Frigør Plads: Hvis du har brug for mere hukommelse meget hurtigt, er du nødt til at slette noget på din telefon. For de fleste er det billeder der taget mest plads, ifølge Apple-Eksperten. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Fuld Hukommelse? Således får du mere plads på din smartphone.

Lagring i Skyen frigiver hukommelse, med hvad skal du gøre hvis du har brug for mere plads nu? Smart har fået en Apple-Ekspert til at dele sine bedste råd, for at frigive hukommelse, både på kort –og lang sigt.

Der er to ting smartphone brugere skulle ønske at der fandtes mere af: Batteritid og hukommelse. Benytter du Disse batteritricks eller en battery bank. Er det første problem løst(i det mindste for en kort stund). At udvide hukommelsen på telefonen er imidlertid ikke så nemt.

Mats Staugaard, som står bag Norges største Apple-site, Mac1.no, giver nogen råd om hvordan du kan løse problemet, hvis du har brug for mere plads på din iPhone, nemt og bekvemt, samt hvorledes at du undgår problemet i fremtiden. De samme principper gælder selvsagt også for andre smartphone-mærker. For at frigive plads på en Android-telefon kan du følge fremgangsmåden som er beskrevet i parentes.

 

Således får du mere plads med det samme:

Ifølge Staugaard er det muligt at løse problemet hurtigt, hvis du får meddelelsen om at telefonen er fuld. Du har sikkert gættet det: Hvis du ønsker mere plads med det samme, bliver du nødt til at slette noget fra telefonen.

  • Det første vi må gøre er at finde ud af hvad præcist der fylder telefonen op, forklarer Staugaard.

For at gøre dette skal du gå du ind i Indstillinger > Generelt > Brug > Lagringsplads.
(Indstillinger > Brugt plads)

 

Få oversigt: find ud af hvad som optager mest plads på din telefon, inden du begynder at slette billeder, Apps og musik. FOTO: Screenshot iPhone.

 

Her finder du en oversigt over hvor meget plads du har brugt, og hvor meget der er tilgængelig på telefonen. Hvis du vil kan du få en oversigt der præcist hvor alt din lagringsplads er forsvundet hen.

Ifølge Mashable er ubrugelige billeder og for nyligt slettede billeder det aller første du burde slette, for at frigive hukommelse, men så skal du også slette en god del af dem, påpeger Apple-Eksperten.

 

- At slette ét og ét billede har ikke rigtigt nogen effekt, på kapaciteten på din smartphone, fokuser på Apps, Spil, Film, Musik o. Lign. Brug oversigten under «Lagringsplads», for at finde ud af hvad du behøver at slette, fortæller Staugaard

 

Hvis du på denne oversigt, får øje på gamle spil, eller Apps du ikke bruger længere, kan du nemt og enkelt slette disse. Hukommelsen bliver frigivet med det samme. Husk at alle de Apps du har købt, og hentet, kan hentes ned igen fra App Store, uden at du skal betale for dem igen. Gemte spillelister, og musik, fra streamingtjenester er gengangere i «Mangel på Lagringsplads», samt «offline»-spillelister, kan sagtens slettes fra telefonen, eftersom de kan hentes ned igen ved en senere anledning.

Således får du mere plads over længere sigt:

Efter en hurtig oprydning på telefonen har du fået frigivet lidt plads, med det betyder ikke at problemet er løst for evigt.

 

-For ni ud af 10 iPhone brugere er der billeder der fylder det meste af telefonens hukommelse. For at undgå problemet med at der ikke er mere hukommelse, og for at sikre en tryg og sikker opbevaring af de billeder du tager på din telefon, anbefaler jeg at de fleste aktiverer Apples iCloud-billedebibliotek, forklarer Staugaard.

 

Eftersom denne løsning er indbygget direkte i telefonen virker den helt smertefrit, til dig som forbruger. Du behøver ikke at foretage dig noget som helst, udover at aktivere tjenesten.

 

Brug Cloud lagring: Slet ting som du ikke bruger på telefonen, og opsæt Cloud lagring, så alle dine billeder bliver gemt i skyen. FOTO: SCREENSHOT IPHONE

 

I takt med at du tager billeder på din telefon, gemmes disse både i iCloud, og på telefonen. Når hukommelsen er ved at blive fuld, sletter Apple automatisk billederne der ligger på telefonen, samtidig med at den gemmer originalerne i iCloud.

Du kan samtidigt se alle billederne – både dem der gemt på telefonen, og i iCloud, på samme måde i Fotos-appen på telefonen, men de fylder ikke længere på telefonen, Time. Det er midlertidigt vigtigt at du er obs. På at det tager data-trafik, hvis du henter gamle billeder, imens du ikke er tilsluttet Wi-Fi.

For at aktivere iCloud-Fotogalleri, skal du gå herhen Indstillinger > Fotos og Kamera. Der aktiverer du iCloud-billedgalleri, og slår ”Optimer iPhone-lagring.

Telefonen vil nu uploade alle dine billeder til iCloud, og indstillingen «Optimer iPhone-lagring» vil sørge for at de ikke optager for meget plads på din iPhone. Hvis ud også har en iPad, kan du aktivere den samme indstilling der, så vil alle dine billeder være tilgængelige på begge dine enheder.

iCloud er gratis op til 5GB, men for de fleste er dette ikke nok, derved kan man blive nødt til at tilkøbe ekstra lagringsplads. For nogen få penge, kan du opgradere til 50GB.

- Det er en billig pris at betale, for at undgå at konstant have en fuld iPhone, samt den sikrer en tryg og sikker opbevaring, i tilfælde at du mister din telefon, siger Staugaard.

Der findes en række af andre løsninger, til Cloud lagring, som både iPhone-, Android- og Windows Phone brugere kan anvende. Google Photos, Dropbox, Flickr, OneDrive, MinSky er blot nogen af de tjenester der er kompatible med forskellige enheder, men for iOS enheder, er iCloud den bedste løsning, ifølge Apple Eksperten.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 02.08.2016

Sidst opdateret: 22.12.2016