YOUTUBE EXPERT: Beatriz «Beasverden» Neves elsker at underholde, der inspirerer og glæder andre. FOTO: KATJA ANKER

«Beasverden»: Sådan bliver du en "youtuber"

Helt siden hun var lille, elskede Beatriz Neves at underholde. Nu er hendes videoer blevet streamet over otte millioner gange. Her er hendes tips til at lykkes på YouTube.

Da Beatriz 'Beasverden' Neves begyndte på videregående uddannelse, mødte hun den allerede etablerede 'youtuber' Tina Mondelia. Neves kørte kun en blog på det tidspunkt, men blev inspireret og besluttede sig at give videoformatet en chance. Den 14. januar 2015 udgav hun sit første klip.

- Den første video, jeg udgav, var et klip, der virkelig var meget lille" mig "- jeg viste, hvad jeg normalt har i min pung. Alle andre lavede lignende klip, så jeg gik for det samme. Klippet fik et overraskende godt svar, men jeg indså snart, at min niche var mere som humor og underholdning, siger Neves.

Arbejder hårdt: "Bea" bruger flere timer på at filme og redigering hver eneste uge. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Siden da har den 19-årige Oslo-pige fået over 50.000 abonnenter, eller "subs" som det også kaldes, og hendes videoer bliver spillet igen og igen. Fra soveværelset hjemme registrerer hun to til tre videoer hver uge, lige fra "shopping-udfordringer" til prøvesmagning af udenlandsk slik, vlogger og hendes eget yndlings tema: hjemmelavede skitser. Tidligere i år udgav "Bea" i samarbejde med andre norske "youtubere" bogen "YouTube School" for at hjælpe nye aspiranter.

- Hvis du vil starte med "youtube", er det netop det du skal gøre - prøv bare! Alle skal starte et sted. Du finder hurtigt ud af, hvad du synes er sjovt at lave, siger Neves, og fortsætter:

- Så skal du huske at dele dit indhold. Har du først lagt en video ud, er det "no shame", tøv ikke med at dele den. Jeg deler altid mit indhold på Snapchat, Facebook og Instagram. Selv om jeg har mange regelmæssige tilhængere, har de måske ikke lagt mærke til og er enige om, at jeg har indsendt noget nyt.

 

Hvordan man bliver en "youtuber"

I dag har YouTube over 1 milliard brugere over hele verden - svarende til en tredjedel af alle, der bruger internettet - og er fyldt med alt fra undervisning og ”how to” videoer til ”gaming-hacks”,  make-up-skoler ”rants” og et uendeligt antal kattevideoer. Med andre ord en god blanding af høj og lav kultur.

- Hvad er formålet med din kanal?

- Mit mål er at inspirere og underholde folk. Jeg har aldrig haft målsætningen om at leve af YouTube. Jeg elsker hvad jeg laver og vil fortsætte, så længe jeg synes det er sjovt, ler Neves.

 

«Beas» bedste tips:

 

Så du denne? Minecraft for nybegynder

Det allerførste skridt i retning titlen ”youtuber” er at skaffe sig en Google – konto og derefter oprette en YouTube – kanal. Når det er gjord, så behøver du et kamera. Har du en relativ ny mobiltelefon så er du allerede godt på vej. Derefter må du tænke på indholdet. Neves er krystalklart på at et godt indhold er det allervigtigste, og her er ”troværdighed” et nøgleord. Det hjælper nemlig ikke og lave et indhold du selv ikke tror på.

- Jeg kan godt lide at sige, at du skal være dig selv. Hvis du prøver noget andet, kan det hurtigt ses. Mine seere havde afsløret mig med det samme, hvis jeg forsøgte at lave noget, der ikke er mig. Have det sjovt med at lave videoer og lave noget, du gerne vil se.

Er du helt ny, vil du måske bruge tid på at se andres kanaler, mener hun.

- Det er meget godt at lære at se på andre, og du kan få mange nye ideer. Prøv dig frem i starten og kør videre!

 

«BEASVERDEN»: Hvordan ser det ud, når "Bea" skaber nyt indhold i hjemmet. FOTO: MAY BERIT OLSEN

 

Et andet godt råd er ikke at sætte dine forventninger for højt med det samme.

- Det kan tage lang tid at bygge op. Giv ikke op, bare fordi dit klip er blevet værre, end du troede, det ville være. Har kun to stykker set dit klip, du skal tænke at "ja godt, jeg lavede det klip for de to", forklarer Neves.

- Hvad er det mest populære klip, du har lavet?

- Det er videoen, hvor jeg fik sanger Shawn Mendes til at sminke mig. Men min favorit er nok "Hvad hvis Siri var Marcus og Martinus," hvor jeg lød som iPhone Siri var sangere Marcus og Martinus, og at jeg havde en samtale med dem. Fordi jeg havde "Marcus og Martinus" i titlen, fik jeg syge mange tilhængere, griner Neves.

 

Ny på YouTube? Husk dette:

Indhold først - produktion efterfølgende

Mikkel Melsom, indholdsproducenten og "youtuber" for Komplett, mener også, at indhold er det vigtigste at tænke på, om du vil starte en YouTube-kanal.

- Der er nogle misforståelser, når det kommer til hvilket udstyr du har brug for til "youtube". Rigtig mange tror, at de har brug for et fancy kamera, men du behøver det ikke. Er du nybegynder kan du filme med din telefon. De nyeste mobilkameraer er mere end gode, forklarer Melsom.

TECH - KANAL: Mikkel Melsom kører Kompletts officielle YouTube-kanal. På kanalen finder du alt spil og tech-relateret indhold. FOTO: VG PARTNER STUDIO

- Jo mere udstyr du har, jo sværere vil det være at gøre godt indhold - du vil være mere bekymret over, hvordan tingene ser ud end du formidler. Det er ikke hvilket udstyr du bruger til at gøre dig populær på YouTube.

Men noget udstyr er praktisk. Her er Melsoms tips om, hvilket udstyr du får måske brug for: 

Kamera:

Hvis du vil opgradere fra mobil til kamera, er det især en funktion, du skal kigge efter, nemlig det reversible display. At kunne se sig selv, gør produktionen meget lettere.

Det er også en fordel, hvis kameraet ikke er for stort og tungt at bære. Tag venligst et kompakt kamera, er Melsoms råd.

Stativ: 

Et stativ gør livet som "youtuber" nemmere. Hvis du bruger en mobiltelefon, kan du gå til en "Gorillapod" eller en simpel selfiestik. Køb et med blåt link, så du ikke behøver at trykke på mobilskærmen for at starte eller afslutte en optagelse.

- For eksempel kan du gå til en "DJI Osmo Mobile" - en billedstabilisator med Gyroakse. Dette er stort set det samme som en selfiestick, bare mere avanceret. Jeg ser, at mange vloggere bruger disse ", forklarer Melsom.

Lyde: 

Når du er kommet i gang, kan du begynde at klikke på lyd.

- Jeg bruger endda en mikrofon fra Røde. Men du vil måske også kunne gøre det med en simpel mic.

Redigeringsprogram: 

Endelig har du brug for et godt redigeringsprogram. Både "Windows Moviemaker" og "Apple iMovie" er fri software, der fungerer perfekt, foreslår Melsom. Hvis du har brug for noget mere avanceret, kan du købe "Final Cut Pro X" eller "Adobe Premier".

 "Et godt redigeringsværktøj er vigtigt, men overdriv det ikke. Det er for dårligt, når folk tror, at de skal levere BBC-kvalitet til deres produktion. Godt indhold trumfer avanceret produktion, understreger eksperten.

 Skal du redigere uden for dit værelse? Sørg for, at du har et godt headset.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 20.06.2017

Sidst opdateret: 20.06.2017