fri returfri retur
,

Testvinder: robotstøvsugeren alle elsker

Published at 11. feb 2019 11:02, Updated at 13. dec 2021 12:11

I de senere år har robotstøvsugere i større grad fået sin faste plads i mangt et hjem. Og det er ikke så underligt. Robotstøvsugeren kan kobles til WiFi-nettet og en app på din telefon så husarbejdet bliver klaret – også når du ikke er hjemme. «Hushjælpen» er blevet så stor en del af husholdningen, at mange har valgt at navngive sin robotstøvsuger!

Hvis du skal købe en ny støvsuger i dag, bør du tænke over hvor meget, og hvor du skal støvsuge. Hvis du må flytte robotten fra etage til etage, kan det hænde du bør købe en almindelig støvsuger i stedet. Støvsuger du derimod mest i en etage, eller bor på ét plan, er en robotstøvsuger et glimrende køb, forklarer Kompletts hvidevareekspert Kjell-Inge Aarset.

Roborock S7 har fået god kritik, vundet flere teste og blevet en favorit blandt vores kunder! Robotstøvsugeren fjerner både støv, hår og krummer, og kommer enkelt over små hindringer, så som lave dørtrin. Det følger i tillæg en sensor med, som gør, at du kan sætte en fiktiv væg op, så robotten ikke kommer forbi.

Men den allerstørste fordel med en robotstøvsuger er, at du slipper for at gøre arbejdet selv.

Jeg kan ikke se for mig hvad den skulle have gjort bedre: Den støvsuger, når jeg har planlagt, at den skal gøre det, sender mig en notifikation, når den er færdig – og gør helt enkelt sit arbejde godt, siger Anders Grimstad, som arbejder med teknologi- og platforms-trends i Schibsted.

TILFREDS: Anders Grimstad kan ikke forestille sig, hvad Roborock skulle have gjort bedre, så tilfreds er han. FOTO: VG Partnerstudio

Smarte sensorer

Støvsugeren har flere sensorer, som blant annet gjør at den ikke faller ned trapper. Sensoren på toppen lager et kart av rommet, som den planlegger ruten sin ut fra. Men sensorene ser ikke ledninger og annet rot, så det er greit å rydde småting bort fra gulvet.

Styres via app

I appen kan du gi støvsugeren et navn, og sette opp faste rutiner for støvsuging.

I tillegg kan du markere områder av leiligheten inne i appen, og velge at støvsugeren skal rengjøre kun der. For eksempel kun på kjøkkenet, forklarer Grimstad.

FULD KONTROL: Med denne app kan du vælge, hvor robotten skal støvsuge og oprette faste rutiner. FOTO: VG Partnerstudio

Navngiv din robotstøvsuger

Som nævnt over kan du vælge, hvad du ønsker at kalde din nye «hushjælp». Der findes mange populære støvsugernavn derude, både klassikere som Robert, Kåre og Bob eller kreative varianter og ordspil. 

Ønsker du et navn, som får folk til at smile, kan du lade dig inspirere af listen nedenfor:

  • Clean Elizabeth
  • Støvi Wonder
  • Støve Sugesen
  • Dusty
  • Svigermor

God kapasitet

«Roborock» har en batterikapasitet på 2,5 timer, og den rekker å støvsuge inntil 250 kvadratmeter på én lading. Det er mer enn de fleste robotstøvsugerne på markedet.

Og så snart den er ferdig, eller hvis den har lite batteri, kjører den tilbake til ladestasjonen.

Den kan også skrubbe gulvet

Den nyeste model til Roborock S7, kan i lighed med sine forgængere vaske gulvet, bare endnu bedre! Ved hjælp af sonisk vask kan moppen vibrere med en frekvens på 50 Hz, op til 3000 gange i minuttet. Det betyder, at gulvet faktisk skrubbes. Dette tager vaskefunktionen til nye højder og skuffer ikke!

Kommer seg over dørstokker

De fleste robotstøvsugere kan komme seg over små hindre i boligen, og det kan så klart også «Roborock». Dørkarmer på inntil to centimeter pleier å gå som en lek, og den kan også støvsuge tepper.

Skulle den sette seg fast et sted, skrur den seg etter hvert av og sender deg en beskjed på mobilen.

INGEN HINDRINGER: Dørkarme og tæpper stopper ikke Roborock i at gøre sit arbejde. FOTO: VG Partnerstudio

Styr med Google Home

Har du Google Home hjemme kan du styre støvsugeren ved at snakke til højtaleren - eller til Google Assistant-appen på din telefon. Alt du behøver at gøre er at koble robotstøvsugeren til Google Home i appen.