fri returfri retur

TEST AF PLAYSTATION VR: Mikkel Melsom fra Komplett var med til at teste PlaySation VR i september, før VR-brillen kom ud i butikkerne.

Teknologi-jury: PlayStation VR er kåret til årets julegave

VR-brillen vil sandsynligvis ligge under mange juletræer dette år.

For trettende gang har det norske magasin Elektronikkbransjen kåret årets store julegavevinder. I år er det Sonys« virtual reality »-satsning, PlayStation VR, som 51 branchefolk og tech-journalister har stemt på.

- VR og 360 graders billeder og videoer, har der være snak om længe. Nu ser vi at der er begyndt at komme produkter, som gør det tilgængeligt for de fleste mennesker, og Sonys produkt kan både bruges til spil og til at se 360-graders film og video, siger ansvarlig redaktør Stian Sønsteng til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hovedjuryen forventer at VR-kategorien kommer til at have en kraftig udvikling fremover, og at flere aktører vil komme med på bølge. Der findes allerede mange forskellige løsninger i flere prisklasser fra Googles Cardboard-briller og Samsungs mobilbaseret system til specialiseret enheder som HTC Vive, Oculus Rift og Sony Playstation VR. 

 

Læs mere: Alt du trænger til at vide om VR

 

- PlayStation VR er et dedikeret VR-produkt, som bruges sammen med en af de største konsoller på markedet; PlayStation 4. Dette er det første VR-produkt, i en forholdsvis fornuftig prisklasse, fra en af de store aktører i spilbranchen, siger Sønsteng.

 

PlayStation VR koster omkring 4000 kroner, mens at VR-brillerne fra konkurrenterne HTC og Oculus koster omkring det dobbelte. For at bruge Sonys udstyr skal du have en PlayStation 4, webkamera og eventuelt også« Move motion »-kontroller, mens konkurrenternes VR-briller kræver en kraftig gaming-PC.

 

Vigtig kåring for branchen

Sidste år var det« smartwatches og træningsarmbånd», som løb med sejren og året før var det tabletten Samsung Galaxy Tab S som blev kåret som årets julegave.

Ifølge Thor Magne Sørbotten, som er nordisk produktchef for smartwatches og tilbehør i Komplett, vil sådanne udmærkelser påvirker forbrugerne. Det viser i hvert fald salgstallene fra tidligere år.

- I november sidste år, var det salget af smartwatches og wearables som generelt fik et boost, da Samsung kom med et nyt ur, som blev vældig populært. Før jul kommer Samsung med nye smartwatches, Gear S3, som kommer i to varianter. Dem har vi høje forventninger til, siger Sørbotten til Smart.

 

Overvejer du at købe et Smartwatch, men er usikker på hvad du skal bruge det til, så kan du se vores Smartwatch-guide her.

 

Her er vinderne i de tretten kategorier:

Årets julegave: Sony PlayStation VR

Årets TV: LG OLED55B6

Årets mindre husholdningsapparater: ORAL-B Genius 9000 smart tandbørste

Årets komponent: Nvidia GeForce GTX 1060/1070/1080 grafikkort til gaming

Årets spil produkt: Sony Playstation VR

Årets DAB produkt: Tiny C6 biladapter

Årets køkkenprodukt: Nespresso Prodigio kaffemaskine

Årets mobil: Samsung Galaxy S5 og S7 Edge

Årets smartudstyr: Firbit Charge 2

Årets lydprodukt: Sony MDR 1000X noise cancelling hovedtelefoner

Årets hvidevare: Bosch smart vaskemaskine WAWH26995N

Årets fotoprodukt: Sony A6300 kompakt systemkamera

 

Fagjuryen består af repræsentanter for landets elektronik kæde, detailhandel og tech-journalister, som har kåret årets produkt i 13 kategorier. Redaktør Stian Sønsteng og kommunikationschef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen har ledt juryarbejdet.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 23.11.2016

Sidst opdateret: 28.11.2016