STILRENT UDSEENDE: Her er Classic-modellen af Gear 3 S3-uret. Urkransen omkring skærmen bruges til at navigere rundt – i tillæg til knapperne på siden og selve skærmen. FOTO: VG PARTNERSTUDIO.

 

Smart tester Samsung Gear S3: Derfor kan smarturet være nyttig for dig.

Gear S3-uret fra Samsung ser ud som et normalt ur – men den er langt mere en det. Smart har testet det, og fundet fem grunde til at uret kan være nyttigt for dig.

 

I vinters lancerede Samsung smarturet Gear S3, som kommer i varianterne Frontier og Classic. Siden lanceringen har efterspørgslen efter smarture vokset, ifølge Thor Magne Sørbotten, produktchef for smarture.

Noget som kan have påvirket populariteten af at urene i større grad end mange andre smarture, er at det har et klassisk ur-udseende. Den ene variant, Frontier, har et sporty og maskulint udtryk - mens Classic-modellen har et mere stilrent udseende.

Fungerer bedst med Samsung

En fordel med Gear S3 er at uret både fungerer med Android og iOS-telefoner. Den vil imidlertid fungere bedst med nyere Samsung Android-mobiler.

Se hvilke enheder der er kompatible med Gear S3 her.

LADES TRÅDLØST: Læg Gear S3 på lade-pladen, så lades den op. FOTO: VG PARTNERSTUDIO.

Bruger du iPhone, vi du stadig få advarsler og opkald, men e-mail er ikke tilgængeligt på uret, og brug af meddelelser, apps, S Health og download af urskiver vil være begrænset.

For Samsung Android-telefoner har disse funktioner fuld kompatibilitet, og på øvrige Android-telefoner vil de fleste funktioner fungere. 

Væsentlig virker uret som en forlængelse af din telefon, men her er fem grunde til at Gear S3 kan gøre din hverdag bedre:

1. Se mindre på mobilen

For at navigere dig rundt på uret, bruger du de to knapper på siden, samt den bevægelige ur-krans og den trykfølsomme skærm – noget som man hurtigt vænner sig til, og føles naturligt.

Så snart du har koblet uret til mobilen, får du en besked fra telefon op på håndleddet, du skal blot have mobilen i nærheden og have bluetooth sat til.

Du kan eksempelvis se, når du har modtaget en Snapchat besked, få påmindelser, du kan læse og sende beskeder, og du kan svare på indkommende opkald.

Dette gør, at du ikke så ofte skal have mobilen fremme, og du går alligevel ikke glip af vigtig information. Men har du ikke mobilen med dig, vil Gear S3 først og fremmest være et ur – med GPS og træningsfunktioner.

2. Send et nødsignal

Hvis du har en Samsung-telefon kan du lave en genvejstast, for at sende en SOS-besked hvis du skulle komme i en nødsituation.

Læs om hvordan du aktiverer SOS-beskeder i Gear S3 appen, under ”mere” og ” brugervejledning”.

RING FRA URET: Når klokken er koblet til mobilen kan du ringe og sende beskeder. FOTO: VG PARTNERSTUDIO.

3. Brug med handsker

De fleste mobilskærme fungerer ikke, hvis man trykker når man har handsker på. Men med Gear s3 kan du det.

Alt du skal gøre, er at trykke den nederste knap og dreje ur-kransen indtil du får et alternativ op om at aktivere ” berøringsfølsomhed”, så vil du kunne bruge uret uden at fryse på fingrene.

4. Lyt til musikken uden mobilen

I lighed med Apple Watch kan man på Gear S3 gemme indhold på uret. Samsungs smartur har 4 GB lagringsplads, som du blandt andet kan bruge til at gemme musik. Har du trådløse høretelefoner, kan du koble dem til uret og lytte til musik, selv om du ikke har mobilen med dig.

Overfør musik fra computeren eller fra mobilen når du er koblet til Wi-Fi. Læs mere om fremgangsmåden i brugervejledning i Gear S3-appen.

5. Lang batteritid

Gear S3 er det smartur på markedet, der har længst batterikapacitet. Afhængig af hvad du bruger uret til, vil du kunne bruge det i mellem tre og fire dage, før du skal laden det op. Er batteriet næsten helt tomt, vil det tage lidt over to timer at lade uret op til 100 procent.

Skulle du ønske at holde på batteriet i længere tid end de tre-fire dage, kan du aktivere energibesparende funktion ved at trykke på den nederste knap og aktivere ” Strømbesparelse”.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 28.04.2017

Sidst opdateret: 28.04.2017