fri returfri retur

Foto: iStock

Mistet telefonen? Dette må du gøre

De fleste har oplevet det en gang eller to: mobilen er sporløst forsvundet. Heldigvis er der tjenester, der kan hjælpe dig med at finde telefonen – uanset om den er skjult på et tåbeligt sted derhjemme, eller den ligger bland konfetti og pant i gårsdagens festlokale.

Sådan går du frem:

1. Spore telefonen

Det allerførste du må gøre er at tjekke sporingstjenesten for din telefon, siger Truls Aleksander Hammer, som er produktansvarlig for mobil og tablet hos Komplett.

En sporingstjeneste gør at telefonen sender information til en anden enhed om hvor den befinder sig. Både Iphone, Windows- og Android-telefoner støtter sådanne funktioner.

 

(NÆSTEN) FULD KONTROL: Mobil-ekspert Truls Aleksander Hammer har foreløbig ikke oplevet det at miste mobilen, men han har derimod forlagt den i lejligheden flere gange.

Desværre findes der ikke sporringstjenester som er så gode at de klare at opgive nøjagtig hvilken sofapude som mobilen skjuler sig under, men de er præcise nok til at du får en adresse den befinder sig på – givet at telefonen er forbundet til internettet, og at der er GPS-dækning, der hvor du har mistet den.

 - Du kan også vælge at telefonen skal spille en lyd, selv om den er sat på lydløs. Det øger chancen for at finde den, selv hvis du lagde den i fryseren da du hentede en frossen-pizza, ler Hammer.

AKTIVER SPORING: Kortet viser dig hvor telefonen befinder sig med nogle meters nøjagtighed. SKJERMDUMP «FINN IPHONE›

Sådan anvender du sporring på din telefon:

 Iphone: for at spore en iOS-Enhed, og trykker på ”Find iPhone”. Da vil du få et kort og en prik, som viser hvor telefonen er. Er prikken grøn betyder det at telefonen er online, mens grå betyder at den er slukket. Tryk på (i) og ”afspil en lyd”, hvis du ser at telefonen er tændt og er i nærheden.

 Android: For Android-enheder logger du ind med din google konto på denne hjemmeide, og finder telefonen og ”ringer” til den på omtrent samme måde som i iCloud.

 Windows Phone: For at lokalisere Windows-telefoner logger du ind med din Microsoft-konto her.

GIV ET LILE PIP: Inde i ”Find min iPhone” appen kan du bede mobilen afspille en lyd, sådan bliver den enklere at finde. SKJERMDUMP «FIND IPHONE»

Når du endelig har lokaliseret telefonen er der tre sandsynlige udfald:

  1. Du finder telefonen som er hel. Du kan puste lettet ud, og stoppe med at læse denne artikkel.
  2. Du finder telefonen, men den har fået et slag efter gårsdagens festligheder og er ikke lige så fin som den var i fjor. Gå til step 2.
  3. Du ser at nålen på ”find min telefon”-kortet stadig bevæger sig, og du indser at slaget(telefonen) er tabt. Gå til step 3.

 

2. Prøv ikke at fikse telefonen selv.

Hvis din digitale eftersøgning føre dig til en ”skadet” telefon, bør du styre udenom at prøve at rede den på egen hån råder eksperten.

 - Har telefonen fået smag for sodavand eller lignede, behøver det ikke betyde at den er ødelagt. De fleste nye telefoner er vandafvisende og tåler en smule. Det betyder i imidlertid ikke at di overlever store mængder vand, siger Hammer.

Uanset hvilken slags tilstand din mobil er i når du finder den, er det vigtigt at du ikke prøver at reparere den selv. Der findes en rækker ”løsninger” derude som skal redde din mobil fra både frost-, slag- og vandskader. Desværre gør rådene ofte mere skade end nytte, mener han.

 - Er for eksempel skærmen knust skal telefonen indleveres til en autoriseret reparatør, ellers ryger garantien, understeger Hammer.

3. Er telefonen helt borte? Spær den

Eftersom at nålen på kortet viser at telefonen er på langtur, eller måske ikke vises i det hele taget, må du alligevel ikke miste modet. Telefonen får du måske aldrig tilbage igen, men indholdet kan fortsat reddes.

Har du sikkerhedskopiret din telefon, for eksempel  gennem iCloud, kan du enkelt sætte op en ny enhed, og downloade alle filerne som du har sikkerhedskopiret.

Dette er dog ikke den første ting, du bør bekymre dig om. Først og fremmest skal du låse din telefon.

 - Hvis du er bekymret for at din telefon er blevet stjålet, kan du logge ind og vælge at slette alle dine data, næste gang telefonen er tændt. Det samme gælder for de andre producenter, siger Hammer.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 22.01.2018

Sidst opdateret: 22.01.2018