fri returfri retur

Mød hybriden Nintendo Switch

Vi har testet hybridkonsollen Nintendo Switch, som lanceres fredag den 3. marts. Her er alt hvad du har brug for at vide, om den alsidige nyhed, som fungerer lige så godt derhjemme, som på farten. 

Nintendo Switch er den syvende store konsolsatsning fra det anerkendte, japanske spilselskab – set bort fra håndholdte enheder, som Game Boy og retro konsollen Classic Mini, som blev lanceret i vinters.

Switch-konsollen blev første gang vist, i efteråret 2016, og den har levet op til rygterne, om at der skulle komme en hybrid som kombinerede håndholdt og stationær konsol. I starten af 2017, fik nogle heldige ansatte muligheden for at teste nyheden.


VÆLG KONTROL: I boksen følger der et par håndkontrollere med. I tillæg kan du købe pro-kontrollere og andet tilbehør. FOTO: PRODUCENTEN

Vi har testet flere spil i forskellige tilstande, håndholdt og stationær, og konklusionen er klar: Det er sjovt at spille demo-spillene til Nintendo Switch, og de forskellige kontrollere er gode og enkle at bruge. Kort fortalt. Det lover godt.

- Da jeg fik Joy-Con-kontrolleren i hånden var jeg lidt bage for at ødelægge dem. De virkede små, men så fik vi testet dem – og de er perfekte at holde, siger Mikkel Melsom, indholdskoordinator i Komplett.

Markedsansvarlig for spil i Komplett, Espen Harring, siger at han her enig med Melsom, og tilføjer at pro-kontrollerne, som kan købes som tillægsudstyr, imponerer og er behagelige at spille med.

Læs også: Få bedre spiloplevelse med det rigtige gaming-headset.

 

Tre konsoller i én

Nintendo Switch er unik på konsolmarkedet, da den kan bruges til at spille på tre forskellige måder – og du kan bytte indstilling efter ønske og behov.


PÅ STORSKÆRM: Koble Nintendo Switch til docking-stationen, som lader dig spille på en ekstern stor skærm.

For dig som vil bruge fjernsynet som skærm, kobler du Nintendo Switch-enheden i en dock med strøm og HDMI-kabel. Kontrollerne som følger med, kan du holde en i hver hånd, eller koble det til en såkaldt Joy-Con-Grip, som kobler de to kontrollere sammen.

Har du læst denne: Her er de nyeste Snapchat-funktioner.


For dig som er på farten: Ved at sætte de to Joy-Con-kontrollere til Nintendo Switch-enheden, får du en skærm imellem.

Den sidste mulighed er det sociale, hvor du kan spille flere sammen – også hvis du ikke engang har et fjernsyn. Med et indbygget stativ på bagsiden, kan du lade Nintendo Switchen så på bordet, og de to kontrollere bruges af en eller to spillere.

Kontrollerne til Nintendo Switch er bevægelsesfølsomme, ikke til sammenligning med controllerne til Wii. Hvis flere end to spillere ønsker at spille, kan du koble flere kontrollere sammen. Mulighederne er med andre ord mange – og det er hele pointen med den nye konsol.


MOBILE KONTROLLERE: Kontrollerne kan holdes i hver din hånd, eller du kan vælge bare at bruge én af dem.  

Følgende spil er tilgængelige ved lancering

Du kan vælge at købe fysiske spil, som sættes ind i enheden, eller du kan downloade spillene. Switch har 32 GB lagringsplads og microSD-hukommelseskort-indgang.

Tjek også: Sådan får du hurtigere internet derhjemme.

Følgende spil er tilgængelige til lanceringsdatoen den 3. marts:

  • 1-2-Switch
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Super Bomberman R
  • Just Dance 2017
  • Skylanders Imaginators

For dig som vil læse mere om spillene: I Nintendos Game Store finder du en oversigt over lanceringstidspunkt for andre titler såsom: Minecraft, FIFA og Skyrim.

Dette følger med i boksen:

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Switch dock
  • To Joy-Con-kontroller
  • Joy-Con-grip
  • Joy-Con-strap

 

Tjek også: På tide at bytte den trådløse router ud? Sådan vælger du rigtig.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 20.02.2017

Sidst opdateret: 20.02.2017