fri returfri retur

NY EPIDEMI: Spillet ”Pokémon Go er på kort tid blevet super populært over hele verdenen.

5 Tips og Tricks, så du kan blive den bedste i Pokémon Go

For at hurtigt at komme i højere level, gælder det om at finde nye Pokémons, samt udvikle dem eller byt dem ud med «candies». Runar Svendsen (27), som sandsynligvis er Norges bedste Pokémon Go træner, deler hans allerbedste «PoGo»-tips.

 

Efter at Pokémon Go blev lanceret, har folk i alle aldre taget benene på nakken, for at fange Pokémons. Man bliver ikke en mestertræner af at sidde derhjemme i sofaen.

- De sidste to uger jeg i gennemsnit gået mellem 25-28 kilometer hver dag, forklarer Runar Svendsen til Smart, da vi mødes med ham for at tage en snak omkring Pokémon Go.

Er du ikke helt med? Så tjek vores simple Pokémon Go-guide i bunden af artiklen.

Hurtigt udregnet udgør det godt over 350 kilometer, Det kan sammenlignes med strækningen mellem Oslo > Mandal, eller mange timers gadevandring i Oslo centrum.

Ifølge techsiden Recod, har Pokémon Go allerede mere end 9,5 millioner aktive brugere, en beregning der blev laver før spillet blev tilgængeligt i Danmark, og andre lande.

POKÉMON-MESTER: Runar Svendsen

POKÉMON-MESTER: 27-årig Runar Svendsen har fanget 2509 Pokémons totalt. Det er langt mere end de fleste Pokémon trænere har. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

 

Blandt verdens allerbedste

Svendsen, som til dagligt arbejder med IT, i Norgesgruppen, har nu brugt to uger på at spille det populære spil. Denne uge har han taget fri fra sit arbejde. Pr. dags dato er han level 29 i spillet, han har fundet 129 ud af de 150 Pokémons, og i alt har han fanget 2509 Pokémons totalt. Efter det Smart har erfaret, er Svendsen den allerbedste Pokémon-træner i Norge, og blandt de allerbedste i verdenen.

 

- Lige nu er jeg antagelig den med det højeste level i Norge. Jeg hørte netop om en amerikansk spiller der er nået til level 30, og det er det højeste jeg har hørt om indtil videre. Fortæller han.

 

Men det er selvsagt ikke bare lange gåture, og spandevis af tålmodighed, der har gjort Svendsen til en skarp Pokémon Go-træner, men også lidt taktik og det rigtige udstyr.

Noget som alle bør tænke over er udstyret udenfor spillet. Specielt hvis man skal være i gang over en længere periode. Personligt har jeg en taske med en battery-bank, vand, noget at spise, en lille paraply, og en trøje. Udover det er det smart med sko der er egnet til at gå meget i, siger Svendsen.

 

Her er de hemmelige tricks som 27-åringen har i ærmet:

1.Bevæg dig i byer, eller tætbyggede områder

 

- Det er således at du finder flest Pokémons og Pokéstops i tætbyggede områder. Det er derfor snart at holde sig til byer, eller områder med tæt bebyggelse. Da man ikke skal gå så langt før at man finder noget nyt, forklarer Svendsen.

Man er også nødt til at bruge benene hvis man vil komme op i level hurtigere. Hvis du har fundet et Pokéegg vil det nemlig ikke klække før du har gået et vist antal kilometer, og spillet opfanger hvis du bevæger dig for hurtigt, fx i bil eller bus.

Flere steder vil man se at Pokéstops er lyserød «regn». Dette betyder at nogen har aktiveret en «lure», der tiltrækker vilde Pokémons. I disse områder finde man mange andre Pokémon-trænere. I Oslo er det specielt på Aker brygge, Tjuvholmen, Spikersuppa, og i Frognerparken, der har de såkaldte «lures» kørende.

- Pokémon lures som man placerer på Pokéstops er gode, men det kan ikke betale sig at slå sig ned ved et af dem. Der skal være flere af dem aktiverede samme sted før det kan betale sig, at sætte sig ned ved dem, og selv der, er det smart at holde sig i bevægelse, for at klække eventuelle æg. Siger Svendsen.

2. Fang Pokémons du ikke har fanget før.

- Pokémons du ikke har fanget før er mere værd en dem du allerede har fanget, i form at de giver dig mere XP (Experience), når du fanger dem. «Starter Pokémons» er betydelig sværere at fange afhængig af deres level. Så det kan betale sig at springe disse over, hvis du ikke har behov for dem. De fleste har nok brug for dem i starten, med det kan hurtigt koste tid og en masse Pokéballs. Det samme gælder allerede udviklede Pokémons, som man allerede har, forklarer Svendsen.

Nederst i højre hjørne på spilskærmen, ser du hvilke Pokémons der befinder sig i nærheden af dig. Tre fodspor betyder at en Pokémon er i nærheden, to betyder at den er lige rundt om hjørnet, og ét betyder at den er meget tæt på, og ingen fodspor betyder at den er lige ved siden af dig.

I skrivende stund fungerer denne funktion ikke, og alle Pokémons der er i nærheden har tre fodspor. Ifølge Svendsen har selskabet antageligvis deaktiveret «radaren» for at lette op datatrafikken.

 

Screenshot av Pokèmon GO

FANGER ALLE: Sådan ser Brugeren til Runar Svendsen ud. FOTO: Screenshot Pokémon Go

 

 3. Fang alle Pokémons du møder på din vej.

Det er midlertidigt ikke bare nye Pokémon du skal være på udkig efter. De normale monstre, som du finder mange steder, kan lige så vel være værdifuldt.

 - Fanger man mange Pokémons, og bytter dem til «candies», kan man over tid udvikle Pokémons man allerede har, At udvikle en Pokémon giver meget XP, forklarer Svendsen.

Ifølge en oversigt fra Reddit, giver det hele 500 XP, at udvikle en Pokémon, som er det samme antal som at fange en ny Pokémon. At fange en Pokémon man allerede har, giver det 100XP, mens at tjekke ind på et Pokéstop giver 50XP. (Se en fuld liste over XP længere nede i artiklen).

4. Brug «Lucky eggs» smart

Såkaldte Lucky eggs, vil du først få adgang til, efter du er nået til et vist level, og selv om det er fristende, at bruge dem med det samme, så er det smart at vente, og bruge dem taktisk.

- «Lucky eggs» er bedst at benytte efter du har samlet en masse Pokémons, og skaffet en masse «candies». Hvis du har en masse Pokémons linet op, der er klar til udvikling, så kan du bruge ægget. Du får dobbelt så meget XP end normalt, siger Svendsen, imens han tilføjer:

- Det er okay at købe et «Lucky egg», her og der, hvis man ikke lige har adgang til et. Samtidig med at man har en masse Pokémons man skal udvikle.

5. Hvis du skal bruge penge: Køb «Incubators»

Hvis du køber ekstra «Incubators» har du plads til at ruge på flere Pokéeggs samtidigt. Når spillet starter har man kun én, og om man har lyst til at klække æggende hurtigere, for at få flere Pokémons, eller mere XP, kan det være smart at have flere. Det er netop her at Svendsen mener at man bør lægge penge, hvis man ikke har noget imod at bruge penge på spillet.

- Totalt har jeg sikkert brugt en 1000-kroner seddel på spillet, nogen skal jo støtte udviklerne af spillet, hvis du skal bruge penge på spillet, så mener jeg det bør være «Incubators», forklarer Svendsen.

Hvis man køber ekstra «Incubators» er det ifølge Pokémon-eksperten denne fremgangsmåde der giver bedst udslag:

- Pokéeggs kommer i tre varianter: 10 km, 5 km, 2 km. For at klække æggende mere eller mindre samtidigt, bør du starte med at lægge 10 km æggende til rugning, gå omtrent fem kilometer, start 5 km-æggende, gå omtrent tre kilometer, og så start 2 km-æggende. Dette vil give en stor mængde af XP, hvis man har haft gang i et «Lucky eggs».

Til sidst tilføjer Svendsen at «Stardust» ikke bør bruges inden level 20-22.

- «Stardust» er en ressource man benytter til at øge en Pokémons kampfærdigheder, og Pokémons man fanger fra level 1-20, vil hurtigt hænge efter, Så disse må man beregne at skifte ud hurtigere, siger han.

 

HUSK LADER: Spillet bruger meget strøm, så hvis du planlægger at spille længe, kan det være smart med en powerbank. Svendsen forklarer også at det er smart at have et par gode sko, samt ekstra tøj, mad, drikke, og ikke mindst en paraply.

 

Fuld oversigt over at Pokémon Experience (XP):

500 XP – Ny Pokémon fanget

100 XP – Pokémon fanget

10 XP – «Curve ball»

10 XP – «Nice throw»

50 XP – «Great throw»

100 XP – «Excellent throw»

50 XP – Check in på et Pokéstop

100 XP – Kæmp imod et andet holds Pokémon-gym

150 XP – Vind over et andet holds Pokémon-gym

50 XP – Vind en Pokémon træningskamp (På et af dit eget holds Pokémon-gym)

200 XP – Klæk et Pokéegg

500 XP – Udvikle en Pokémon

Er du stadig ikke med? Her er en hurtig guide til Pokémon Go:

  • Pokémon Go blev lanceret 6. Juli, og 16. Juli blev spillet tilgængeligt i Norge/Danmark
  • Spillet spilles på smartphones, og ved hjælp af kameraet, og kortfunktionen på telefonen, kan du finde Pokémons, imens du bevæger dig rundt.
  • Når du ser en Pokémon på kortet kan du trykke på den, så du kan fange den med Pokéballs.
  • Har du flere af den samme Pokemon, kan du bytte den til «candies» ved at «sende» Pokémonen til professoren. «candies» kan bruges til at træne Pokémons eller udvikle dem.
  • På landemærker og populære stedet kan du finde Pokéstops, hvor du kan være heldig, at finde Pokéballs, æg og andre nyttige ting du får brug for undervejs.
  • Når du er nået til level 5, kan du besøge et Pokégym. Disse kan du finde på kortet i spillet. Første gang du besøger et gym, skal du vælge hvilket hold du vil være med på. Du kan vælge mellem Rødt, Blåt og Gult-hold.
  • Når du har fanget, og trænet Pokémons kan du besøge et gym, for at kæmpe mod andre som også spiller Pokémon Go, om hvis du er den bedste, kan du overtage gymmet.
  • I sin helhed er spillet ganske simpelt, men ifølge Svendsen vil spillet blive mere avanceret med tiden. Selvskabet bag Pokémon Go har frigivet nogen hints, omkring hvad spillerne kan vente sig, men de er i helhed hemmelighedsfulde.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 03.08.2016

Sidst opdateret: 03.08.2016