HJÆLP PÅ REJSEN: Smart har testet en række af App’s der er smarte at hente inden du tager ud og rejser.Foto: Fotolia

Kort, oversættekserm og gode råd undervejs

Her er de App’s der kan gøre ferieturen lidt mere spændende, lærerig og behagelig.

Rejser du til et sted hvor de hverken snakker dansk eller engelsk, kan det være smart med muligheden for at oversætte, og i ukendte byer kan det være smart med lidt hjælp til at navigere. Smart har testet en række App’s, og  har fundet frem til de mest essentielle App’s du har brug for på ferien.

 

PackPoint (gratis, iOS og Android)

PackPoint

 

Pakkeliste-App: Pakkelisten er tilpasset rejsens længde, destination, og andre aktiviteter – og er klar med det samme. Screenshot: PackPoint

 

 

Duolingo (gratis, iOS og Android)

Duolingo

 

Sprog-App: Tag et lille sprogkursus med denne App. Så kan du nemt imponere, med nogen almindelige sætninger, i destinationslandet.Screenshot: Duolingo

 

Med Duolingo kan du lære en glose eller to på spansk, tysk, fransk eller et helt andet sprog, inden afrejse. Lær simple sætninger du kan bruge på rejsen, eller brug appen til at opfriske gamle sprogkurser, anbefaler ”The Guardian”. En sjov og nem måde at lære sprog på, for både små og store.

 

 

LoungeBuddy (in-app køb, iOS og Android)

LoungeBuddy

 

Lufthavns-luksus App: har du nogensinde undret dig over hvordan lounges ser ud på lufthavne, og hvordan du kommer ind i en? I denne App får du fuld oversigt, og du kan vurdere om det er værd at bruge penge på lidt ekstra lufthavnluksus. Screenshot: LoungeBuddy

 

Selvom du ikke rejser på første klasse kan det være at du unde dig selv lidt luksus i lufthavnen. Det kan være fristende hvis du alligevel har nogen timer du skal slå ihjel mellem to flyvninger.

I LoungeBuddy-Appen kan de se billeder, og læst anmeldelser af lufthavnslounges over hele verden, samt danne sig et overblik over hvad det vil koste, og hvad der er inkluderet, skriver ”Daily Mail”. Du vil måske blive overrasket over at det ikke nødvendigvis koster så meget for et par timer, med gratis drikkelse(også alkoholfyldige drikke), snacks, Wi-Fi, aviser, TV og gode lænestole.

 

 

Google Translate (gratis, iOS og Android)

Google Translate

 

Oversættelse på farten: Hvis du har en oversætter i lommen, kan du være sikker på at du kan gøre dig forstået, og forstå, uanset hvilket slags sprog de snakker der hvor du rejser hen. Screenshot: Google Translate.

 

Vi kender alle Google Translate på computeren, men på rejsen er det meget mere handy at have oversætteren på en App, end på en computer. Brug Google Translate App’en til at oversætte nemme sætninger, eller tag billede af teksten, fx af et skilt, eller en restaurantmenu, så oversætter Google teksten for dig. Ifølge ”Time” fungerer App’en også ganske udmærket til at oversætte direkte tale mellem to personer.

 

 

AroundMe (gratis, iOS og Android)

AroundMe

 

Oversigts-App: med AroundMe får du er hurtigt overblik over hvad der ligger i nærheden. Læg mærke til at App’en også udpeger retningen de ligger. Screenshot: AroundMe

 

Undrer du dig over hvor den nærmeste hæveautomat, apotek, eller tankstation er? Eller undrer du dig måske over hvor du lynhurtigt kan finde øl? AroundMe giver dig en hurtig oversigt over hvad der ligger i nærheden af dig, så slipper du for at lede, og spørge om vej. ”CNN” har listet App’en som en af de bedste rejseapps for nogen år siden, og selvom designet måske kunne bruge en opdatering, så fungerer den stadig udmærket.

 

 

Triposo (In-app køb, iOS og Android)

Triposo - rejsehåndbogs App

Rejsehåndbogs App: Hvis du kan lide rejsehåndbøger, vil så måske også kunne lide Triposo, her finder du det meste af det du har brug for på en rejse, i én og samme App. Screenshot: Triposo

 

Du har sikkert en gammel Rom, eller Barcelona-bog stående i bogreolen, som er besværlig og irriterende at tage med, samt forældet for længst. Rejsehåndbogens storhedstid, er definitivt forbi, og når App’s som Triposo overtager markedet. (Lonely Planet har i øvrigt også rejsehåndbogs-apps).

Brug App’en til at tjekke hvilke sædværdigheder der er værd at bruge tid på, book guidede ture direkte i App’en, og spar datatrafik ved at bruge forud indlæste kort, forklarer Huffington Post, der også har testet App’en. Udover dette kan du konvertere valuta, og tjekke restaurant- og hotelanmeldelser, som du kan hente fra Yelp, og Booking.com.

 

 

Hotel Tonight (gratis, iOS og Android)

Hotel Tonight

Hotel-App: Med Hotel Tonight kan du finde hotelværelser, på falderebet, du kan måske også være heldig at få nogen gode rabatter. Screenshot: Hotel Tonight

 

Hvis du rejser spontant, eller foretrækker at rejse på ferier hvor der ikke rigtigt er planlagt så meget, så er dette App’en du bør downloade ned til din telefon. Her kan du booke hotelrum på falderebet til en fordelagtig pris. Ifølge Mashable tilbyder App’en blandt andet rabatter baseret på geotargeting. Dette betyder at du kan få specielle priser når du er i nærheden af et hotel som sammarbejder med Hotel Tonight.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 29.07.2016

Sidst opdateret: 23.11.2016