FLERE FUNKTIONER: Fra venstre: «Lenovo Yoga 910 13.9" FHD touch sølv», «Acer Aspire Switch One 10.1" HD» og «Microsoft Surface Pro 4 12,3"» FOTO: KOMPLETT

Derfor bør du vælge en 2-i-1-PC som studerende

Skal du udskifte din PC til studiestart, bør du overveje at gå efter en såkaldt 2-i-1 pc. Ifølge PC eksperter, giver det dig det bedste fra flere verdener.

Traditionelle bærbare med skærm, tastatur, touchpad og mulighed for at klappe maskinen sammen - er stadig de bedst sælgende computere. Men i de senere år har der været en ny udfordrer på banen.

I elektronikindustrien, kaldes disse for to-i-en PC, 2-i-1 eller en hybrid bærbar - og pointen er, at enheden er en kombination af en bærbar og tablet.

- Forskellen mellem en PC og 2-i-1 PC er design og udseende. Med en konvertibel PC har man mulighed for at dreje skærmen 360 grader, så du kan også bruge den som en tablet, forklarer Robin Jørgensen, markedsansvarlig for konsument-PC ‘er.


Jørgensen forklarer, at der er to forskellige typer af 2-i-1 PC: Cabriolet PC'er og PC'er, der er "detachable" eller aftagelige.

- På " detachable " PC'er har man desuden mulighed for at fjerne det tastatur, der er forbundet til monitoren. Den innovative løsning giver produktet fleksibilitet og muligheder du ellers ikke ville have med en bærbar computer, uanset om du bruger din 2-i-1 PC på arbejde eller til underholdning.

Markedsansvarlig for konsument-PC-er, Robin Jørgensen, og kunderådgiver Knut Magnus Myrebøe anbefaler 2-i-1-PC til studerende. FOTO: PRIVAT

Perfekt til studenter

Studerende er ofte på farten mellem auditorier og biblioteket. Kunderådgiver Knut Magnus Myrebøe fortæller at 2-i-1 PC’er, så kan være en fordel.

- Det er vigtigt at have en lille, let maskine til dem, der er på farten. Her spiller vægt og størrelse en stor rolle.

Tjek også: Så enkelt skifter du harddisk selv

Men også funktionerne maskinerne kan er vigtige. Ved at være i stand til at bruge maskinerne som tablet og bærbar computer, giver det eleverne en meget større fleksibilitet.

- Studier kan variere, og mange uddannelser kræver ikke at du skal bruge store tunge programmer. Men uddanner du dig til at blive en arkitekt, ingeniør eller billedredigering i Photoshop, skal computeren have lidt mere speed under kølerhjelmen. 

SMART VALG: Microsoft Surface maskinerne kommer i mange prisklasser og med forskellige hardware, siger Knut Magnus Myrebøe i Komplett. Han siger at fordelene ved Surface er, at de er små, kompakte maskiner med god opløsning, udover det har de et aftageligt tastatur. FOTO: KOMPLETT

Myrebøe siger, at fordelen ved 2-i-1 er, at mange af modellerne ikke ofrer størrelse, funktion og vægt mod hardware.

- Du kan få en lille let maskine, der kan bruges som både bærbar og tablet, men stadig køre de programmer skolen kræver at maskinen skal kunne klare.

FLEKSIBEL: Med Acer Switch får du ikke så mange funktioner som Surface, men du får en fleksibel maskine, der er lille, let og med god batterilevetid i en langt billigere prisklasse. FOTO: KOMPLETT

Overvejer du om 2-i-1 PC er noget for dig til studiestart? Vi har sammenfattet de vigtigste fordele ved at vælge en 2-i-1 PC:

1. Design og vægt

Der er allerede mange bærbare med lækkert design. At 2-i-1-pc'erne ofte ser godt ud, er derfor ikke unikke for disse enheder.

Men det er dog den vigtige fordel ved hybriderne er, at de ofte er lette og tynde, påpeger Jørgensen.

Ikke desto mindre er dette ikke på bekostning af skærmstørrelsen. Skærmene er typisk mellem 12 og 14 tommer, med andre ord, samme størrelse som de fleste bærbare.

2. Flere anvendelsesmuligheder

På grund af design og fleksibilitet kan 2-i-1-pc'er være en fantastisk løsning til dem, der kan lide at bruge både tablet og bærbar, men synes det er unødvendigt at have flere enheder.

Brug din PC som en almindelig bærbar computer, eller brug touchskærmen, som du gør med din iPad eller tablet.

3. God ydevne

2-i-1-pc'er kombinerer en tablets pæne design med hardwaren på en bærbar computer - med andre ord noget af de bedste fra begge typer. Hvis du investerer i en high-end hybrid, såsom HP Spectre x360, får du en tynd og stilfuld enhed med god ydeevne

4. Lang batteritid

Tablets har en relativ god batterikapacitet, og 2-i-1-pc'erne har selvfølgelig ikke dårligere batterilevetid - snarere tværtimod. Det kan være rart, hvis der er få stikkontakter i auditoriet eller klasselokalet.

De største fordele med de gode hybrider er, at du kan være rimelig sikker på, at størrelse og fleksibilitet ikke går ud over batterilevetid eller ydeevne.

Sådan gik det da vi lod en studerende teste en 2-i-1-PC

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.