

Entrecote med mozzarella og tomatsalat

4 portioner
Ingredienser:
Entrecote
- 800g Entrecote
- En Broccoli
- Rapsolie
- Salt
- 0,2tsk. Kværnet sort peber
Persilleolie
- 20g Frisk persille
- 2fed Hvidløg
- En Citron
- 1dl Olivenolie
Tomatsalat
- 400g Små cherrytomater
- 200g Mozzarella
- Et Rødløg
- 20g Basilikum
- Olivenolie
- Balsamico vineddike
- Sukker
- 0,2tsk. Salt
Fremgangsmåde:
Tænd din Sous Vide Gourmet Cooler, og sæt temperaturen til 55C. Så den er klar når kødet er klart.
PERSILLEOLIE: I en skål tilsæt persille, hvidløg, revet citronskal, og olivenolie, og giv det en tur med en stavblender, til det bliver blandet sammen til en persilleolie (gremolata). Smag til med slat og peber.
ENTRECOTE: Læg kødet i en Food Sealer pose, og smør persilleolien over og rundt kødet. Vakuumpak kødet i vakuumposen, læg så posen i vandbadet på 55C i ca. 2½ time.
TOMATSALAT: Hak Tomat og mozzarella i skiver, og fin hak løget. Læg dette lagvis på en tallerken, krydrer med salt, sukker, olivenolie og balsamico, og top af med basilikum.
ENTRECOTE: Varm en stegepande med rapsolie. Steg kødet let på hver side så den får en stegeskorpe. Lad kødet hvile på tallerkenen mens du gør broccolien klar.
BROCCOLI: Steg broccolien i panden til den er gylden. Steg den derefter i ovnen på 180C i fem minutter. Krydrer med salt og peber.
BON APPÉTIT!


Smoothie med frugt og grøntsager

Til 2 glas
Ingredienser:
- 1 Æble
- ½ Citron med skald
- 1 Gulerod
- 1cm Fersk ingefær
- ½ Medium ananas
- ½ Squash
- 1dl Blåbær
- ½ Banan
- ½ Avokado
- Müsli
- Yoghurt naturel
- 4-6 Isterninger
Fremgangsmåde:
Juice æble, citron, gulerod, ingefær, ananas og squash i slowjuiceren. Held juicen over i en blender, og tilsæt bær, banan, avokado, müsli, yoghurt og isterninger. Bland alt godt sammen i ca. ét minut og held det over i to glas.
Tips! Invester i en müsliblanding af høj kvalitet med både frugt, nødder og frø, og uden tilsat sukker, eller kunstige tilsætningsstoffer. Du kan også lave din egen müsli af f.eks. Solsikkekærner, grove havregryn, mandler, valnødder, og rosiner.

Iskage med marengs og hindbær

4 portioner
Ingredienser:
Marengs
- 4 stk. Æggehvide
- 250 g Sukker
- 1 tsk. Æbleeddike
- 2 tsk. Majsstivelse
Til isen
- 300 g Hindbær, frosne
- 6 dl Piskefløde
- 397 g Kondensert melk, sukret
- 1 tsk. Vaniljesukker m. ægte vanilje
Pynt
- 100 g Hindbær, friske
- 2 tsk. Flormelis
- Tilbehør: 1 stk. Bagepapir
Husk! Sæt ovnen på 150°C varmluft.
Fremgangsmåde:
MARENGS:
Adskil 4 stk. æg og pisk æggehviderne stive. Tilsæt 250g sukker lidt ad gangen, imens du pisker i en foodprocessor. Massen skal være stiv og blank. Tilsæt forsigtigt 1 tsk. eddike og 2 tsk. majsstivelse.
Dæk bunden af en rund kageform ca. 20 cm i diameter med bagepapir. Lav en høj krave med bagepapir rundt i kanten. Hæld marengsen i formen og sæt den i en forvarmet ovn på 150° C varmluft. Bages i 1 ca. 1 time.
Marengsen vil hæve under bagningen, men kollapser under afkølingen. Lad marengsen afkøle helt i formen. Fjern lidt af marengsen i midten for at lave nok plads til isen.
IS:
Tag Iiglo ismaskinen frem og hæld piskefløde, kondenseret(sødet) mælk og vaniljesukker i ismaskinen. Overskrid ikke maxmængden – tag hellere lidt ad gangen. Sæt ismaskinen til og lad den stå til isen begynder at stivne lidt. Slå ismaskinen fra og og vend forsigtigt hindbærene i isen. Bryd marengsbidderne, du fjernede fra kagen, og rør dem forsigtigt ind i isen.
Tag isen op i formen, dæk kagen til med folie og sæt den i fryseren i 3-4 timer.
Pynt kagen med 100 g friske hindbær og drys med flormelis. Server med det samme.
ENJOY!

Laks med mangosalat og chili

4 portioner
Ingredienser:
Laks
- 600 g Laks
- 0,5 tsk. Salt
- 0,5 tsk. Kværnet sort peber
- 2 spsk. Olie (Rapsolie)
Mangosalat
- 1 stk. Mango, spisemoden
- 1 stk. Avocado
- 2 stk. Forårsløg
- 0,5 stk. Rødløg
- 0,3 stk. Chili
- 8 g Koriander (frisk)
- 0,5 stk. Lime
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Honning
Ris
- 250 g Jasminris
- 4 spsk. Sojasovs
Fremgangsmåde:
Tænd Sous Vide Cirkulatoren og stil den på 60 grader C, så den er klar til brug, når laksen er klargjort.
LAKS
Krydr 600 g laks med salt og peber på begge sider.
Læg laksestykkerne i en Food Sealer pose og vakuumpak laksen i vakuumpakkeren. Læg dem så i vandbad i 60 grader C i 30 min.
Husk! Tilbered ris og mangosalat samtidig. Risene koger imens du laver mangosalaten.
RIS
Kog vand i en kasserolle (nok vand til at dække risposen). Læg risposer i det kogende vand. Lad risene koge i 10 minutter.
MANGOSALAT
Skær 1 stk. mango og 1 stk. avocado i tern og læg det i en skål.
Skær 2 stk. forårsløg i strimler, grovhak 0,5 stk. rødløg og finhak 0,3 stk chili. Bland chilien sammen med mango og avocado.
Bland saften fra 0,5 stk. lime med 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. honning. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend salaten til dressingen er fordelt.
Server laksestykkene med mango- og avocadosalat, ris og soyasovs.


OBH Nordica Food Sealer Chef
Cremet pasta med skinke

4 portioner
Ingredienser:
Cremet pasta med skinke, grønsager og pebret flødesovs
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 Løg
- 2 Fed hvidløg
- Tørret timian
Skinkesovs
- 325g Bovskinke
- En halv citron
- 2dl Madlavningsfløde
- 1dl Vand
- Kværnet sort peber
- 0,5tsk. Salt
Grøntsager
- 200g Broccoli
- En gulerod
- 100g Squash
- 1 spsk. Smør (majerismør)
- Salt
Pasta
- 500g Hvedemel
- 1-2 Æg (kan også laves uden æg)
- Vand
Tomatsovs
- Fire tomater
- Otte forårsløg
- 20g Frisk basillikum
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Balsamico vineddike
- 5 tsk. Salt
- 2 tsk. Kværnet sort peber
- 100g Parmasan
Fremgangsmåde:
TOMATSALAT: Skær Tomaterne i tynde skriver og leg dem på et serveringsfad. Fjern roden og de yderste blade fra forårsløgene, hak dem fint, og drys dem over tomaterne. Bland olivenolie og balsamicoeddiken sammen, og smag til med salt og peber. Held dressingen over tomatsalaten. Pynt med basilikumblade.
SKINKESOVS: Held olivenolie i en rummelig gryde og varm op. Tilsæt hakkede løg, hvidløg og timian, og svits det i to minutter. Skær bovskinken i 1cm terninger, tilsæt bovskinke terningerne, og lidt af kraften derfra.
Svits i to minutter. Tilsæt fløde og vand, og kog skinkesovsen i to minutter. Smag til med salt og en masse grovmalet sort peber.
GRØNTSAGER: Hak broccoli, gulerod og squash i små stykker, læg dem i en gryde med 1cm vand, smør og lidt salt. Damp grøntsagerne under låg i to minutter. Hold grøntsagerne varme.
PASTA: Klargør pastamaskinen held derefter hvedemel i maskinen og sæt låget på. Held derefter væsken, æg og vandet i og bland sammen. Lad pastamaskinen let og enkelt lave pastaen for dig. Sæt en gryde med vand og salt til kogning. Kog den ferske pasta i 2-4 minutter. Held vandet fra, og bland pastaen sammen med skinkesovsen. Drys kogte grøntsager over pastaretten.
Server med revet parmesan og tomatsalat.
ENJOY!
