De vigtigste Netflix tricks

Giver dig den bedste oplevelse

Fjern snyltere fra din konto og opdag hemmelige Netflix-kategorier. Her er tricks som alle Netflix-entusiaster bør vide.

1. Tjek din download hastighed

Det er få ting, der er mere irriterende end et hakkende billede – særligt når man har plantet sig godt i sofaen og har lagt alt til rette for en god netflix-aften. Er download hastigheden for lav, bliver en netflix-aften ikke særlig hyggelig.

Tidligere i år lancerede Netflix en let forståelig hastighedstest, som tester download hastigheden på dit netværk, helt uden «ping», «jitter» og andre funktioner som du antageligvis ikke bruger så ofte.


HURTIGT NOK? Hjemmesiden Fast.com kan se om din downloade hastighed er høj nok til at streame film og serier. FOTO: SKÆRMBILLEDE FRA FAST.COM.

Du går helt enkelt ind på hjemmesiden Fast.com, og her kan du se om download hastigheden er høj nok til at streame serier og film. Netflix anbefaler eksempelvis en download hastighed på minimum 5 Mbps for streaming i HD-kvalitet.  Tjek de øvrige hastighedsanbefalinger fra streamingtjenesten på dette link https://help.netflix.com/da/node/306.

 

Testen er måske mest nyttig, når du ikke bruger dit eget hjemmenetværk, og ikke kender hastigheden på nettet.

 

2. Få bedre anbefalinger


HUMØR-PROFILEN: Bruges der separate profiler, både på forskellige brugere og forskelligt humør så bliver Netflix-anbefalingerne bedre. FOTO: SKÆRMBILLEDE FRA NETFLIX.COM.

Du har helt sikkert lagt mærke til at man kan tilføje flere Netflix-profiler på din konto. Har du et barn, er det smart, hvis de bruger ”Kids”-profilen, så at de ikke falder over upassende indhold. Men der er flere grunde til at bruge flere separate profiler. 

Har din kæresten eller roommaten helt andre præferencer, når det gælder film og serier, vil din bruger konto blive ”spammet” med anbefalinger, som ikke nødvendigvis passer til din film- og seriesmag. Brug gerne hver jeres konto, så vil anbefalingerne blive bedre.

Et andet godt tip ifølge Time, er at oprette profiler i forskellige humør. Er du i humør til en romantisk komedie, så har du ikke brug for at få anbefalinger om nye naturdokumentarer eller gysere. Ganske smart!

 

Åben startsiden i webbrowseren og gå til Konto > Administrer Profiler > Tilføj ny profil.

 

Tjek også: Sådan vælger du det rigtige smart-TV – og gør dit TV smartere

3. Slet streaminghistorikken

De fleste «netflixere» har på et eller andet tidspunkt faldet over nogle serie eller film som ikke er faldet ens smag alligevel – eller fået tips baseret på hvad andre brugere af kontoen har set. Hvis f.eks. «anbefalinger baseret på din interesse for Fuller House» er fuldstændig uinteressant, kan du ændre på streaminghistorikken, så du ikke længere vil få disse anbefalinger op, anbefaler netsiden T3.


Gå til Din Konto  -> Streaminghistorik -> Tryk X på serier eller film du ikke længere vil have på din historik.

 

4. Opdag skjulte kategorier

 
HEMMELIG KATEGORI: Vidste du, at du kan finde helt specielle kategorier frem, såsom B-film?


Det hænder at Netflix foreslår nogle lidt underlige og særdeles specifikke kategorier baseret på, hvad du tidligere har set, så som «uafhængige franske film» (netop efter at havde set « Amélie»). Netflix faktisk en hel masse kategorier ud over de sædvanlige kategorier, som du kan gennemse, skriver Digital Spy.

For at finde disse skjulte perler skal du indtaste følgende adresse i søgefeltet: http://www.netflix.com/browse/genre/KODE

KODE erstattes med en talkode. For eksempel 4961 for ”dramaer baseret på bøger” eller 1252 for «B-film».

Tjek alle de skjulte Netflix-kategorier på netstedet What’s on Netflix her http://whatsonnetflix.com/netflix-hacks/the-netflix-id-bible-every-category-on-netflix/

 

5. Find frem til de bedste film


INDSAMLEDE ANBEFALINGER: Hvis ikke Netflix’ eget stjernesystem er nok, kan du gå ind på en række sider, for at tjekke hvad andre mener om film og serier. På Cinesift kombineres anbefalinger fra flere forskellige netsteder. FOTO: SKÆRMBILLEDE FRA CINESIFT.COM.

 

Der findes et rating system på Netflix, men der er mange af os, der stadig er nødt til at tage en hurtig søgning på IMDB og / eller Rotten Tomatoes, før man er helt overbevist.

Er der en film, som du har været på udkig efter, kan du være en god ide at tage turen forbi Cinesift, som kombinerer ratings fra IMDB, Rotten Tomatoes og flere andre sider. Her kan du filtrere, så søgningen kun viser film tilgængelige på den danske Netflix.

 

6. Tjek hvad der fornyeligt er tilføjet

Netflix fremhæver nogle af serierne og filmene, som for nyligt er tilføjet, men Netflix-kendere ved, at det ikke er alle nyheder, som vises her. Heldigvis er der hjemmesider, som holder styr på dette, så man kan få det fulde overblik.

Klik dig ind på Flixfilm.dk, så kan du se hvad der er nyt på det danske Netflix.

 

7. Fjern snyltere fra din konto

Er ekskæresten forsat logget på din brugerkonto, eller har du en mistanke om at en kammerat låner din konto? Man kan være koblet til flere enheder samtidig, men snylterne kan trods alt sabotere dine anbefalinger – desuden er der vel ingen som kan lide at blive snyltet på?

Tjek din streaminghistorik, hvis du er i tvivl. Der finder du alle informationerne du skal bruge, for at opdage en snylter (her kan du finde titler og streamingtidspunker), anbefaler Buzzfeed.

Fjern den uvedkommende kontobruger ved at logge af alle enheder og skift eventuelt også kodeordet.

Gå til Din konto > Log af alle enheder og eventuelt skift dit kodeord.

 

Så du denne? Således bliver du en mester til Google-søgninger 


8. Skift tekststørrelsen og farve


TILPAS UNDERTEKSTERNE: Om pink tekst er noget du foretrækker, kan du vælge det - eller du kan ændre skrifttype eller størrelse. FOTO: SKÆRMBILLEDE FRA NETFLIX.COM      


I browseren er Netflix-underteksterne automatisk sat til at være gule og i en bestemt størrelse. Ønsker du, at underteksterne skal være hvide og i en anden størrelse, så kan du på en meget enkel måde ændre dette, skriver The Telegraph.

Gå til Din konto > Underteksternes udseende og skift det til det du ønsker.

 

OBS! Flere af disse tricks fungerer kun på Netflix i browseren.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 16.12.2016

Sidst opdateret: 18.01.2017