fri returfri retur

En ordentlig grill hører til sommeren, men hvilken passer bedst for dig? Stor eller lille, gas eller kul, og hvilken form for tilbehør er godt at have? Nedenfor, giver vi dig tips og enkle tricks, der kan gøre det lettere at vælge grill.

Den rette grill - valget er dit

Det er ikke altid nemt at vide hvad du skal vælge, når man skal købe ny grill. For hvad er eksempelvis forskellen mellem kul- og gasgrill?

En af de største fordele ved kulgrill er, at de ofte har mere effekt end gasgrill. Ofte vil kulgrill være både mindre i størrelse og bedre for din tegnebog, men til gengæld tager det som regel lidt længere, før grillen er varm og klar.

For mange er det kun kulgrill, der giver den ægte smag og duft af sommer. Den karakteristiske lugt af kul, der er dyppet i lightergas, glæden ved at vente, mens flammerne er blevet gløder og den karakteristiske smag kun en rigtig kulgrill kan give.

Gasgrill er dog stadig mere populære, og meget af grunden til dette har med tid at gøre. Når den er tændt, er gasgrillen klar til brug. Det er også lettere og hurtigere at rengøre end en kulgrill. Desuden er det meget let at regulere varmen i en gas grill og temperaturen justeret hurtigt med afbrydere til hver brænder.

I sidste ende, har både kulgrill og gasgrill har deres fordele og ulemper, så hvad du vælger er helt op til hvilken løsning maven knurrer højest for.

Størrelse og brændere

Når det kommer til grill, kan størrelsen var afgørende. Derfor skal du tænke over eksempelvis grill-areal når du vælger størrelsen på grillen.

Den største grill-tendens er at have en grillflade på 82,5 x 40 centimeter, og en gasgrill dækkes denne flade med 4 separate brændere. En grill med flade på 65 x 44 centimeter og 3 brændere, betragtes som en mellemlang grill.

Den største fordel ved en stor grill-overflade og større antal af brændere, er at man kan tilberede mere mad ensartet. Desuden man kan grille med flere temperaturer og har mulighed for at grille med indirekte varme.

Fremgangsmåden til anvendelse af indirekte varme er  i princippet ens for gas og kul. Varme kun anvendt på den ene halvdel af grillen, og derefter placeres maden på den anden halvdel. Indirekte varme anbefales især til at grille større stykker kød, helgrillet kylling og mørbrad.

Nogle gasgrill kommer også med deres egen side brænder. Dette kan bruges til at koge kartofler, saucer eller andet tilbehør og  eliminerer behovet for at gå frem og tilbage mellem køkkenet og grillen.

Grilltilbehør

Det rigtige værktøj er det halve arbejde, og dette gælder også for grill og grilltilbehør.

En grill skal serviceres regelmæssigt og rengøres efter hver brug. En god grilbørste gør jobbet hurtigt og nemt, og det bedste er at skrubbe grillen, mens den stadig er varm. Grillovertrækket glemmes ofte, men beskytter din grill mod elementerne, og gør underværker for din grills levetid.

Før grillning er det godt at bruge eks. en spartel, snarere end gaffel. Med gaffel stikker man hurtigt mange små huller i kødet, så saften kan løbe ud, kødet bliver tørt og resultatet er sjældent godt. Gaflen kan vente, indtil det færdige kød, skal spises.

For større stykker kød, er det meget praktisk at bruge et stegetermometer. Med termometret får du en mere nøjagtig temperaturmåling og det er lettere at afgøre, om kødet er tilberedt korrekt. 

Held og lykke med at grille!

 

 

 

Stor kapacitet til grillfesten

Når man inviterer til grillfest er det vigtig med god kapacitet! Denne ekslusive grill har stor grillflade og meget udstyr, så du uden problemer kan tilberede store mængder. Fire brændere er også perfekt til indirekte grillning og grillning med flere temperaturer samtidig. Med en sidebrænder vil du i tillæg have muligheden for at tilberede kartofler, sovs eller andet tilbehør.

Familiegrillen

Landmann Triton er en gennemtænkt gasgrill i god kvalitet. Rist i støbejern giver en jævn varmefordeling og kombinationen af rist og varmerist gør varieret madlavning mulig. 3 brændere gør den egnet til indirekte grillning og grillning med flere temperaturer samtidig.

Perfekt til altanen 

Let at have med sig og optager kun lidt plads. En stor gasflaske gør Pandera perfekt for teressen, sommerhuset eller campingvognen. Med en lille gasflaske er den praktisk at bruge på både bådturen, den lille altan, eller grillning i parken.

 

 

 

 

Hvordan griller man "direkte" og "indirekte"?

 

 

Direkte grillning 

Læg maden direkte over varmekilden (grillkul eller gasbrændere). Perfekt til når du griller kyllingfilet, tigerreje, hamburgere, bøffer og mindre kødstykker, som ikke skal grilles i mere end 20 minutter.

Indirekte grillning 

Tænd kun de yderste brændere og pladsér maden midt på grillristen, ikke direkte over varmekilden. God når du griller lammelår, kylling, oksemørbrad, kalkun, ribs og andre større stege som skal steges i mere end 20 minutter.