PAK SMART: Hvad du har med dig i håndbagagen kan være alfa og omega for, hvordan din rejse bliver. FOTO: FOTOLIA

Teknologien som gør din rejse bedre

Undgå irriterende flystøj og utålmodige børn på rejsen. Her er eksperternes bedste elektronik-tips til en mere behagelig tur.

Glem de regntunge skyer som hænger over store dele af landet denne aften, og se hellere frem mot sommerferien.

Ligegyldigt om du skal på indenrigs-, storby eller udenrigsferie, vil du helt sikkert sætte pris på lidt komfort og underholdning på rejsen.

Med de rigtige høretelefoner kan du udelukke støj, og med en kraftig nødlader vil hverken din mobil eller tablet gå i sort – og du vil let og enkelt kunne flyve igennem timerne, hvis du henter disse apps på forhånd.

Her har Kompletts eksperter udvalgt deres produktanbefalinger til rejsen:

Støjreducerende høretelefoner

Hovedtelefoner som reducerer støj er for nyligt blevet meget populære. De kan give dig koncentrationen du behøver på arbejdspladsen eller studiet, og de kan være behagelige at bruge på støjende fly-, tog eller busrejser.

- Bose er producenten som først blev kendt for at lave støjreducerende hovedtelefoner, og derfor er disse et naturligt valg for mange. Den nye model, QC 35, er den mest populære støjreducerende model hos os, forklarer Anne Grethe Holst, produktchef for Hi-Fi.

Læs også: De bedste trådløse høretelefoner til din træning

Hun anbefaler også den nye støjreducerende model fra Sony, MDR-1000X, som har fået god omtale.

- Den har flere tilpasningsmuligheder når det kommer til optimeringen af lyden, og den har blandt andet en funktion som dæmper musikken, hvis du lægger en hånd på hovedtelefonen. I tillæg er den naturligvis god, når det kommer til støjreducering.

Hvis man ikke ønsker en såkaldt ”over ear”-hovedtelefon, findes der også flere modeller som er ”in ear”.

- Hvad man bør vælge afhænger af smag og behag, men der findes også gode støjreducerende øreknopper, selv om disse ikke spærrer lyd lige så godt som hovedtelefoner der dækker ørerne.

Her er Hi-Fi ekspertens anbefalinger:

Løb aldrig tør for strøm

Når du er ude og rejse, er det ikke sikkert at du altid har en stikkontakt i nærheden når du behøver en. For at sikre at du altid har strøm på din mobil, laptop eller kamera, er det derfor klogt at pakke en god nødlader.

Thor Magne Sørbotten, nordisk produktchef for smart watches og tilbehør, anbefaler at vælge en kraftig variant, der ikke løber tør for strøm med det samme.

Her er Sørbottens nødlader anbefalinger:

Selv om du ikke behøver det under transport, kan det være klogt at tjekke hvilken slags stikkontakt og spændingsniveau rejsedestinationen har.

Køb for eksempel en universaladapter der kan bruges til mange typer stik, eller en oplader med skiftbare kontakter.

Læs også: Ti tricks som får mobilbatteriet til at vare længere

 

Underholdning på tabletten

I dag er der mange producentener som tilbyder tablets, noget som gør at der er et meget stort udvalg i forskellige prisklasser og størrelser.

Ifølge Truls Aleksander Hammer, produktansvarlig for mobil og tablets, et tabletten Galaxy S3 fra Samsung et af de mest populære valg lige nu, i tillæg til Apples iPad’s.

- Men der findes også flere rimelige modeller, fra blandt andet Lenovo og Acer, som egner sig godt til at have liggende i bilen, eller til at have med på ferie, siger Hammer.

- Noget af det man bør tænke over, er om man skal bruge en tablet med 4G eller ej. Hvis man har lidt plads på tabletten, kan man sætte en god andel af sin musik, serier eller film på ”offline” tilstand, således at man ikke behøver at streame alt.
 

Her har mobil- og tablet-eksperten fremhævet tablets til de fleste behov

Toppmodellen:

Rimelig og god:

Til læsehesten:

4 apps som får tiden til at gå

Der forekommer stort set altid spildtid på rejser. Enten er fly- eller bilturen lang, eller også er der forsinkelser. Forhåbentlig har du en mobil eller tablet der er let tilgængelig, og hvis du har disse apps kan du få tiden til at gå hurtigere.

 

1.Lounge Buddy (Gratis med køb i app, iOS og Android)
SCREENSHOT: LOUNGEBUDDY

Hvis du har nogen timer til overs i lufthavnen, kan du ved hjælp af LoungeBuddy-appen finde ud af hvordan du tilbringer disse mest komfortabelt, samtidigt med at der er billigt.

2. Sidekix (gratis, iOS og Android)

SCREENSHOT: SIDEKIX

Hvis du har god tid før du forlader hotelværelset, kan du kigge på appen Sidekix, som er en kombination af Google Maps og Yelp. Tjek hvilke restauranter eller butikker i nærheden der er et besøg værd, eller brug app’en mens du er ude i gaderne.

3. Trivia Crack (gratis, iOS og Android)

SCREENSHOT: TRIVIA CRACK

Der findes mange forskellig quiz-apps i både AppStore og Google Play, og en af de mest populære på i verdenen er Trivia Crack.

Har du Wi-Fi, eller er du villig til at ofre lidt mobildata, kan lidt hjernegymnastik få tiden til at gå hurtigt. Spil mod tilfældige modstandere eller en ven.

4.Super Mario Run (109 kroner for den fulde version, iOS og Android)
SCREENSHOT: SUPER MARIO RUN

Sidste vinter lancerede Nintendo en mobilversion af klassikeren Super Mario. Hvis du ikke allerede har hentet spillet, er ferien en fin anledning til at gøre det.

Pris er lidt høj for en app, men til gengæld får du mange timer med underholdning lige i lommen. Super mario Run er et spil for både store og små, og du behøv ikke have internetadgang for at spille det.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.

Oprettet: 12.06.2017

Sidst opdateret: 12.06.2017