Konfirmand foran sin selvbyggede gaming-PC købt for konfirmationspengene

Konfirmanden byggede sin egen drømme-PC

Published at 08. maj 2019 10:48, Updated at 16. maj 2019 10:11

Ola Johan Ranvik var ikke i tvivl, da konfirmationen nærmede sig, om at pengene skulle bruges til en PC. Bidraget fra konfirmationsgæsterne var nok til at købe drengeslængets fedeste PC, en gaming-PC skræddersyet til hans spilfavoritter.

Vi kom med 10. klasseseleven, Ola Johan Ranvik, ind på hans værelse for at se den PC, han byggede selv for konfirmationspengene. Ligesom mange andre unge drømte Ola længe om en vild gaming-rig med stor ydeevne. Da konfirmationen kom, faldt valget på Komplett og en PC i dele, som han byggede helt selv. Nu er der gået et år, og nu anbefaler han kommende konfirmander at gøre det samme.

Ola byggede Gaming-PC med penge fra sin konfirmation, her deler han sine erfaringer

Hvad kiggede du efter ved valget af PC?

- Jeg havde et budget, jeg skulle følge, og ville have en god PC til 13-14.000 kroner. Jeg ville have en PC, der var egnet til spil, redigering og som naturligvis også kunne bruges til skolearbejde

Hvorfor valgte du en PC-i-dele?

- Det fristede med en PC, der var tilpasset til mig og mine spil; Counter-Strike, Overwatch og lidt Fortnite, og jeg kan lide farvekombinationen i rød og sort.

Hvordan gjorde du?

- Jeg så en del på YouTube og lærte mig selv lidt, inden jeg købte, plus jeg fik noget hjælp. Valget af grafikkort og RAM er vigtigt for mig som gamer. Jeg indsatte CPU'en først, og så ind i bundkortet efter dette.

Var det svært at samle din egen PC?

- Ja, lidt svært var det, men jeg har lært sygt meget, og det var meget sjovt. Nu, hvor jeg har gjort det én gang, vil det gå meget hurtigere at bygge, hvis der kommer en næste gang. Nu kan jeg også hjælpe venner, der skal bygge.

PENGENE VÆRD: Ola har mærket store fremskridt i sin gaming, efter han opgraderede fra bærbar til Gaming-PC

Konfirmandens ønskeseddel

Det er ingen hemmelighed, at gaver er en vigtig del af konfirmationen, og nutidens konfirmander vil ofte have penge som gave for at spare op til noget dyrt som en PC eller knallert. Ola fortæller, at han hele tiden var klar på, hvad han ville. Sammenlignet med hvad flere af vennerne brugte konfirmationspengene på, er en PC en sammenskudsgave, han har meget glæde af til daglig.

På Komplett bliver der solgt mange gavekort både om foråret og efteråret som følge af konfirmationerne. Det fine ved gavekort er, at du selv vælger det beløb, du ønsker at bidrage dig med, og at onkler og tanter også kan give tilskud til gaveønsket ud over forældrene, som ofte gerne spytter et større beløb i.

Fortalte du gæsterne, hvad du ønskede dig?

- Jeg fik penge, men alle vidste, at jeg ønskede mig en PC og ville bruge pengene til det.

Hvad gjorde dine venner med deres konfirmationspenge?

- Mange har brugt det på dyrt tøj, mens andre købte knallert. Kun få købte sig en PC som mig.

Har din PC hjulpet dig til at blive en bedre gamer?

- Ja virkelig meget! Jeg sad på den bærbare før, men den holdt op med at virke, og der er en stor forskel. Jeg har mærket enorme fremskridt i spillene.

Har du nogen tips til dette års konfirmander, der leder efter en vild Gaming-PC?

- Du skal vide, hvad du vil have. Sæt dig ind i de forskellige komponenter, før du køber, så det ikke bliver spild af tid og penge.  

Er du i stand til at udskifte dele nu, hvis du har brug for at opgradere?

- Ja, nu hvor jeg har bygget PC'en selv vil det være let at opgradere.

OLAS TIPS: Sæt dig ind i de forskellige komponenter og vid, hvad du vil have, før du køber PC.

Byg selv med PC-i-dele

Det er lettere at bygge din egen PC, end du tror, og det er også sjovt. Komplett har lavet en byggefilm om, hvordan du skal gøre, og du er velkommen til at kontakte vores kundeservicecenter undervejs, hvis du er i tvivl. Asbjørn Tollnes arbejder som produktansvarlig i Komplett-PC og har følgende tips til dig, der vil bygge din egen PC-i-dele.

1. Se en video først, så du ikke behøver at finde ud af det hele selv.

2. Brug en magnetisk skruetrækker. Magnetismen påvirker ikke komponenterne, og løse skruer, der bliver liggende i maskinen, er ikke godt.

3. Installer processor og hukommelse i bundkortet først, før du installerer bundkortet i kabinettet.

4. Tænk på blæser-placering så du har næsten lige så mange fans, der trækker luft ind som ud. Træk gerne luft ind foran eller i bunden og luft ud bagpå og foroven.

5. Du skal ikke blive nervøs, hvis den ikke starter i første forsøg, det er nok bare et løst kabel et eller andet sted.

6. En Komplett-PC kan være en god platform at bygge videre på om et par år, så du kan for eksempel "snyde" første gang, og så udskifte komponenterne senere.

Om Komplett-PC

Komplett har en bred vifte Gaming-PC-er skræddersyet til forskellige spil og i alle prisklasser. Udvalget er stort, og konfirmanden får garanteret voldsom ydeevne med markedets seneste komponenter. Alle PC'er fra Komplett består af dele, der garanteret arbejder godt sammen i en vandtæt konfigurator. Det er indmaden i en PC, der skruer prisen op, men ved at putte nogle penge i det, får du en PC, der kan holde i flere år.

Hos Komplett vil vi hellere end gerne bygge PC´en for dig. Det koster ikke meget mere, og er en ekstra sikkerhed for dig med ti tommelfingre, eller som ikke har lyst til at gøre det selv.