fri returfri retur

 FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Sådan vælger du de rigtige høretelefoner

Ear plugs til træningsentusiasten, hovedtelefoner med mikrofon til gameren og mulighed for lydstyrkekontrol til børnene. Her er eksperternes tips til, hvad man skal tænkte på når man køber høretelefoner.

Det første du må tænke på er, hvilket behov hovedtelefonerne skal dække.  Hovedtelefonner er nemlig ikke bare hovedtelefoner. Der findes mange varianter af hovedtelefoner og forskellige anvendelser kræver forskellige funktioner. Vurder om dit headset skal bruges til trænning, pendling med bussen, på kontoret eller i spil. For nogle er basen vigtigst mens det for andre handler om støjdæmpning og størrelse.

 

Når det gælder udseende på hovedtelefoner deler man dem normalt i tre kategorier à ”i øret”, ”på øret” og ”rundt om øret”. ”I øret”, bedre kendt som ørepropper – er den type hovedtelefon som de fleste af benytter, og følger oftest med når du køber en ny telefon. ”On ear” er placeret på øret. De har oftest puder, som ikke dækker hele øret og er mindre end ”rundt om øret”, som har en større overflade og dækker hele øret.

 

TIP! På de nyeste telefoner har Apple byttet til Lightning-udgang. Med en adapter kan du koble enheder med 3,5mm jackplug til lightning-enheder.

Husk dette før du handler:

Til børn:

Her er vigtigt, at du vælger nogle som er lavet til børn. Børn har sensitive ører og der er derfor anbefalet 85 dB desibel grænse indstillet til alle børne-headset.

Hovedtelefoner som er tilpasset børn har også et mindre hul, let vægt og bløde puder så de passer til barnets hoved.

 

Til træningsentusiasten

Ingenting er så frustrerende som ørepropper som falder ud af ørerne mens du træner så her pasformen væsentlig.

 - Et godt headset til træning sidder godt, har god lyd og tåler sved. Vælger du et trådløst headset giver det dig større bevægelsesfrihed men husk at tjekke, at hovedtelefonerne har et godt batteri levetid, siger Holst.

 Mange vælger ”i øret” – hovedtelefoner til træning. Så det kan betale sig at købe nogle med flere propper så den der modtager gaven selv kan vælge, hvilke propper personen ønsker at benytte.

De sidste par år er der kommer flere og flere ”på øret”-hovedtelefoner på markedet. Kigger du efter ”på øret”-hovedtelefoner er vigtigt at vælge nogle som ikke er for tunge, som sidder godt og som ikke bliver for varme på øret.

 - Tænk på, at hovedtelefonerne skal kunne tåle meget bevægelse. Store ørepuder bliver for varme til træning, siger Holst.

 

Til den som arbejder i åbent kontorlandskab:

 - De fleste ønsker sig hovedtelefoner til at bruge på jobbet vil gerne skelne mellem støj mens de lytter til kvalitetsmusik. Her er støjafbrydelsesfunktion vigtig, siger Holst.

Mange støjreducerende hovedtelefoner giver dig mulighed for at justere, hvilken støj du vil fjerne- enten så du stadig kan høre folk omkring dig eller andre lyde. Du vil muligvis kunne vælge en model, der kan sluttes til telefonen så du kan besvare opkald uden at skifte headset.

Støjreducerende hovedtelefoner kommer både som earplugs og som øreklokker- med og uden ledning. Her handler det meget om smag og behag, men husk at tjekke batteriet levetid, hvis du vælger nogle som er trådløse, forklarer Holst.

Til rejsen:

Er du på rejse er hovedtelefonen som dækker hele øret en fordel. Det kan være praktisk, hvis de kan foldes så de er lettere at pakke i håndbagagen. Desuden er støjreducering en fordel ved rejser, især på en flyvetur.

 - Et godt råd er at vælge en model som også har et kabel. Da man kan oplade dem nemt, hvis de går tør for strøm og man kan koble sine egne hovedtelefoner på underholdningssystemet i flyet, siger Holst.

Til gameren: 

Lyd er lige så vigtig som grafik, hvis du vil have den ultimative spiloplevelse. Kompletts ekspert på PC-lyd, Lasse Bøe siger, at de fleste headsets i dag har en ganske udmærket lyd men der er nogle andre funktioner og specifikationer som du bør overveje inden du vælger.

 - Det første du skal kigge på er lydkvaliteten. Flere af Kompletts bestsellere har 7.1 surround sound som giver en virtuel surroundoplevelse af lyd fra flere forskellige hold, forklarer ham.

”I øret” hovedtelefoner er primært stereolyd men hvis, du foretrækker denne type hovedtelefoner kan du stadig finde variationer med god lydkvalitet. Du bør også overveje om du ønsker en aktiv lydisolering.

For gamere der spiller spil, hvor de ofte taler med andre er mikrofonen også vigtig. Kig efter specifikationer som støjreducering, ekko-reducering og AGC støjreducering. Der er også headsets med aftagelig mikrofon så du ikke behøver at gå rundt på gaden og ligne en pilot, når du bruger dit headset væk fra computeren.

 

TIP! Brug gerne Youtube til at finde produktanmeldelser- her finder du entusiastiske brugere som tester lyd og mikrofon kvalitet.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 06.12.2017

Sidst opdateret: 06.12.2017