fri returfri retur

Din (bil)radio bliver måske snart forældet da man senest i 2019 vil slukke helt for FM-senderne i Danmark for at erstatte det med DAB+ og planerne rulles allerede ud i 2018. Dette betyder, at hvis du er blandt de millioner af danskere der sidder med en almindelige DAB- eller FM-radio, ikke længere vil kunne bruge dit udstyr. Vi har her lavet en lille guide, der hjælper dig til fortsat kunne høre dine yndlings radiostationer og samlet produkter der allerede nu vil være en digital opgradering i forhold til eks. en FM-radio.

I bilen

Rigtig mange nye biler og endnu flere der allerede er på vejene, har "kun" almindelig FM-radio eller en DAB-radio. Disse biler vil seneste i 2019 ikke længere kunne modtage radiosignaler. Hvis du forsat ønsker at lytte til radio i bilen, kan du løse det på 2 måder: Enten købe en ny autoradio med DAB+ eller en DAB+ adapter til din nuværende radio. Adapteren er af og til en billigere løsning, men det er ekstra udstyr der skal monteres i bilen, mens at DAB+ autoradioen erstatter din nuværende.

I hjemmet

Det er ikke ualmindeligt at have radio, i køkkenet, på værelset eller i stuens anlæg, men heller ikke disse vil fra 2019 længere kunne modtage radiosignaler, med mindre de har DAB+. Igen er det 2 løsningsmodeller som ligner dem fra bilen: enten kan man købe en ny radio med DAB+ eller købe en adapter. En DAB+ radio fylder ikke nødvendigvis mere end din nuværende radio og kan derfor erstatte den nemt selv på kompakt plads, mens adapteren stadig er ekstraudstyr (med bl.a egen fjernbetjening) der skal sættes til dit udstyr.