fri returfri retur

Ønsker du mere støjsvag køling?

Få en mere støjsvag PC

Det findes forskellige typer stillegående kølesystemer til PCer, uanset du skal placere dem på selve processoren eller om du skal installere det i et kabinet. Til processorer findes der to forskellige typer kølesystemer. Det er enten luftkøling, som har en blæser over processoren, eller vandkøling, hvor vand sikret varmespredning. Noget som er vigtigt når du vælger en kølemetode er at blæserne ikke er for store eller små i forhold til kabinettet. Med processoren er det også vigtig at du køber en med rigtig socket til dit bundkort, samt at du husk at købe kølepasta hvis du ikke har det på lager.

Der er også andre faktorer som spiller ind for at få en stillegående PC. Vælger du et lyddæmpende kabinet vil kabinettet også bidrage til at dæmpe støjen fra processoren, i tillæg til støj fra strømforsyning, grafikkort etc.

En anden faktor som kan skabe mere støj er snavs. Da er det vigtigt at du husker at rense blæseren og blæse dem rene for støv med for eksempel trykluft på dåse.

Decibelskalaen

Decibelskalaen er en skala som angiver lydstyrke. Ofte bliver et decibelniveau på mellem 0 og 30 dBA set som relativt lydsvagt, hvor 0 dBA er helt lydstille og mellem 20-30 dBA regnes som svag hvisken.

 

CPU - Luftkøling

Hvis du er ude efter at få en helt lydløs PC er en god luftkøler et fint valg. Det er vanligvis billigere med en luftkøler, men det er vigtigt at huske på at varmen ikke forsvinder fra kabinettet på samme måde som med en vandkøler. Det er derfor vigtigt at du allerede når du monterer blæserne tænker over hvor luften skal komme ind, bevæges rundt og pustes ud af kabinettet igen.

 

Herunder har vi samlet et udvalg luft- og vandkølere.