fri returfri retur

Persondata politik

Denne politik fortæller, hvordan vi indsamler og behandler personoplysninger.

Komplett Service Sweden AB, SE-nr. 12 321 716, Telegrafgatan 4, 169 72 Solna, Sverige, (i denne erklæring omtalt som "Komplett.dk" eller "vi") er ansvarlig for virksomhedens behandling af personoplysninger. Den ansvarlige skal sørge for, at al behandling og håndtering af personoplysninger sker i overensstemmelse med de til enhver tid gældende privatlivsregler. Den ansvarlige kan kontaktes som beskrevet i punkt 8.

Komplett.dk har sin egen persondatarådgiver. Personens opgaver er at give medarbejderne information og råd om privatlivslovgivningen, overvåge overholdelse af privatlivsforordningen og interne retningslinjer, samt give råd om privatlivskonsekvenser og være kontaktpunkt for de registrerede og Datatilsynet. Rådgiveren kan kontaktes på e-mail-adressen personopplysning@komplett.com.

 

1 personoplysninger

For at gennemføre et køb i webshoppen på Komplett.dk skal der oprettes en kundeprofil, hvor vi har brug for dit navn, adresse, mobilnummer og e-mail. Dette er nødvendigt for at kunne opfylde købsaftalen ved at vi kan sende din ordre til den rigtige leveringsadresse, holde dig opdateret med ordrebevægelserne og kontakte dig i tilfælde af behov i forbindelse med din ordre.

Vi vil beholde din kundeprofil så længe du er en aktiv kunde hos os. Du kan til enhver tid vælge selv at slette kundeprofilen under Min side. Alle dine personoplysninger vil så blive slettet, undtagen ordreinformation og kvitteringer, som vi vil beholde så længe vi er forpligtet ved lov, se punkt 1.2.

Hvis du vælger at skrive en produktanmeldelse (review), vil anmeldelsen og navnet, du vælger at bruge, blive gjort synlig for andre kunder.

Til forskellige formål kan vi have brug for andre personoplysninger. Hvilke personoplysninger og formålet med disse er beskrevet her i privatlivspolitikken.

 

1.1 Dine rettigheder

Du har ret til indsigt i dine personoplysninger, som Komplett.dk har registreret i overensstemmelse med gældende lovgivning. Du kan til enhver tid anmode om at modtage disse oplysninger uden betaling i henhold til lovgivningen. Skabelon til anmodning om indsigt finder du her.

Oplysningerne skal udleveres/overføres på en sikker måde. Hvis den registrerede indgiver anmodningen elektronisk, og medmindre den registrerede anmoder om noget andet, skal informationen gives i en almindelig elektronisk form.

Du kan også til enhver tid anmode os om at slette eller rette dine personoplysninger, forudsat at vi ikke er forpligtet til at opbevare disse i henhold til gældende lovgivning eller andre forpligtelser, vi har. Skabelon til anmodning om rettelse eller sletning finder du her.

Du har ret til at få udleveret dine egne personoplysninger, som du har givet til komplett.dk- dataportabilitet. Hvis det er teknisk muligt, kan vi sende disse oplysninger direkte til en ny virksomhed. Hvis ikke vil vi sende oplysningerne til dig via e-mail.

Alle personoplysninger, vi sender til dig i disse sammenhænge, vil sendes i et krypteret filformat.

Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykke, du har givet os. Samtykkerne finder du på Min side, og kan tilbagekaldes der eller som beskrevet i denne erklæring.

Du har ret til at klage til Datatilsynet, hvis du oplever, at dine personoplysninger ikke behandles i henhold til denne erklæring.

 

1.2 Arkivering af personoplysninger

Oplysningerne gemmes så længe det er nødvendigt ud fra formålet med behandlingen. Vi vil slette personoplysningerne, når vi har håndteret din henvendelse, opfyldt din aftale eller vores retlige forpligtelse.

I stedet for at slette alle oplysningerne, kan det være, at vi i stedet vælger at fjerne identificerende oplysninger fra personoplysningerne, så oplysningerne ikke længere kan knyttes til dig (anonymisering) og beholde den anonyme information. Sådanne anonyme informationer vil vi i så fald gemme til brug i analyser og statistikker, for at tilpasse og udvikle vores markedsføring og udvikle produkter i henhold til kundernes ønsker og behov.

Du kan til enhver tid slette din kundeprofil hos os, men i henhold til regnskabslovgivningen skal vi fortsat gemme dine transaktionsdata i op til 5 år. Vi vil også fortsat gemme din kontaktinformation og købshistorik i 5 år efter købet for at kunne iværksætte dine rettigheder i forbindelse med garanti og reklamation i henhold til forbrugerkøbsloven, købeloven og Komplett.dks salgsbetingelser. Opbevaringsperioden kan være længere, hvis en garantisag eller reklamationssag ikke er afsluttet.

Hvis du har oprettet og beholdt en kundeprofil, vil vi gemme kontaktinformation og købshistorik i 10 år, medmindre du anmoder os om at slette dette tidligere eller sletter din kundeprofil.

Oplysninger, vi bruger til markedsføringsformål, vil vi slette eller anonymisere, når du anmoder os om det, enten ved at kontakte os i punkt 8 nedenfor, via "Min side" eller i links i vores henvendelser til dig.

Vi har på nogle steder i vores lokaler installeret kameraovervågning. Der disse er opsat, har vi synlige skilte med information om overvågningen. Formålet med kameraovervågningen er at beskytte sikkerheden og for at kunne undersøge og afklare kriminelle handlinger, hvis dette sker. Når det er nødvendigt, vil optagelser fra kameraovervågningen blive håndteret af vores medarbejdere, vores leverandør af overvågningsservice i henhold til databehandleraftale, vi har med dem eller politiet, hvis der er retligt grundlag for det. Behandlingsgrundlaget er vores legitime interesse i at beskytte vores medarbejdere og besøgende, samt vores værdier mod ødelæggelse og tyveri, som vi mener overstiger eventuelle ulemper for personer, der vises på overvågningsbillederne. Opbevaring af optagelser fra kameraovervågning er underlagt strenge sikkerhedsprocedurer, og optagelserne slettes i henhold til de gældende regler om sletning af sådant materiale, alt fra syv til ni dage.

 

1.3 Sikring af personoplysninger

Komplett.dk har vedtaget procedurer og omfattende foranstaltninger for at sikre, at uvedkommende ikke får adgang til dine personoplysninger, og at behandlingen af ​​oplysninger sker i overensstemmelse med kravene i gældende lovgivning. Eksempler på sådanne foranstaltninger omfatter risikovurderinger, gennemførelse af organisatoriske og fysiske tiltag, adgangskontrol og arkiveringsprocedurer samt procedurer for databehandling og opfølgning på forespørgsler vedrørende retten til indsigt, rettelser og sletning.

Du kan være sikker på, at Komplett.dk gemmer dine personoplysninger på en sikker måde.

 

2 Levering af produkter

Vi samarbejder med PostNord og Posten omkring levering af produkter. Vi videregiver personoplysninger, som er nødvendige for at produkterne kan leveres til dig. De oplysninger, der deles med transportørerne, er navn, adresse, telefonnummer og ønsket leveringssted. Oplysningerne slettes efter 12 måneder.

 

3 Betalingsløsninger

Af sikkerhedsmæssige årsager opbevarer vi historik, der indeholder IP-adressen, som vi modtager bestillinger fra.  Betalingsoplysninger hos Komplett omfatter: IP-adresse, navn, adresse, e-mail og mobilnummer.

Alle systemer, der behandler personoplysninger vedrørende betaling af bestillingen, er alene begrænset til medarbejdere, der udfører nødvendige opgaver i forbindelse med bestillingen.

 

3.1 Kortbetalinger

Kortnummer gemmes ikke ud over, hvad der er nødvendigt for at sikre effektiv håndtering af eventuelle problemer med overbelastning, ophævelse af reservation og kreditering. Komplett.dk kan ikke se hele dit kortnummer i nogen som helst af vores systemer efter gennemførelse af købet. Skulle der opstå problemer med en kortbetaling, kan betalingsansvarlige hos Komplett.dk se de første 6 og sidste 4 cifre i dit kortnummer (IIN/BIN nummer) for at identificere, hvilken bank der har udstedt kortet, så vi kan hjælpe med at løse problemet.

Vælger du kort som betalingsmetode, vil betalingsoplysninger og kreditkortinformationer blive delt med vores kortbetalingsudbyder: Worldline e-payment services og Digital River. Betaling og kortoplysninger bruges kun til at foretage betaling.

For at gøre det endnu nemmere når du handler, kan du ved checkout vælge sikker lagring af dine kortoplysninger. Vores betalingspartner, Digital River, vil derefter gemme kortet i deres sikre systemer, så du kan købe via dette. Vi gemmer ikke dine kortoplysninger ud over at henvise til dem med en identifikator. Senere køb med det gemte kort er nemt at foretage, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at logge ud af din kundekonto, når du har afsluttet købet, for at sikre at uvedkommende ikke har adgang til den enhed, du browser på. Du må ikke at dele dit brugernavn og din adgangskode med andre.

De oplysninger, du opgiver via vores online betaling, vil kun være tilknyttet til din kundekonto. Oplysningerne opbevares i overensstemmelse med gældende love. Hensigten er, at du ikke behøver at indtaste dine kortoplysninger, hver gang du foretager et køb hos os.

Du kan nemt tilføje nye kreditkort og slette gemte kort ved checkout. For at gennemføre betalingen deler vi kortoplysningerne med vores betalingsudbyder Worldline e-payment services og Digital River. De opbevarer oplysningerne på en sikker og forsvarlig måde og er underlagt meget strenge regler fra kortselskaberne, dvs. PCI niveau 1.

3.2 Tryghedsaftale

Hvis du vælger at tilføje en tryghedsaftale til et eller flere produkter, du køber hos os, vil vi dele personoplysninger med vores forsikringspartner Insr Insurance Group. Oplysningerne omfatter: Navn, adresse, e-mailadresse og mobiltelefonnummer. De oplysninger, som leverandøren har adgang til, og hvordan de skal behandles, reguleres af en databehandleraftale indgået mellem Komplett.dk og Insr Insurance Group.

 

4 Returnering/Servicepartnere

I forbindelse med returnering og reparation af produkter samarbejder Komplett.dk med udvalgte servicepartnere. Hvis et produkt, som vi har solgt er behæftet med mangler i henhold til bestemmelserne i forbrugerlovgivningen eller købeloven, har kunden ret til at få den repareret gratis. Produktet vil derefter blive leveret af en af ​​vores servicepartnere, og vi vil dele personoplysninger med servicepartneren. Oplysningerne omfatter navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, kvittering for køb (købshistorik).

Såfremt produktet ikke kan repareres, kan servicepartneren videregive kvitteringen til producenten. Dette er for at sikre, at Komplett.dk underrettes om, produktet kan erstattes med et nyt eller skal krediteres.

Klik her for at se, hvilke servicepartnere vi samarbejder med.

  

5 Cookies

Komplett.dk analyserer brugerdata, trafik og aktivitet på vores hjemmesider ved at indsamle såkaldte cookies. Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din enhed, når du downloader en hjemmeside.

Formålet med vores indsamling af cookies er at give webshoppen grundlæggende funktioner som sessionshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Vores egne cookies, såkaldte første parts cookies, er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer. Disse gør det muligt at huske logins, indkøbskurve, sideindstillinger og lignende.

Disse cookies kan ikke vælges fra, og vores behandlingsgrundlag for dette er af berettiget interesse (GDPR art. 6 f).

Vi bruger også såkaldte "tredje parts cookies", der sporer brugeradfærd på tværs af hjemmesider og kategoriserer brugere. Disse bruges til analyser, markedsføring og personalisering af hjemmesiden.

Generel information om brug af cookies og behandlingsgrundlag finder du under punkt 5.1 til 5.4.

Her kan du se en oversigt over cookies, der bruges på Komplett.dk.

Vi bruger også "pixel". Pixel er en lille kode på vores hjemmeside, der gør det muligt at registrere konverteringer gennem annoncer på internettet. Det giver os mulighed for at tilpasse ekstern annoncering mod kundegrupper baseret på deres interesser internt på vores hjemmeside. Vi beder altid om dit samtykke til brug af pixel.

 

5.1. Sådan undgår du cookies

Hvis du ønsker at undgå brug af cookies kan du indstille din browser til ikke at acceptere dem. Se din browsers hjælpesider for indstillingerne. Bemærk, at hvis du vælger ikke at acceptere cookies, vil flere af funktionerne på Komplett.dk ikke fungere. 

 

5.2 Analyse

Komplett.dk indsamler anonymiserede oplysninger om besøgende på Komplett.dk til analysemæssige formål.
Med anonymiserede oplysninger mener vi oplysninger, som ikke kan spores til en bruger eller en person. Formålet med dette er at indsamle statistik, der kan bruges til at videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Eksempler på denne type af data er: antallet af besøgende på websiden, hvordan siden bliver brugt, hvor længe besøget varer, hvor brugerne kommer fra, og hvilke webbrowsere der benyttes.

Vi indsamler også søgeord, der bruges af søgemaskinerne på websiden. Dette sker kun for at forbedre søgeresultaterne og kundeoplevelsen, og der vil ikke blive indsamlet oplysninger, der kan spores tilbage til brugeren.

 

5.3 Tilpasning

For at give dig en relevant og god oplevelse i vores webshop bruger vi funktioner og systemer til at tilpasse indholdet til dig og dine interesser. Dette inkluderer din IP-adresse, webbrowser (Chrome, Edge, Safari etc.), operativsystem (Windows, Mac OS etc.), klik eller anden relevant interaktion med reklamer, hvilke sider du har set på og lignende.

Vi gør kun personalisering af indhold på vores hjemmeside, hvis du har givet samtykke. Sådant samtykke kan gives ved indstillinger i pop-up vindue, der kommer ved første besøg eller hvis det er længe siden, du har besøgt siden. Alternativt kan du ændre dine indstillinger under 'Mine samtykker' på Min side, herunder give samtykker, der ikke er givet tidligere og tilbagekalde samtykker.

 

5.4 Markedsføring

Vi bruger cookies og pixels for at personalisere vores online markedsføring. Dette sker kun, hvis du har givet dit samtykke. Et sådant samtykke kan gives ved indstillinger i pop-up-vinduet, der kommer ved første besøg eller når det er længe siden, du har besøgt siden. Alternativt kan du give samtykke eller tilbagekalde samtykke på Min side. Hvis samtykke ikke er givet, vil vi kun bruge generiske annoncer og andre former for målretning.

Vi ønsker, at vores markedsføring skal opleves relevant og værdifuld for dig til enhver tid, derfor vil indholdet som oftest være tilpasset. Vi vil i denne sammenhæng kunne bruge profilering i form af oplysninger om køn, fødselsdato og adresse fra andre kilder, samt oplysninger om, hvad du har købt. Vi og vores samarbejdspartnere sporer annoncer for at vide, hvilke du har set på nettet, og hvilke produkter, du har set på hos os. Med dette kan vi tilpasse butikken efter dine interesser og vise dig relevante annoncer ved næste lejlighed.

Desuden, hvis du har givet samtykke, vil vi sørge for, at du i mindre grad får annoncer for produkter, du allerede har købt, og i stedet får tilbud om relaterede varer og tjenester eller andre produkter, vi mener vil være relevante for dig. Ved kundematchning vil vi kunne udveksle din kontaktinformation med tredjeparts platformstilbydere, såsom Google og Meta, for at kunne matche dig med den information, du har givet dem. Udover din kontaktinformation, vil det kunne være tale om udveksling af oplysninger som dit navn, by, amt, køn, postnummer, IP-adresser og eventuelt identifikationsnummer på enheder, du har brugt, samt oplysninger om, hvilke køb du har foretaget hos os. Udvekslingen af sådanne oplysninger vil være krypteret, kun udvekslet for kundematchningen og vil blive slettet så snart kundematchningen er gennemført, normalt inden for 48 timer. Vi vil fra de relevante tredjeparter få rapporter baseret på matchningen, hvor oplysningerne bliver anonymiserede.

 

6 Hvor oplysningerne opbevares

Vi gemmer dine personoplysninger inden for EØS-området. Der kan det dog være nødvendigt at overføre personoplysninger til vores samarbejdspartnere uden for EØS, og vi sørger for at behandlingen er underlagt et tilsvarende eller bedre beskyttelse end inden for EØS og at det sker i overensstemmelse med gældende regler og retningslinjer fra EU og danske myndigheder. Hvilke samarbejdspartnere dette kan gælde, vil fremgå af informationen du kan finde ved at bruge linket i punkt 5.0.

7 Personoplysninger til tredjeparter

Komplett.dk vil ikke dele, sælge, overføre eller på anden måde udlevere dine personoplysninger, bortset fra som beskrevet i vores privatlivspolitik. Dine data vil kun blive delt, hvis vi har juridisk begrundelse for det, fx hvis vi er juridisk forpligtet, eller vi har fået dit samtykke. Samarbejdspartnere vil kun få adgang til oplysningerne, hvis det er nødvendigt for at udføre tjenester for Komplett.dk. I sådanne tilfælde indgås databehandleraftaler for at beskytte informationssikkerheden. Derudover vil Komplett.dk bestemme, hvordan behandlingen af oplysningerne skal foregå. Mere information om tredjeparter, vi benytter, kan findes i linket under punkt 5.0.

 

8 Nyhedsbreve og kommunikation

Komplett.dk vil sende dig nyhedsbreve og gode tilbud via e-mail, SMS og eventuelt andre elektroniske medier, hvis du har et eksisterende kundeforhold, eller har givet samtykke på anden måde. Indholdet i disse meddelelser vil ofte være tilpasset dig som modtager, med relevant information og tilbud baseret på din adfærd på hjemmesiden og købshistorik, som beskrevet i afsnit 5.4. Du kan til enhver tid anmode om at sådanne henvendelser til dig skal ophøre. Dette kan gøres på Min side under "Mine samtykker" eller ved at klikke på linket i bunden af e-mailen eller SMS’en.

Hvis din handel i vores online butik afbrydes af nogen grund, vil vi sende dig en e-mail, hvor vi informerer om, at vi har gemt din indkøbskurv. Dette gør vi som en ekstra kundeservice for at gøre købsoplevelsen hos os så nem og glidende som muligt. Du kan takke nej til denne service ved at klikke på linket i bunden af e-mailen.

Vi sender også bestillings- og forsendelsesdokumenter, spørgeskemaer og opfølgnings e-mails i relation til gennemførte køb hos os.

 

9 Ændringer i politikken

Hvis vi foretager ændringer i denne politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger, vil vi offentliggøre den reviderede udgave her med en opdateret revisionsdato. Vi opfordrer dig til at gennemgå politikken regelmæssigt. Hvis der foretages større ændringer, der væsentligt ændrer vores politik, kan vi også give dig besked på andre måder, såsom via e-mail eller på selskabets hjemmeside eller de sociale medier.

 

10 Kontaktoplysninger

Hvis du ønsker, at Komplett.dk skal slette dine oplysninger, eller du ønsker at få udleveret dine personoplysninger, der er gemt af Komplett.dk, bedes du kontakte os via e-mail på personopplysning@komplett.com

Postadresse:

Komplett.dk

Postbox 540

0918, KØBENHAVNS PAKKE BRC 

 

Sidst ændret: 09.02.2023