fri returfri retur
Hvordan vælger man headset til gaming?

Hvordan vælger man headset til gaming?

Published at 07. maj 2018 13:51, Updated at 21. okt 2020 15:37

Nordiske gamere er kræsne når det gælder computerudstyr, og lyd er ingen undtagelse. Det er vigtigt at have lyd som matcher grafikken for at opnå den optimale spilleoplevelse. Men hvad bør du se efter når du er på jagt efter dit nye gaming-headset? Hør hvad vores specialister har at sige om valg at hovedtelefoner til gaming.

Om headset:

Aldrig før har udvalget af headset været så stort som nu, og god lyd kommer i alle varianter. Hovedtelefoner bliver normalt delt ind i tre hovedkategorier: ”In-Ear”, ”On-Ear” og ”Over-Ear”. For gamere er det kun den sidste kategori der gælder, og det er her du finder kvalitetslyd. Disse modeller genkendes på store ørepuder som dækker hele -, og rundt om øret. Hans-Egil Sandmo er indkøber og ekspert på PC-lyd på Komplett, han fortæller at de fleste af dagens bedre headsets leverer god lyd.

 

Vi har stort udvalg af gaming headset

Surround LYD

Sandmo fortæller at surround 7.1 er en af specifikationerne du bør se efter, og du vil garanteret kunne høre forskel.

- Jeg anbefaler headset med surround. Så hører du alle detaljerne i spillet, som for eksempel hvor skuddene kommer fra. Det vil give dig en konkurrencefordel.

Lyd-eksperten præciserer at der ikke er snak om ægte surround. Grundet den begrænsede plads er det ikke muligt at levere ægte surround i et headset. Der er nemlig ikke fysisk plads til 7 drivere og en sub, derimod er hovedtelefonerne designet til at genskabe lyden så det lyder som om den kommer fra forskellige steder, deraf navnet virtuel surround. Driverne eller højtalerne om du vil, er bygget lidt anderledes i forhold til hi-fi hovedtelefoner for at genskabe surround effekten.

- Se efter 7.1 surround. De fleste af vores mest solgte headsets har dette, og du får en virtuel oplevelse af at lyden kommer fra alle lede og kanter, siger Sandmo. Så længe softwaren er god nok vil et 7.1 headset levere såkaldt virtuel surround.

  

Trådløs versus kabel

Ingenting er mere irriterende end elektronik som løber tør for strøm. Udvalget af trådløse hovedtelefoner er stort, men er vigtig variabel er batteritiden. Samtidig er rækkevidde en betydelig faktor der er værd at tjekke. For dig som siger ”Ja, Tak til begge dele” er der flere modeller med mulighed for både trådløs og kablet tilslutning. Oveni findes der gamingheadsets med ekstra batterier som kan oplades mens de andre er i brug.

   

USB versus minijack

Vi har et stort udvalg af hovedtelefoner med forskellige tilslutningsmuligheder såsom trådløst, analog tilslutning og USB-udgang. Måske synes du det er vanskeligt at vælge? Kort fortalt vil et headset med 3,5mm stereo lydkabel give dig mulighed for at koble lyd direkte på din trådløse controller. Minijack er derfor et populært valg for konsol-gamere som foretrækker PS4 og Xbox som platform. Hvis du derimod er på jagt efter store lydoplevelser med 7.1 surround og samtidig er glad for lyseffekter med RGB, er USB det rigtige valg for dig, og er ofte PC-Gameres første valg. Se vores headsets med USB tilslutning her.

Mikrofon

Det er normalt at kommunikere med andre spillere under gaming i blandt andet ”multiplayer-spil”, derfor er mikrofonen vigtig. Flere af vores modeller kan reducere baggrundsstøj og ekko når du snakker, så slipper resten af holdet for at høre på lydene omkring dig. Hvis du spiller meget bør du se efter specifikationer som støj- og ekkoreduktion.

Hvad ser du efter når DU skal købe nyt headset?

- Jeg kan godt lide at have muglihed for at vippe mikrofonen væk, samtidig skal mikrofonen ikke skratte, det er bare møgirriterende for dem jeg spiller med sier Komplett gaming ekspert Emil Åkerred.

Flere af vores gaming-headset har diskrete mikrofoner som både kan tages af eller vippes væk. Disse er praktiske hvis du er som mig og gerne vil bruge hovedtelfonerne uden mikrofon. Dette udvider også brugsmulighederne for disse headsets til andet end at sidde foran skærmen.

Hvordan adskiller et gaming-headset sig fra klassiske hovedtelefoner?

- Måden gaming-headsettet skiller sig ud fra traditionelle hovedtelefoner for musik er blandt andet mikrofonen. Den finder du ikke på klassiske lyd-headset.

Spilfunktioner til gaming

Det største forskel på hovedtelefoner til gaming og klassiske modeller, er de ekstra funktioner. Ved hjælp af makroknapper kan du tilpasse headsettet til lige præcis dine behov. Flere af vores modeller lader dig tilpasse RGB-lysen til din unikke lysstyker og sammensætning af de forskellige farver. Softwaren lader dig også ændre og tilpasse lydprofilen for at give dig din optimale spilleoplevelse.