fri returfri retur

Få mindre rod i ledningerne derhjemme: Trådløs lyd er fremtiden.

Trådløs lyd er kommet for at blive. Men det betyder ikke, at du behøver at skille dig af med dit gamle stereoanlæg.

Ikke alene undgår du ledninger fra alle mulige enheder i stuen, men det er også nemt at tilslutte, og lydkvaliteten er god. Erik Berthling Olsen, produktchef for lydprodukter i Komplett, ser derfor ingen ulemper ved at gå over til trådløs musik.

- Forskellen er, at alt bliver trådløst og kan styres via en applikation i alle rum til enhver tid. Streamingtjenester og internetradio er også let tilgængeligt på alle højttalerne.

Brug gammelt udstyr

At købe et helt nyt musikanlæg kan hurtigt blive dyrt. Hvis du ikke ønsker at tage de fulde omkostninger på én gang, er det muligt at vælge et system, som giver dig mulighed for at udvide gradvist. Nogle mærker giver dig mulighed for nemt at oprette forbindelse til forstærkere eller højttalere, som du allerede har. På den måde behøver du ikke at skifte alt dit udstyr på en gang.

- Dette er muligt med Sonos Connect AMP, som fungerer som en forstærker i Sonos multiroom-system, som kan køre et par gode højttalere. Har man allerede en forstærker og nogle højttalere, kan man tilslutte Sonos Connect til en eksisterende forstærker. Så vil den dermed kunne styres af Sonos’ multiroom-applikation.

LYD-EKSPERT: Erik Berthling Olsen fra Komplett ser ikke nogle ulemper ved at gå over til trådløs lyd. FOTO: PRIVAT.

God lydkvalitet

Trådløse musikanlæg fungerer normalt via dit trådløse netværk. Det betyder, at du uden problemer kan have din telefon i et andet rum, uden musikken stopper med at spille. Anlæg som benytter bluetooth kræver derimod en lydkilde, som er i nærheden af højtalerne for at opretholde kontakten. Man er derfor afhængig af, at man hele tiden skal have telefonen i nærheden af musikanlægget.

Læs også: Sådan får du hurtigere internet i hjemmet.

- Lydkvaliteten på trådløse højttalere er meget god. De fleste trådløse anlæg kører via wifi-signaler, men en del af dem har også Bluetooth muligheder. De kendte mærker har gode DAC-er (en digitalt til analog-omformer) som giver god lydkvalitet. Wifi er at fortrække, men Bluetooth er også helt ok, fortælle Olsen.

Nemt at udvide

En anden ting, man må tænke på, er hvor mange højttalere, man ønsker at købe, og hvor de skal placeres. Det er eksempelvis muligt at tilslutte højttalerne i køkkenet, badeværelset og soveværelset, hvor de kan styres via telefonen. Flere af de store leverandøren tilbyder højttalere, som egner sig til forskellige rum.

Nye hovedtelefoner? Dette må du tænke på.

- De fleste er meget tilpasningsdygtige med tanke på placeringen i rummet. Når det gælder dækningen, er det den trådløse rækkevidde, som er vigtig. Indenfor husets fire vægge, er det sjældent noget problem, men skulle man have brug for længere rækkevidde kan man for eksempel købe Sonos Boost (kun til Sonos systemer), som vil giver dig en væsentlig øget rækkevidde. Denne fungerer som en netværksudvider.

Vanskelig at vælge? Her er to gode forslag

Skal du investere i et helt nyt anlæg, kan det være en god ide at vælge et lydsystem, som kan placeres i alle rum. Det kan også være værd at vælge en leverandør, som er godt indarbejdet i markedet, sådan at du undgår, at de stopper med at producere flere varer, imens du er i gang med at udvide dit system. Olsen anbefaler, at man gør sig et grundigt forarbejde, før man køber trådløse højttalere.

- Her er det en god ide at læse tests og reviews, så du kan få nogle gode anbefalinger af type, producent og model, som skal vælges.


Olsen har valgt to trådløse højttalere, for dig som synes, det er vanskeligt at bestemme sig:

MARKEDSLEDER: Sonos tilbyder mange forskellige løsninger. FOTO: PRODUCENTEN.

Sonos er enkelt at sætte op og lader dig koble flere højttalere til, så du kan få musik i hele hjemmet. Alt styres igennem en all-in-one-applikation på telefonen, som du kan hente gratis i App Store eller Google Play.

Læse mere om Sonos på vores side her.

KVALITETSLYD: Bose SoundTouch 20 III Trådløs højttalere. FOTO: PRODUCENTEN.

Bose SoundTouch funger både over trådløst internet og bluetooth. Gennem nogle enkelte tryk har du kvalitetslyd i hele hjemmet.

Du kan købe den her.

 

Oprettet: 24.11.2016

Sidst opdateret: 29.03.2017