fri returfri retur

Julestemning! FOTO: VG PARTNERSTUDIO

 

4 trin til det bedste julekort

Glem ”jule-snapchats” og upersonlige hilsner på Facebook. Vi viser dig, hvordan du laver det ultamative julekort!

December er lige rundt om hjørnet. Julemarcipanen er allerede på hylderne i butikkerne og de mørke aftener minder os om, at dette år snart er forbi. Hvad er bedre end at slutte året af med et godt julekort- saml dine venner, familie, kæledyr og andre bekendtskaber og lav en sjov juleoplevelse.

Du kan gøre således:

Trin 1: Forbered dig

Find nogle festlige juletrøjer og en god location. Husk, at dette er et julekort og ikke et pasbillede – på et julekort er det tilladt at lege med detaljerne!

 

Trin 2: Tag billederne

De fleste af os bruger mobilen når hverdags øjeblikkene skal dokumenteres, men når du skal tage billeder til julekortet kan godt betale sig at anvende et kamera og lave en ægte fotosession. Fotograf og juleentusiast  Anine Desire Gomsrud, som til daglig arbejder i Studio Westgaard, har  mange gode råd til, hvordan du tager det bedte billede.

Effekter og rekvisitter er altid en god ide når du skal tage et opstillet billede, da modellerne noget at arbejde med og resultatet vil fremstå mere naturligt. Find nissehuer, indpakkede gaver, julepynt, vanter, strikkede tøjer og julekugler frem – alt det som gør dig i julestemning har potentiale til at være med på billede, siger Gomsrud.

Fotograf Anine Desire Gomsrud. FOTO: ANINE DESIRE PHOTOGRAPHY

Gormstud mener selv, at stemningsbilleder er bedst og råder dig til at bruge pejsen, haven eller sofaen som baggrund. Med nogle julelys i baghrunden vil atmosfæren være ekstra hyggelig.

 - Husk at tage billeder undervejs, helst når ikke modellerne ikke er opmærksomme, da dette vil de mest naturlige og sjove billeder.

Husk også en god lyskilde. Tag gerne billeder i dagslys, dette er meget bedre end at bruge en skarp blitz. Du vil hest have meget lys. Har du en håndhold blitz kan du med fordel anvende denne.

TIP! Hvis du anvender blitzen på dit kamera kan du blæse op en hvid ballon og tage den over blitzen, da den så vil fungere som diffuses og gøre lyset lidt mørkere.

Trin 3: Rediger billederne 

Blev billederne lidt mørke eller mangler de nogen juleeffekter? Det er ikke noget problem. Efter lidt redigering i Photoshop bliver dine billeder perfekte. Her er nogle enkle råd.

Tilføj sne:

Åben billedet som du ønsker at redigere i Photoshop > find et billede med sne på en ensfarvet baggrund > træk billedet med sne i det originale billede > for at blande de to billeder (og fjerne baggrunden) må du ændre overgangen i højre sidemenu fra ”regulær til ”raster” og voila – du har sne! Skaler sneen så det passer til billedet > bruge ”viskelæder” og fjern det overflødig sne > gem det.

 

Tilføj en nissehue:

Giv en af modellerne en ekstra juleeffekt. Sådan tilføjer du en ekstra nissehus:

Først må du finde et ”hueikon”. På sider som iStock eller Adobe Stock kan du finde  en lang række juleikoner som du kan downloade. Husk at downloade i PNG, så du ikke selv behøver at skære den til.

Åben billedet som du ønsker at bruge > sæt nissehuen ind > skaler nissehuen og placer den på den du bedst kan lide > tryk enter og gem det.

 

Fjern uønskede elementer og juster lyset:

Åben billedet > vælg ”lassoværktøj” > marker elementet du vil fjerne > tryk ”rediger” –> sørg for, at der står ”indholdstilpasset” –> tryk ”OK” > elementer er væk på magisk vis!

Orginalen: 

Efter vi har fjernet stolen nederst i højre hjørne:

 

Vil du ændre i farverne? Så kan du gå videre til ”billede” i hovedmenuen > gå til ”justeringer” > lysstyrke/kontrast –>  juster til ønsket lys > gem.

Trin 4: Bestil kortet

 Når billederne er færdige er det tid til at lave selve julekortet. Det kan du selv gøre i Photoshop eller også kan du uploade billedet til en online-virksomhed som fremklader billeder. De har oftest færdige skabeloner, hvor du kan sætte dit billede ind og skrive en passende tekst til.

SKÄRMDUMP «BILDER»

 

Uanset, hvilket formart du vælger ønsker vi dog held og lykke med din julekortproduktion!

 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett.

Upprättatt: 01.12.2017

Sist uppdaterat: 09.09.2019