PlayStation 5 - Sony lancerer ny konsol

PlayStation 5 er under udvikling. Det er ikke længere rygter - Sony bekræfter, at de arbejder på en efterfølger til PS4, og flere og flere nye afsløringer om den nye PS5 kommer ud. Vi glæder os meget til at prøve verdens mest populære spilkonsol i den nye PS5-dragt, og vil dele alt, hvad vi hører og ser, på denne side.

 

Hvornår lanceres PlayStation 5?

Sony bekræfter på sin egen PlayStation-blog, at lanceringsdatoen bliver 19. november!

Hvad adskiller PS4 fra PS5?

I en artikel i Financial Times fra 9. oktober bekræfter Sony-chefen, at der vil være behov for opdateret hardware. I interviewet bruger Yoshida terminologien: "Næste generation af hardware". Vi vil sandsynligvis se en opgraderet hukommelse i den nye PS5, op til 4K. I dag er fireren udstyret med 8 GB GDDR5, og det vil være naturligt, at den næste generation er udstyret med 12 GB RAM og GDDR6 eller DDR4 med 16 GB RAM.

Bliver hurtigere

I april 2019 frigav Sony nogle af detaljerne i den næste generation af PS. Ud over at udtale til netstedet Wired, at indlæsningstiden vil gå hele 19 gange hurtigere i den opgraderede version, ligger der nu en film på nettet, der viser netop dette. Det er nu også bekræftet, at Sony vil gå over til SSD-lagring i stedet for harddisk. Dette vil resultere i betydeligt kortere indlæsningstider.

DualSense - den nye controller til PS5

Sony forlader DualShock-kapitlet og har nu lanceret DualSense. Baseret på ting, vi tidligere har hørt, bekræfter Sony nu, at den nye controller vil fokusere på haptisk feedback, som vil give dig følelsen af mere præcise og nøjagtige vibrationer. Det bekræftes også, at der vil være adaptive triggere, som rygtet siger. I praksis betyder det, at L2- og R2-knapperne vil give dig mulighed for at mærke modstanden mere, når du f.eks. sigter mod noget. Share-knappen fra DualShock-controllere er nu væk, men Sony meddeler, at de arbejder på en Create-knap, som der vil komme mere information om ved lanceringen. DualSense vil have en indbygget mikrofon, hvilket betyder, at du kan tale med medspillere uden et headset. MicroUSB er nu historie, og USB-C vil være den nye overførselsstandard.

PlayStation 5 DualSense Controller Tilbehør til spilkonsoller

PlayStation 5 DualSense Controller

For PS5
58 stk. på lager (leveringstid 2-3 arbejdsdage)
649,-

Hvordan vil spillene se ud på Playstation 5?

Det ved vi ikke endnu! I betragtning af hvad udviklere som Naughty Dog eller Guerilla Games kan lave af sort magi allerede med den nu gamle, affældige hardware i PlayStation 4, er forventningerne høje. Teknikker som ray tracing vil selvfølgelig hjælpe, men meget handler om ren computerkraft kombineret med smarte tricks fra spilskaberne.

YouTube Video - Unreal Engine 5 Revealed! | Next-Gen Real-Time Demo Running on PlayStation 5

En forsmag på, hvad der venter, kommer fra Epic Games, firmaet bag spilmotoren Unreal Engine (og Fortnite, men det er ikke vigtigt!). I forbindelse med afsløringen af Unreal Engine 5 viste udviklerne et demoklip, som ifølge Epic kører på netop Playstation 5 - i realtid.

Epic Games frontmand Tim Sweeny talte om al mulig grafik-teknologi, inklusive tungt udstyret Nanite virtualized micropolygon geometry, men resultatet taler egentlig for sig selv. Det ser ganske enkelt utroligt godt ud på trods af den relativt lave opløsning på 2560 x 1440 pixels og ingen tilsluttet ray tracing.

Specifikationer

Her er resten af listen over officielle specifikationer:

CPU/Processor

 • x86-64-AMD Ryzen™ “Zen 2”
 • 8 kerner/16 tråde
 • Varierende clockhastighed, op til 3,5 GHz

GPU/Grafikkort

 • AMD Radeon™ RDNA 2-baseret grafikmotor
 • Ray Tracing-acceleration
 • Varierende clockhastighed, op til 2,23 GHz (10,3 TFLOPS)

Hukommelse

 • GDDR6 16 GB
 • Båndbredde på 448 GB/sek.

SSD-lagerplads

 • 825 GB
 • Båndbredde på 5,5 GB/sek.

PS5-spildisk

 • Ultra HD Blu-ray™, op til 100 GB/disk

Video 

 • Understøtter 4K 120 Hz TVer, 8K TVer, VRR (HDMI ver. 2.1)

Lyd

 • “Tempest” 3D AudioTech