fri returfri retur

Med denne vil du aldrig have problemer med at finde din bil igen

Er du typen der ofte glemmer hvor du har parkeret bilen, eller deler du bil med andre? Denne smarte dims løser problemet – samtidig med at den hurtigt oplader din telefon.

Hvis du har en lidt ældre bil, er det ikke sikkert at du har en USB udgang i bilen, men i stedet må bruge en lader der sættes i cigarettændingen, hvis du skal lade mobilen eller andre enheder i bilen.

Teknologiselskabet Nonda laver produkter med ”nutidens teknologi”, som kan benyttes i ”fortidens bilet”. Deres USB-billader ”ZUS”, har fået meget ros på teknologi hjemmesider, både her i landet og i udlandet – blandt andet fordi den er meget mere end bare en oplader.

Nonda ZUS USB billader

Dette er en af de fedeste gadgets til din bil. Oplad med maksimal hastighed, brug den til at finde bilen igen og overvåg tilstanden på bilens batteri.

- Når du har denne dims sat i cigarettindingen, kan du tjekke i den tilhørende app, og finde ud af præcis hvor du parkerede bilen, siger Stig S. Johannessen, social media koordinator hos Komplett.

- Det er slet og ret en genial lille sag for os som er lidt ustrukturerede.

Johannessen har testet ZUS i en periode, og forklarer at produktet ikke bare er nyttigt for rodehovedet.

 

– Man kan også dele information om bilens placering i app’en. Hvis der er flere familiemedlemmer som bruger bilen, behøver man altså ikke ringe for at spørge om hvor den står parkeret.

 

SMART APP: Her ser du hvordan du finder bilen i app’en, og hvordan du enkelt kan dele placeringen med familiemedlemmer. FOTO: SKJERMDUMP ZUS

Oplader hurtigere end de fleste opladere

Noget andet som er væsentligt at nævne om bilopladere er, at den lille sag kan oplade to enheder samtidig – og begge udgange leverer en strømstyrke på hele 2,4 ampere (A). Til sammenligning har en iPad-lader 2,1 A, og en normal iPhone-lader 1 A.

 

– Det gør at mobilen oplader hurtigere end normalt. Ifølge Nonda kan man oplade to iPhones fra 0 til 100 % på under to timer, siger Johannessen.


Læs også: Få mobilen til at holde længere

I tillæg til disse nyttige funktioner, kan du i ZUS-app’en aktivere en parkeringsvarsel, sådan at telefonen siger til før du har parkeret for længe. App’en bogfører din kørsel, noget som kan være praktisk hvis du kører når du er på arbejde.

- En anden smart funktion er, at opladeren overvåger bilens batteri når den er koblet til cigarettindingen. Hvis bilbatteriet er lavt, vil du kunne se det i app’en.

 

Nonda ZUS og tilhørende app kort opsummeret:

  • Bilfinder
  • Oplad to enheder hurtigt
  • -Parkeringsvarsel
  • Bogfør din kørsel
  • Overvåg bilbatteriet

FLERE FUNKTIONER: Nonda ZUS er en bilfinder, hurtig oplader med to udgange, og har endda flere brugsområder. FOTO: PRODUCENTENParkeringsvarsel i apps

Selvom du har en nyere bil, og ikke behøver en biloplader, kan det hænde at du har behov for hjælp til at finde din bil igen. Så kan det hænde at apps er en god løsning for dig.

Her er to parkeringsvarsler som er at finde på de fleste Android- og iOS-enheder:

Android: Google App

Åben Google-appen > tryk på Menu øver til venstre > tryk på Tilpas > Transport > Hvordan tager du normalt til/fra arbejde > Med bil.

Nu vil du se en parkeringsvarsel i dit feed på Google-appen, efter du er gået ud af bilen. Placeringen er ifølge Google omtrentligt.


iOS: Kort

AKTIVER TJENESTEN: Hvis du har Bluetooth tilkobling i bilen og bruger Kort-app’en til Apple, kan app’en fortælle dig hvor din bil er parkeret. FOTO: SCREENSHOT IPHONE

 

For at få parkeringsfunktionen til at funger, skal du have en iPhone 6 eller nyere, og enheden skal være koblet til din bil igennem CarPlay eller Bluetooth.

Gå til Indstillinger > Privatliv > Ændre placeringstjenester > Scroll helt ned til Systemindstillinger > Ofte besøgte steder > Slå ”Vis hvor du parkerede” til, og gå tilbage til Indstillinger > Kort > og vælg ”Vis hvor du parkerede”.

For at finde bilen trykker du ind i Kort-app’en > tryk på søgefeltet og vælg Parkering > tryk på Vejviser, og vælg hvordan du ønske at komme hen til bilen, enten Med bil, Til fods, Kollektivt eller Cykel. Derefter trykker du på START for at finde ud af hvor du parkerede bilen.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.

Oprettet: 30.06.2017

Sidst opdateret: 30.06.2017