fri returfri retur

Få fuld oversigt over vejret med disse gadgets

Endelig er sommeren her, og med din egen vejrstation får du direkte opdateringer, og du kan enkelt få den til at ”snakke” sammen med andre enheder i hjemmet.

Ifølge Bjørn-Ivar Norbø, nordisk produktchef for smarte hjem, er der mange gadgets på markedet som giver dig information om vejret – og nogen er mere avanceret end andre.

- De fleste gør arbejdet, uanset som det er en simpel temperaturmåler, som viser temperaturen uden for dit vindue, eller en vejrstation der også måler vind og nedbør. Det afhænger af hvad du er interesseret i at få af vide, siger Nordbø.


Et af vejrsystemerne som har fået gode anmeldelser, er Netatmo som føres blandt andet af Komplett.

Med selve stationen følger der kun én måler til at have inde, og én til at have udenfor. I tillæg kan du koble flere sensorer til, vindmåler, nedbørsmåler og overvågningskamera – og i appen kan du følge med på både inde og udeklimaet direkte.

Hvor avanceret ønsker du at systemet skal være, kan du med andre ord bestemme selv.

 

Smartere og smartere løsninger

Hjemme hos Eirik Norman Hansen bliver flere enheder stadig koblet til internettet. Alt fra badevægt, lyspærer og vejrstationen, kan styres ved hjælp af Norman Hansens mobil eller smartur.

- Der kommer stadig mange nye gadgets, og det som er så interessant lige nu, er at de faktisk kan give meget mening. Nu justeres temperaturen derhjemme ud fra termostater i rummet, men det er ikke længe før at temperaturen vil blive justeret, før temperaturen falder for meget – baseret på intelligente lokale vejrmeldinger forklarer teknologi entusiasten. Norman Hansen er til daglig admitterende direktør i Itch Design AS, og golder foredrag om markedsføring og trends indenfor gadgets og teknologi.

 

EKSPERTER: Bjørn-Ivar Nordbø er nordisk produktchef for smarte hjem i Komplett, og Eirik Norman Hansen følger teknologi tendenserne. BILLEDE: PRIVAT/SVEN-ERIK KNOFF

Han bruger i dag vejrstationen Bloomsky, som startede som et ”Kickstarter”-projekt i 2014. Ved hjælp af forskellige sensorer og kameraer, henter enheden blandt andet information om temperatur, nedbørsmængde og luftfugtighed, som formidles i ”real-time” gennem den tilhørende app.

- Noget af det som engageret mig i dette projekt, er at det har en ”community”-tankegang, hvor den lokale vejrstation bliver beriget og mere præcis af at flere enheder er koblet til. I tillæg er der et kort i appen, der viser hvordan vejret faktisk er forskellige steder.

Lad vejret styre gadgets i hjemmet

Ifølge Norman Hansen er det et frustrerende, at ikke alle smarte systemer ”snakker samme sprog”, så man er afhængig af flere forskellige systemer og apps. Dette problem har man imidlertid ikke med Netatmo-systemet.

- En af fordelene med Netatmo, er at de har en åben protokol. Det betyder at vejrstationer kan integreres i andre centrale systemer, forklarer Nordbø.

IFTTT: Hvis én ting sker, så skal noget andet ske – for eksempel kan du få en varsel på mobilen når det begynder at regne. SKÆRMBILEDE: WWW.IFITT.COM

Har du eksempelvis smarte radiatorer eller eklektiske markiser derhjemme, kan du koble vejrstationen til disse enheder. Ved hjælp af tjenesten «If this then that» (IFTTT), kan du programmere forskellige scenarier – for eksempel at markiserne skal rulles ind når vejrstationen registrere at det begynder at blæse eller regne.

- I dag lyser den ene lampe hjemme hos os blåt, når det regner, siger Norman Hansen.

 

- I fremtiden vil systemet måske kunne forstår at markiserne bør rulles ind før regnvejret kommer – så vil dette gå fra at være fede gadgets, til at blive meget nyttigt.

Du kan tjekke de forskellige apps uden en vejrstation

VEJR-APPS: Til venstre er der et skærmbillede fra Bloomsky-appen, som viser information fra Norman Hansens vejrstation. Til højre ser du temperaturen som er målt med Netatmo-stationer, som vises i Netatmo-appen. SKÆRMBILLEDE: BLOOMSKY/NETATMO.Som i Bloomsky’s app, kan du i Netatmo-appen hente vejrdata fra andre vejrstationer. Klikker du dig ind i de to apps, vil du se at der findes lagt flere Netatmo-stationer – og at der måske er en i nærheden af dig.

- Hvis du ikke har en vejrstation selv, kan du opleve at nogle huse ved siden af dig har det, og så kan du overvåge vejret, hvor du bor.

Du får imidlertid ikke adgang til alt data hvis du ikke har en brugerkonto selv, men hvis du downloader appen, kan du få en lille smagsprøve på hvad systemet kan tilbyde.

- Desuden gemmer appen alle informationer, så du kan tjekke nøjagtigt hvordan vejret var på en given dato

Klik her for at downloade Netatmo-appen i App Store eller Google Play, eller BloomSky i App Store eller Google Play.  

 

Innhold produsert av VG Partnerstudio for Komplett.

Opprettet: 22.05.2017

Sist oppdatert: 22.05.2017