Vælg rigtigt: Den rigtige form på høretelefonerne er afgørende, hvis man bruger meget tid på at spille. På billedet ser du SteelSeries Actis. FOTO: PRODUCENTEN

Få en bedre spiloplevelse, med det rigtige gaming-headset

Hvis du ikke har lyd, som er i harmoni med grafikken, får du ikke en komplet spiloplevelse. Her er kriterierne, du bør kende til, når du skal ud og købe et nyt gaming-headset.

- De fleste gaming-headsets i dag har en god lyd, men dette er selvfølgelig også noget af det vigtigste, siger Lasse Bøe, produktchef for PC-lyd, mus, tastatur og kabler i Komplett.

Ifølge Bøe er der flere funktioner og specifikationer, som man bør tage i betragtning, før man køber hovedtelefoner til at spille med. Der er nemlig en jungle af headset der ude.


Læs også: Få mobilen til at holde længere

 

I tillæg til tjeklisten nedenfor, fortæller produktchefen, at det en god ide at søge efter produktanmeldelser eller «reviews» på nettet. Det er meget værdifuldt for mange. Der er mange dedikerede brugere, som tester lyd og mikrofonkvalitet og lignende, på for eksempel YouTube.

Han tipper også om, at man kan tage et kig på købernes tilbagemelding på produktsiderne.

Dette bør du ifølge eksperten tænke over, når du leder efter et nyt gaming-headset:

 

Lydkvalitet:

Flere af Kompletts bestsellere har 7.1 surroundlyd, som giver virtuel surround. Der er ikke fysisk placeret syv højtalere og en subwoofer i hovedtelefonen, men teknikken gør at lytteren får en oplevelse af at lyden kommer fra forskellige steder.

«In ear»-hovedtelefoner har hovedsageligt stereo-lyd, men hvis du fortrækker denne type hovedtelefoner, kan du alligevel finde forskellige varianter med klar og god lyd.

Men kan også overveje, om man ønsker muligheden for aktiv lydisolering.

Læg mærke til specifikationerne såsom 7.1 surround, noise cancelling/lydisolering.POPULÆRE VALG: Gaming-hovedtelefonerne fra Logitech (t.v.) og HyperX er blandt de mest populære hovedtelefoner. FOTO: PRODUCENTERNE.


Klik her for Logitech G533 Trådløs gaming headset.

Klik her for HyperX Cloud II gaming headset.

 

Mikrofonkvalitet

Spiller du spil, hvor man ofte snakker med andre, er det en fordel at mikrofonen fungerer godt. Flere headset giver klar talekvalitet, og reducerer støj ved at skrue volumen op, når brugeren snakker ind i mikrofonen – og ned når der ikke blive snakket ind i den.

Design

Når det gælder design er det først og fremmest smag og behag, som afgør, hvad du bør vælge – Kan du eksempelvis bedst kan lide «over ear», «on ear» eller «in ear»? De fleste gaming-headsets er dog «over ear».

Tjek udvalget af gaming-hovedtelefoner her

 

Komfort

Planlægger du at bruge hovedtelefonerne meget, er det nødvendigvis en fordel at de sidder godt og føles behageligt når du har dem på. Det har mange producenter heldigvis tænkt på.

Er du alligevel usikker, kan du tjekke produktanmeldelserne. Komfort er noget, som de fleste sætter højt.

Mulighed for tilpasning

Ingen af os er ens, heldigvis – og igen er det noget flere hovedtelefons-producenter har haft i baghovedet. Mange hovedtelefoner kan justeres, med tanke på komforten, men også kontrolknapper eller makroknapper på hovedtelefonerne kan tilpasses i forhold til dit forbrug. Har du specielle præferencer bør du tjekke, hvilke muligheder hovedtelefonerne har til at ændre kommandoer, eller for at ændre design.


 Se også: De vigtigste Netflix tricks

Trådløs eller kabel

I dag er en række hovedtelefoner trådløse. Fortrækker du dette fremfor headset med kabel, bør du tage et kig på hvor lang batteritiden er, og hvor lang rækkevidden er. De fleste trådløse headsets kan også bruges med kabel, men flere har kun opladerkabel og bliver nødvendigvis ikke «kablet». 


GODT VALG: Hovedtelefonerne fra Steelseries har fået gode anmeldelser. Mikrofonkvaliteten er noget mange fremhæver. FOTO: PRODUCENTEN.

 

Aftagelig mikrofon

Hvis du ønsker at bruge hovedtelefonerne, når du ikke sidder foran skærmen, kan det være hensigtsmæssigt at vælge en variant med aftagelig mikrofon. Enkelte hovedtelefoner har også relativt diskrete mikrofoner, som kan foldes tilbage, sådan at man næsten ikke kan se dem. Skal du udelukkende bruge hovedtelefonerne til gaming, vil dette ikke være afgørende.

 

Ekstra «earpads»

De fleste hovedtelefoner kan demonteres, sådan at du kan tage puderne af og rengøre hovedtelefonerne. Den største fordel med at kunne bytte puderne er komfort. Der kan medfølge «pads» i skind og i stof – nogle kan lide det ene frem for de andre.  Efter lange gaming sessions, kan det være rart at have noget at variere med.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett