fri returfri retur

PERFEKT FOR PENDLERE: Spiller du en match hver dag på vej til jobbet, så vil du hurtigt kunne ”ranke” højt i spillet.

VG PARTNERSTUDIO

”Arena of Valor” – et af de hurtigst voksende mobilspil lige nu

Over 200 millioner spillere har allerede kastet sig over spillet. Her er alt du behøver at vide om det populære spil.

Arena of Valor er et såkaldt ”MOBA”-spil, hvor flere spillere spiller sammen online på én arena – og det har flere ligheder med det populære pc-spil ”League of Legends”.

- Spillet er utrolig sjovt! Og ikke mindst tilgængeligt. Jeg tager telefonen op af lommen og spiller hver gang jeg har et ledigt minut, siger e-sport entusiasten Andjela Kusmuk, som blev introduceret til det nye spil for første gang på spilfestivalen ”Dreamhack” for to uger siden.

 Spillet blev udgivet i Kina for første gang i 2015, dengang under navnet ”King of Glory”. Nu er spillet med fuld fart på vej ind i Vesten, og det spås at det vil slå ”Pokemon Go” af tronen på ”hjemskærmen” på mobiler over hele Skandinavien.

- Arena of Valor er det første mobile MOBA-spil hvor de har lykkedes at ramme den gennemsnitlige gamer, siger Kusmuk.

Sjov med Gaming: Andjela Kusmuk brænder for e-sport og gaming, og er allerede en entusiastisk spiller i Arena of Valor. VG PARTNERSTUDIO

Kusmuk arbejder i dag for konsulentfirmaet Netlight, hvor hun arbejder med at promovere gaming- og e-sport-industrien. Hun står også bag podcasten ”Nordic Gamer” og har også startet op en e-sport-træningslejr ”Area08” – og en række andre startups indenfor e-sport.

 

Kusmuk er med andre ord en erfaren gamer, men hun mener alligevel at alle kan glæde sig til Arena of Valor – hvad enten man har kendskab til andre populære spil som ”Dota” og ”LOL”, eller ikke.

 - Spillet har samme udseende og funktionalitet som en forenklet version af ”League of Legends”, og er meget intuitivt. Alt hvad du behøver for at komme i gang med spillet er en smartphone og godt humør. Når du spiller på mobilen, så er det let at ligge nok tid i spillet – specielt hvis du pendler, fortæller Kusmuk.

 

«League of Legends» på mobilen 

Selvom Arena of Valor spilles på mobil, så er det ikke et hvilket som helst mobil-spil. Arena of Valor er et fuldbyrdet ”fem mod fem”-MOBA på telefonen med tre baner, flere helte og en stor jungle – alt du ville forvente af en PC-MOBA, uden at du behøver at tænke på hverken mus, tastatur eller et stabilt netværk.

RØD MOD BLÅ: På kortet ser du en oversigt over alle banerne du kan bruge til at trænge ind i modstanderens base. SKJERMDUMP AOV

Spillerne fordeles jævnt på to hold – et rødt og et blåt. Det hold som først kommer ind i modstanderens base og ødelægger den, vinder. Du kan vælge imellem tre forskellige baner eller ”lanes” som det kaldes, som alle leder dig til målet. For at kunne komme helt ind i den anden base, så må du først ødelægge alle modstanderens tårn i én af banerne. Foruden de fem spillere, så har hvert hold adgang til et lige antal minions (medhjælpere), som kan være til stor hjælp – særligt som beskyttelse mod fjenden.

Området mellem baserne og banerne er ”jungle”, hvor der bor en række ukendte monstre. Til at begynde med har de fleste spillere mere end rigeligt at kæmpe med i banerne, men ønsker du at forsøge dig med junglen, så kan det give dig flere fordele i form af guldmønter og ”level up” (”level up” giver dig flere våben og egenskaber til din karakter) – som en bonus kan du kalde dig selv for en ”jungler”.

 - Det går relativt hurtigt med at udvikle sig og blive en bedre spiller. Jeg har foreløbig ikke spillet så længe, så det bliver spændende at se hvad der sker når jeg bevæger mig mod toppen og får spillet mod dygtige ”junglers”, siger Kusmuk.

 Arena of Valor kan spilles i forskellige modes, men den klassiske ”fem mod fem” er den mest populære mode at spille. En ”fem mod fem”-kamp tager ca. 20 minutter. ”Tre mod tre”-moden spilles på et enklere bræt med kun en bane – der er kampen normalt slut efter 5 minutter.

RIV TÅRNET NED: Alle tårn skal rives ned før du kan angribe modstanderholdets base. SKJERMPDUMP AOV

Nye og gamle helte

vælge imellem – nogen er store, tunge muskelbundter som fungerer godt som skjold og som kan gå først ind i kampen, andre er hurtige og træfsikre på lang afstand. Foruden det er det også muligt at spille med de gode, gamle stjerner Superman, Batman og Jokeren.

 - Helten ”Valhein” er vældig populær blandt nye spillere. Han er stærk og er god til at modstå angreb. Men det er en fordel at prøve flere forskellige helte. Man vil jo heller ikke være en ”one trick pony”. På det sidste har jeg spillet meget med ”Zuka” og ”Natalya”. De passer godt til min spillestil. Jeg er også lidt nysgerrig efter at prøve ”Murad”, fortæller Kusmuk.

Har du nogen ”pro”-tips til hvordan man bliver god til spillet?

 - Hvis du ikke har spillet noget MOBA før, så bør du bruge lidt tid på at læse op på det på nettet, samtidig med at du bruger meget tid på at spille spillet. Der findes en del taktikker som du kan bruge i begyndelsen. For eksempel kan det være en fordel at lade den første gruppe ”minions” danne fortrop når du angriber. På den måde kan du stå i baggrunden og angribe modstanderen, uden at han kan skade dig. På den måde kan du få flere guldmønter, og flere muligheder for at ”level up”.

 Kusmuk fortæller at det er vigtigt at bruge hele kortet og prøve at bevæge sig i flere baner – og hjælpe sine medspillere hvis de har kørt fast i deres bane.

 - Spil smart og varier mellem en passiv og aggressiv spillestil, siger hun.

Uhyggelig helt: Her gælder det om at have våbnet klar. Helten Maloch lader sig ikke drive om hjørner. SKJERMDUMP AOV

Tror du at spillet vil blive lige så populært som Pokemon Go?

 - Arena of Valor er definitivt mere komplekst end Pokemon Go og tiltrækker sig derfor mere ”hardcore” gamere. Jeg tror definitivt at det kan blive større, specielt hvis de fortsætter med at lokke aktive e-sport entusiaster og streamere til sig. Det bliver spændende at følge udviklingen fremover, siger Kusmuk.

 MOBA-sensationen er foreløbigt kun tilgængeligt som mobil-spil for IPhone og Android, men vil formentlig blive udgivet på Nintendo Switch i løbet af andet kvartal i 2018.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 11.01.2018

Sidst opdateret: 11.01.2018