fri returfri retur

Camouflage: I verdens mest populære spil er der farer i hver busk. FOTO: PRODUCENTEN.

Verdens mest populære online spil: Sådan bliver du god

PUBG bringer millioner af spilentusiaster foran skærmen, og endelig er online-spillet nu tilgængeligt for Xbox One. Her er topspillerens bedste råd til succes.

Spillet Playerunknown's Battlegrounds, eller PUBG, som det populært kaldes, er uden tvivl den største stjerne på dagens streaminghimmel. Ifølge hjemmesiden SteamCharts.com, der viser antallet af online-spillere på spilplatformen Steam, har så mange som 3.226.027 PUBG-spillere spillet samtidig - et tal der er blevet højere og højere næsten hver uge. Det betyder, at PUBG er foran den meget populære titel Fortnite i antallet af streams og befinder sig i øjeblikket på tronen inden for ”battle royale”-genren.

Det ser ud til, at konsoludgaven af PUBG også bliver et hit. Microsoft rapporterer, at PUBG til Xbox One allerede har oversteget tre millioner spillere, siden spillet blev lanceret i en "preview" -udgave den 12. december, på trods af at spillet hverken er fri for ”bugs” eller er færdig udviklet.

 - PUBG har formået at fange en bred gruppe af spillere, både piger og drenge, unge og gamle. Det er et simpelt koncept, der ikke følger reglerne for spildesign. I stedet har udviklere hele tiden lyttet til spillerenes feedback, siger Levi Sørensen, en professionel gamer, streamer og kaptajn for e-sportsholdet til Spett Gaming.

 

PUBG til PC:

 

PUBG til Xbox One:

 

Hvis du ikke kender titlen fra før, så er PUBG et online "sidste mand stående" shooter, hvor du og 99 andre konkurrerer om at overleve. Spillet tilhører genren "Battle Royal", hvor alle starter i samme område, med samme udgangspunkt og lige chance for at vinde. Kort sagt handler det om at få så mange våben og hjælpemidler, som du behøver for at være i stand til at holde ud til slut - enten som hold eller alene.

 - Selvom konceptet er simpelt, er der altid noget nyt at sætte sig ind i. Selv efter at have tilbragt over 1500 timer foran skærmen, finder jeg altid nye strategier og steder, jeg ikke kendte til, fortæller gaming-entusiasten.

PROF: Levi Sørensen er kaptajn for e-sportsholdet til "Spett Gaming", der konkurrerer i PUBG. FOTO: MARIUS W. VOLDEN MAVVI MEDIA

Under udvikling

Tidligere i vinter kunne PUBG-spillere glæde sig over udgivelsen af den "færdige" version af PC-spillet. Lanceringen bød på flere store opdateringer, herunder en helt ny bane, førstepersons perspektiv og et ”døds-cam”, som filmer det skæbnesvangre øjeblik, hvor modstanderens kugle rammer dig, så du kan analysere situationen bagefter.

PUBG til Xbox One mangler i øjeblikket nogle af de seneste opdateringer, men Microsoft har udtalt, at de konstant arbejder på at udrulle nye funktioner, og at de ønsker at slå sammen pc'en og konsolversionen af PUBG så hurtigt som muligt.

- Konsollen er anderledes, men ellers er spillet stort set det samme i Xbox-versionen. Personligt tror jeg, at PUBG er sværere på Xbox. Men det er mest af alt fordi jeg ikke controlleren særlig godt, fortæller Sørensen.

 

LIV OG DØD: I PUBG er det vigtigt at finde en god taktik for overlevelse. FOTO: PRODUCENTEN

Sådan bliver du god

Sørensen, som på et tidspunkt har været ranket som bedst i Europa med sit hold, mener opskriften på at være god i PUBG er ret simpel.

 - Det mest grundlæggende er, at du skal være oprigtigt interesseret. Det hjælper ikke at spille meget, hvis du ikke rigtig synes det er sjovt, siger eksperten og fortsætter:

- Derudover skal du øve en masse. Jeg spiller omkring 30-40 timer om ugen. Det er ganske vist på professionelt plan, så jeg bruger flere timer på det, end mange andre gør, siger han.

Så er det tid til at sætte et mål for, hvad du vil med spillet og træne smart. Her er Sørensens tips:

1. Find det rigtige udstyr

Det våben du spiller med er meget vigtigt i PUBG. Test nogle forskellige våben først og find den, du kan lide. Så holder du dig til den.

2. Lav din egen strategi

Der er ingen måde at spille PUBG på. Hvert "spil" har sin egen historie. Find ud af hvad der fungerer for dig og hold fast i det.

FOTO: PRODUSENTEN

3. Spil med andre

Samarbejde er sagen i PUBG. Her kan du lære af andre og sammen komme på en god taktik. Samtidig er det meget socialt, understreger Sørensen.

 - Intet slår følelsen af at vinde et spil med den bedste ven eller tre andre kammerater!

4. Se på ”replays” og ”døds-cam”

Tag notatblokken frem og analyser, hvad du gjorde forkert i de fatale sekunder, før du gik ned til tælling. Replay viser din spiller i tredjepart, mens deathcam viser sekvensen set fra modstanderens side. En god måde at lære på, siger Sørensen.

5. Internettet er din ven. Brug det!

For dem der virkelig ønsker at gå i dybden, er der en række sider værd at se på, som Reddit og Youtube. Der vil du finde mange entusiaster, der regelmæssigt deler tips og nye opdagelser.

 - Der er også en masse god læring i at se "streams" på Twitch. Jeg følger en som hedder Shroud. Han er tidligere CS-spiller og fuld tid streamer. Han leverer altid, fortæller Sørensen.

Læs også: Minecraft for nybegynnere

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.

Oprettet: 23.01.2018

Sidst opdateret: 02.02.2018