Effektiv opladning: Lader du mobilen smart, kan du oplade batteriet hurtigere end normalt. FOTO: PIXABAY

Oplad telefonen hurtigere med disse tips

Hvordan du lader telefonen kan have indflydelse på, hvor hurtigt batteriet lades op. En almindelig fejl kan forringe dit batteri.

Du har sikkert hørt, at du bør undgå at lade mobilen om natten, i tilfælde af at laderen bryder i brand. Ligeledes vælger syv ud af ti nordmænd at lade mobiltelefoner og tablets om natten ifølge en undersøgelse, som TNS Gallup udførte for If Skadeforsikring i fjor.

Selv om det utvivlsomt er praktisk at vågne op med en fuldt opladet telefon, kan langvarig ladning – ud over en potentiel brandfare – nedsætte batteriets levetid.

Ifølge batterileverandøren Cadex’ informationsside er det nemlig skadeligt for mobilens matteri at være tilkoblet laderen når batteriet er fuldt opladet, skriver Techinsider

Det bedste for batteriet er at det aldrig lades helt op, påstår batterileverandøren – og det er bedre med flere hurtige opladninger end få lange.

– Opladning om natten er den største synd. Så er det bedre at sætte sin telefon i flymodus og lade en halv time hver morgen. Det bør række, og i værste fald kan man have en lader med på arbejdet for at hjælpe til. Optimalt bør batteriet altid ligge mellem 40 og 80 procent, forklarer teknologiekspert og journalist, Daniel Rosenquist, manden bag Apple-bloggen, ”Det store Æble”.

Gør din mobil en tjeneste og lad smartere og hurtigere med disse tips, som teknologieksperten deler med Smart-læserne:

 

 

Sæt telefonen i flymodus

Hvis det kniber med tiden, og du ønsker maksimalt udbytte af opladningen, bør du aktivere flymodus på mobilen. Så slår du både wi-fi, mobile data og bluetooth fra, og du sparer derfor ekstra på strømforbruget til disse funktioner. Skal du bruge telefonen samtidig med opladningen, fungerer dette ikke så godt, men ifølge Rosenquist er dette det mest effektive tip. disse funksjonene. Skal du bruke telefonen samtidig som du lader fungerer altså dette dårlig, men ifølge Rosenquist er dette det mest effektive tipset.

 

Brug ikke computeren

At koble en lader til USB-porten på computeren er praktisk, men som regel ikke særligt effektivt. Ifølge teknologieksperten giver computeren som regel mindre strøm end en almindelig væglader, hvilket betyder, det tager længere tid at oplade telefonen.

 

Brug iPad-laderen

Har du en iPad, bør du bruge dennes lader, i stedet for laderen, der følger med telefonen. iPad-laderen har nemlig omtrent dobbelt så stor effekt og oplader derfor mobilen hurtigere.

 

Afslut strøm-tyvene

Flere apps trækker meget strøm selv om man bare har dem på i baggrunden. Kontrollér hvilke apps som bruger mest strøm og afslut dem, så vil du både lade hurtigere og få længere batteritid når du er færdig med at lade telefonen op.

Gå til Innstillinger > Batteri

 

Tag coveret af

Telefonen bliver ofte varmere, når den lades op, og et cover kan forhindre varmen i at blive transporteret væk fra telefonen.

Ifølge Rosenquist betyder dette, at opladningen går lidt langsommere med cover på. Selv om det at fjerne coveret dog ikke er det mest effektive tip, er det vel et forsøg værd, når det virkelig kniber!

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 05.08.2016

Sidst opdateret: 23.11.2016