Bliv en mester til Apple TV med disse tricks

Der er mange som har Apple TV i stuen der hjemme, men det er ikke alle som udnytter alle funktionerne af medieboksen.

Apple TV kom på markedet allerede i 2007, og er siden den gang blevet opgraderet flere gange.

Den nyeste model fik frigivet et nyt operativsystem til Apple TV, tvOS 10 – selvom nyheden forsvandt i skyggen af lanceringen af iPhone 7 og iOS 10.

En som både kender de gamle og nye funktioner er journalist og teknologiblogger Daniel Rosenquist, som har Apple-bloggen ”Det store Eplet” – som han passende skriver fra New York.

APPLE-EKSPERT: Daniel Rosenquist har et bedre kendskab til Apples produkter end de fleste andre, og skriver om IT-giganten på sin blog.

 

Han er blevet bekendt med det nye operativsystem og deler her syv tricks:

OBS! De fleste tricks fungerer kun med fjerde generations Apple TV (den med den sorte fjernbetjening), i og med at ældre versioner ikke understøtter Siri.

1. Lad Siri gøre arbejdet.

Apples virtuelle assistent Siri kender de fleste, men bruges af ganske få. Med OS 10-opdateringen er Siri blevet endnu smartere – og hun kan næsten gøre alt. Sætter du Siri på arbejde kan Apple TV-visningen bliver meget effektiv og du kan spare mange tryk på fjernbetjeningen, forklarer Rosenquist.

- Et eksempel er at fortælle Siri hvilken film du vil se. Hun undersøger om den er tilgængelig på nogle af streaming-tjenesterne du har installeret, eller om du kan leje den via iTunes.

Siri kan også hjælpe dig, hvis du ikke helt ved hvad du ønsker at se. Fortæl Siri at du er interesseret i en spændende thriller, så vil hun give dig forskellige alternativer på netop det. Herudover kan du bede Siri om at slå undertekster til og fra, åbne apps og spil, tjekke vejret og bede om opdateringer fra sportsbegivenheder eller tjekke børskursen.

Et andet snedigt trick er at du kan spørge Siri om ”hvad var det han sagde”, så spoler Siri tilbage i videoen, så du kan se øjeblikket igen.

På Apples hjemmeside får du en fuld gennemgang af hvad Siri faktisk kan. Vi anbefaler, at du sætte hende i arbejde med det samme!

Hold knappen inden med den lille mikrofon på fjernbetjeningen men du beder Siri om at gøre hvad du ønsker

2. Find videoer på YouTube

Den universelle søgefunktion fra tricket ovenover er glimrende når du leder efter indhold, men det fungere desværre ikke helt på samme måde i YouTube-appen.

- Her må du vide hvad du leder efter, men så gøre Apple Tv også et godt job med at hjælpe dig på vej. Du kan fortælle Siri at du leder efter videoer af et barn som griner på YouTube, og så kommer du direkte til søgeresultatet.

Som i tricket ovenover holder du knappen inde med mikrofonen, men du skal angive at du ønsker at søge på YouTube.

3. Sig adgangskoden

Ifølge Apple-eksperten er tastaturløsningen på Apple TV måske det som fungerer dårligst med hele produktet.

- Det er ekstremt besværligt at skrive et langt og kompliceret kodeord som indeholder store og små bokstaver og måske tegn og tal. Men når du skal skrive din kode ind, skal du blot holde Siri-knappen inde og sige din adgangskode.

For bedste resultat, kan det betale sig at stave adgangskoden fremfor at sige det ligefrem. Sig for eksempel ”Stor F, e” og så videre. Det er stadig lidt vanskeligt, men det sparer dig en masse klik.

Igen er det knappen med mikrofonen som du skal holde inde. Der vil stå ”Hold for at diktere” når du skal sige koden.

4. Aktiver nat-tilstand

At gå direkte fra en mørk rulletekst og tilbage til den lyse startskærmen på Apple TV kan være ganske ubehagelige for øjnene. Heldigvis har Apple lavet en funktion i tvOS 10, så du slipper for dette.

- Baggrunden bliver mørkere og kontrasterne ændres, hvis man har natfunktionen slået til. Du kan gå ind og slå det til under indstillinger, men du kan også bare bede Siri om at ordre det for dig, siger Rosenquist.

Hold knappen med mikrofonen inde, og bed Siri om at aktivere natfunktionen, eller gå til Indstillinger.

5. Installer apps automatisk

Hvis du har installeret Netflix eller HBO på din iPhone eller iPad, er det meget sandsynligt at du også vil bruge netop disse tjenester på dit TV.

  • Det har Apple forstået, og giver dig muligheden for automatisk at downloade de apps som du har liggende på mobilen, hen på dit Apple TV. Hver gang du downloader en ny app fra App Store på din telefon, vil dit Apple TV automatisk downloade det, hvis der findes en version til Apple TV.

Gå til indstillinger -> Apps og så automatisk downloade til.

 

APPS på TV'ET: Nu kan man enkelt synkronisere dine apps på din iPhone eller iPad med Apple TV-boksen. FOTO APPS

6. Se feriebillederne på tv’et

Med det nye operative system er Apple TV blevet bedre til at vise billederne direkte fra telefonen. Dette sker problemfrit vis iCloud, og du kan se flotte feriebilleder direkte på fjernsynet, uden at røre en finger, forklarer Apple-bloggeren.

- Hemmeligheden ligger i Apples nye« Minder »-funktion til dine billeder. Åben billeder og vælg det album for at se automatiske samlinger baseret på hvem du har været sammen med, eller hvis du har været bortrejst.

« Minder »-albummet finder du også på din iPhone og iPad med iOS 10.

Åben billede-appen på dit Apple TV, og vælg« Minder »-albummet i toppen af skærmen.

7. Brug telefonen som fjernbetjening

Fjernbetjeningen til Apple TV’et, som kaldes for Siri Remoten, gør er godt arbejde – men det kan være at den pludseligt løber tør for strøm, eller måske har du lige fundet en god plads i sofaen og glemt fjernbetjeningen på køkkenbordet.

- Du har altid løsningen ved hånden. Apples fjernbetjening-app for iPhone er nemlig et vældig godt alternativ. Den har samme funktionalitet som fjernbetjeningen og har -som tillæg et tastatur til at skrive adgangskode eller søgeord.


Apple TV Remote-appen finder du gratis i App Store på din iPhone. Det er ganske let at koble den til dit Apple TV.

PÅ TELEFONEN: Appen som hører til Apple TV har samme funktionalitet som fjernbetjeningen. FOTO: SKÆRMBILLEDE FRA IPHONE.

8. Tvungen genstart


Ligesom alle andre computere eller trådløse enheder, sker det at Apple TV går i lås eller har brug for at genstarte af andre grunde. 

- Du kan gå til Indstillinger og bed om en genstart, hvis dette ikke er muligt kan du bruge en simpel genvej på fjernbetjeningen, siger Rosenquist.

Hold både hjem- og menu-knappen nede samtidig, indtil lyset på Apple TV’et slukker.

               
Mere nyt i vente

I løbet af efteråret vil tvOS 10 kommer der en nyhed, som mange brugere har ventet længe på.

- Universal login til at gør, at du kun behøver at logge ind én gang og problemfrit adgang til f.eks. Netflix, HBO, Amazone, Hulu og andre tjenester.

Det vil betyder at kodeord med besværligt tastatur snart er ovre, dog vil Apple har afsløret præcist hvornår denne opdatering vil komme.

 

  

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 28.10.2016

Sidst opdateret: 12.12.2017