fri returfri retur

Sådan kan du oplade mobilen trådløst

Drømmer du om en trådløs hverdag? Her er det du skal vide før du begynder at lade din mobil trådløst.

 

- Trådløs opladning, er en måde at lade telefonen på, uden man behøver at bruge et kabel som går ind i telefonen. Dette fungerer ved hjælp af to metalspoler, én i mobilen og én i opladeren. Når der går strøm igennem opladeren generes det strøm i spolen i mobile, som oplader batteriet.

- Det siger Thomas Alexander Berg, som arbejder med clients & mobile hos Komplett. Han fortæller at flere af de store producenter er begyndt at tilbyde dette som standardudstyr til deres nyeste modeller.

To forskellige standarder

De fleste mobiler som tilbyder muligheden for trådløs opladning, benytter i dag Qi-standarden (udtales ”chi”). Her finder du kendte mærkevarer som Samsung, HTC, Huawei, Nokia og Sony. Den anden standard, PMA (Power Matters Alliance), blev introduceret i 2012 og er blandt andet et samarbejde mellem Starbucks og batteriproducenten Duracell.

Tjek listen over telefoner med integreret Qi-teknologi nederst på siden.

- Det er derfor vigtigt at tjekke hvilken standard din telefon understøtter, før du eventuelt køber en trådløs lader, fortæller Truls Aleksander Hammer, som er markedsansvarlig for mobil og tablets hos Komplett.

Flere af de store producenter producerer også gerne deres egne trådløse opladere. Alligevel er det således, at de fleste mobiler der understøtter Qi er kompatible med andre Qi-ladere.

- Hvis du for eksempel har en Samsung S7, så skal du ikke købe deres egen trådløse oplader. De andre Qi-ladere fungerer dog fint, fortæller Hammer.

OPLADER: Med denne iiglo-oplader kan du også oplader Samsung telefoner, og den er lavet til at blive monteret i bordet. FOTO: PRODUCENTEN

Du kan købe iiglo’s trådløse Qi-oplader her.

Sådan får du trådløs opladning til iPhone

Til trods for at det begynder at blive mere udbredt på markedet, er det alligevel et stykke tid til at trådløs opladning bliver en standardfunktion hos samtlige producenter.

- Apples mobiler understøtter blandt andet ikke denne funktion, og vil derfor ikke fungere med en trådløs oplader. Mange ældre mobiler mangler selvfølgelig også denne funktion, siger Hammer.

Hvis din mobil ikke understøtter Qi eller PMA, så skal du endelig ikke fortvivle. Der findes nemlig meget tilbehør som kan gøre det tilgængelig på din telefon. På den måde slipper du for at købe en helt ny telefon.

- For eksempel kan iPhone få trådløs Qi-opladning hvis man sætter mobilen i et dæksel, og lægger den på opladerpladen. Dette gælder også en række andre modeller og mærker, siger Berg.

GÅ TRÅDLØS: Med et dæksel fra iiglo kan du lade din iPhone med Qi-teknolog. FOTO: PRODUCENTEN

Ejer du en iPhone 6 kan du blandt andet købe en trådløs lader og dæksel fra iiglo her.

Hammer fortæller at det går rygter om at Apple vil tilbyde trådløs opladning i fremtiden.

- Det rygtes at Apple vil indføre dette på deres næste telefon, men som altid holde de kortene tæt til kroppen, siger Hammer.

Disse telefoner har integreret Qi-teknologi

Samsung: Note 7, Galaxy S7, Galaxy S7 EDGE, S6, S6 EDGE, S6 EDGE+ og Note 5

LG: Optimus G Pro, G4 og G3

Microsoft: Lumia 950 og Lumia 950XL

Google: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6 og Nexus 7

SONY: Xperia Z4V

En række telefoner, som for eksempel iPhone og Google Pixel, har ikke integreret Qi-teknologi, men det er muligt at købe tilbehør som du kan koble til en af indgangene på telefonen, sådan at du få muligheden for at oplade trådløst.

 

Oprettet 21.02.2017

Sidst opdateret: 13.03.2017