fri returfri retur

Vi tipser: Det bedste ved iOS 11

Bedre hukommelse, nyt kontrolpanel og mere sprogkyndig Siri. Det nye Apple operativsystem gør dit liv en smule lettere.

iOS 11 byder på hundredvis af justeringer og opdateringer til iPhone, og er i ifølge Apple-chefen selv, den største og mest avancerede opdatering hidtil.

Apple ekspert Daniel Rosenquist, der står bag bloggen "The Big Apple", der allerede brugt beta version af iOS 11 i lang tid mener der er meget at glæde sig over.

- Selv om iPad er den enhed, der har fået flest nye funktioner denne gang, får iPhone flere af de bedste nyheder, og vil blive endda en del bedre end tidligere, siger Rosenquist.

TILFREDS: Daniel Rosenquist mener, at en af de vigtigste nyheder er at billeder og video ikke længere vil optage så meget plads på telefonen.  FOTO: PRIVAT

Bedre hukommelse og «levende» billeder

For dem der konstant har fuld hukommelse på telefonen, er opdateringen virkelig en hjælpende hånd.

- Billeder og videoer komprimeres nu anderledes, og optager nu kun omkring halvdelen af den plads de gjorde før. Det betyder meget mere lagerplads, hvilket er et tilbagevendende problem for mange. 

Apple lover også, at du vil kunne tage endnu skarpere og bedre billeder med den nye kameraopdatering. Derudover har de tilføjet flere muligheder for at trimme «Live Photo». Med effekterne "Bounce", "Repeat" og "Long Shutter Speed" bliver billederne endnu mere "live".

Find et "Live Photo" i billedapplikationen> skub op for at vælge effekt> vælg den effekt, du vil bruge.

Smartere Siri

PERSONLIG DJ: Siri kan nu hjælpe dig med at finde den musik du bedst kan li. FOTO: VG PARTNER STUDIO

Ingen opdatering uden en finjustering af vores trofaste assistent Siri.

- Siri er blevet endnu et par hak smartere og mere produktiv i iOS 11. Selv om jeg ikke har mærke dette nævneværdigt i ugerne jeg har testet den nye software, siger Rosenquist.

Nogle praktiske forbedringer er det alligevel blevet til. Siri arbejder for første gang på tværs af enheder, hvilket gør det lettere for Siri at lære dig at kende. Siri har også været på sprogkurser siden sidste opdatering, og har der lært at oversætte sprog direkte. Hendes sprogkundskaber er i øjeblikket begrænset til at oversætte engelske ord og vendinger til fransk, italiensk, kinesisk, spansk og tysk, men det er rygter om, at repertoiret vil blive udvidet i de efterfølgende opdateringer.

Derudover er Siri nu kompatibel med flere bankapplikationer og har takket ja til jobbet som din personlige DJ. Hvis du bruger Apple Music til at streame musik, lærer Siri hvilken musiksmag du har, og du kan bede hende pænt om at finde en sang du kan lide.

Har du ikke aktiveret stemmefunktion Siri? Klik på Indstillinger> Siri> Tillad "Hej Siri". Nu kan du aktivere assistenten ved bare at sige "Hej Siri."

Læs mere: Sådan bliver du ekspert på Instagram Stories

 

Bedre Besked-App

TYDELIG BESKJED: Ekko- og Spotlighteffekter gør det sværere at ignorere indholdet af beskeder.  FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Apple har også taget skridtet til at gøre kommunikationen mere behagelig og brugervenlig. 

"En meget god nyhed med iMessage i iOS11 er, at de nu synkroniserer på tværs af dine enheder via iCloud. Det betyder, at du kan modtage, reagere og holde dig ajour med meddelelser problemfrit mellem iPhone, iPad eller Mac, forklarer eksperten.

- Dette har i et vist omfang været muligt fra før, men ikke uden at skulle tilpasse en række forskellige indstillinger.

  Derudover er applikationerne mere centrale i Besked-appen.

- Apple vil gøre det lettere at åbne og bruge stickers eller andre ekstrafunktioner, og der er flere nye muligheder for at "krydre" dine meddelelser, forklarer eksperten.

Tip! Føler du, at budskabet i dine meddelelser ikke kommer ud? Prøv Smarts Favorite effekterne Ekko og Spotlight.

Gå til meddelelser> Skriv besked> Hold venstre pil i tekstfeltet> Vælg baggrund> Stryg, indtil du finder din favorit.

Så du denne? Fire anledninger til at Apple TV er værd hver krone

Tag kontrol

NYT KONTROLLPANEL: Tilpas dit eget kontrolpanel, så du hurtigt kan finde de indstillinger, du bruger mest. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Det nye kontrolcenter ændres fuldstændigt med helt nyt udseende og alle indstillinger er samlet på en side. Dette kan være forvirrende for mange men det giver også flere fordele, siger eksperten.

"Den største nyhed er, at du nu selv kan vælge, hvad der skal være der. I Indstillinger kan du nu også fjerne lommelygten, hvis du ikke bruger den, og i stedet tilføje nedtælling for eksempel. Udover det virker det næsten som forventet, så du kan justere på enkle indstillinger eller åbne funktioner.

For at tilføje eller fjerne elementer i kontrolpanelet, skal du gå til Indstillinger> Kontrolcenter> Tilpas indstillinger.

En anden ny funktion er, at du nu kan optage video af sekvenser på skærmen.

For at starte en skærmoptagelse skal du først tilføje funktionen til kontrolcenteret, og så finder du en optageknap, når du skubber fingeren op på skærmen.

Screenshots:

ENKEL REDIGERING: Tag et skærmbillede, marker eller tegn på billedet og send til venner. Det bliver ikke lettere. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Indtil nu har du været i stand til at gemme et skærmbillede ved at trykke på startknappen og låseknappen samtidigt. Nu bliver funktionen udvidet betydeligt.

"Du tager skærmbilleder lige som før, men i stedet for et skærmbillede, der bare lægger sig som et almindeligt billede i din kamerarulle, kan du nu redigere det og sende det videre med det samme," forklarer Rosenquist.

Når du har taget et screenshot, åbnes et lille vindue nederst til venstre og herfra kan du åbne det billede, du lige har taget. Her kan du skrive, tegne, fremhæve eller beskære skærmen meget nemt.

Læs også: Otte «skjulte» messenger tricks du burde lære

Inhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.

Oprettet: 29.09.2017

Sidst opdateret: 29.09.2017