nysgerrighed og snigende sommerfugle i maven.

Gennem spillekonsollernes historie har det været almindeligt at diskutere design. For eksempel fik den første Xbox-gamingcontroller, også kaldet "The Duke" i sin tid, en masse skæld ud for, at man skulle være en kæmpe for at bruge den. Den fik status som en uknuselig klump, der ikke var meget for øjet. PlayStation 3 blev også beskyldt for at ligne en grill.

Dette venskabelige (nok ikke altid) drilleri mellem Xbox, PlayStation og Nintendo fans har altid været en tradition på spilfora. Reaktionerne har heller ikke ladet vente på sig denne gang. Series X omtales som et tårn, men for dem, der skulle være bange for, at den ikke passer ind i TV-reolen: ja, så kan den sagtens lægges på siden.

Xbox Series X Xbox

Xbox Series X

AMD Zen 2, SSD, GDDR6 SDRAM, Ray-Tracing
(36)
Ikke på lager. 79 stk. Ubekræftet 16.dec.2022 fra producenten.
3.899,-

Dobbelt lydstyrke, fire gange så kraftfuld

I konsolverdenen har det været størrelsen, der tæller, bare omvendt. Traditionen tro skal de være så små og kompakte som muligt. Dette har især Nintendo arbejdet hårdt for med Wii, WiiU og Switch. I dag bliver det ikke meget mindre end Google Stadia, hvor alt streames over nettet via Chromecast Ultra.

Derfor er det interessant, at Microsoft blæser på alle konventioner og tager en 180 drejning. Xbox Series X er cirka dobbelt så stor som Xbox One X, og det brøler kraft.

Hvorfor er den dobbelt så stor? Jo, fordi den skal være fire gange så kraftfuld. Når det ligner et PC-tårn og begynder at nærme sig kræfterne i en gaming-PC, er det tydeligt, at Microsoft ønsker at sløre linjerne mellem konsol og PC.

Xbox Series X får en processor fire gange så kraftig som Xbox One X. Grafikkortet vil være cirka dobbelt så kraftigt. Derudover gør moderne SSD-teknologi indlæsningstiderne betydeligt kortere.

En gensyn med Xbox One-controlleren

For dem, der spillede på Xbox One, er dette en gammel kending. Xbox Series X-spilcontrolleren har fået nogle mindre ændringer, men beholder for det meste sit klassiske look.

I midten er der dukket ekstra knap op, der skal håndtere deling og videooptagelse af spil.

Controlleren skal være blevet lidt mindre end dagens Xbox One-controller, formodentlig for at være lidt mere universel når det gælder hænderne i hele verden.

Et omdiskutert navnevalg

Xbox Series X er et navn som ikke helt har begeistret folk over det vidstrakte internett. Noen mener at prosjektnavnet Scarlett var mye bedre enn Series X, og at Microsoft kunne beholdt det. Likevel er det gøy å lese kommentarene som hagler inn på navnet, eksempelvis hos Reddit. Noen elsker det, andre hater det.