Lad Chromebook blive dit barns første computer

Lad Chromebook blive dit barns første computer

Published at 26. feb 2021 12:35, Updated at 12. mar 2021 12:37

Er det på tide at lade ungerne tage skridtet ind i den digitale verden? Chromebook er et udemærket valg til både praktiske ting og fornøjelse.

Det er sket meget i den digitale verden i de seneste årtier. Til nutidens barn er en touch-skærm normalt, videosamtaler en del af hverdagen og en tastetelefon med ledning noget, der hører hjemme på museum.

Derfor bliver det helt naturligt, at barnet tidigt får sin egen computer, tablet og telefon – men hvor skal man egentlig begynde? Det spørgsmål stillede Emil Åkered sig selv, da det var på tide at datteren fik sin første egne digitale enhed.

Jeg er selv meget teknik-interesseret, så det er vigtigt for mig, at mit barn får det rette fundament at begynde på. Det mest almindelige at kigge på der er for de aller fleste en tablet, men jeg ville hellere gå i computerretningen.

Blikket landede hurtigt på Chromebook, da maskinerne krydser mange vigtige felter af – tilstrækkelig ydeevne, mulighed for at køre mange apps til læring og rigtigt god batteritid. Chromebook findes desuden i mange forskellige prisklasser, så der er ikke noget krav om at tømme tegnebogen.

Min datter elsker at skrive på keyboard for at teste forskellige bogstaver og tal, så at få formatet som fra rigtig bærbar computer, var helt perfekt. Jeg valgte en 2-i-1-variant med touch-skærm, som også kan foldes og anvendes som tablet.

God forældrekontrol er et andet vigtigt aspekt. Chromebook giver blandt andet forældrene mulighed for at begrænse tiden eller blokere visse apps helt, og du kan altid se hvad barnet har brugt tid på. Desuden kræves der godkendelse, hvis der skal downloades nye programmer.

Så her et par måneder inde må jeg sige, at Chromebook blev en succes. Det spilles bogstavs- og talspil, kigges på børneprogrammer og tastes bogstaver på keyboardet – i rimeligt omfang selvfølgelig, det skal selvfølgelig ikke blive for meget af det gode.

Hos Komplett har vi et stort udbud af Chromebook fra producenter som Asus, Acer og Lenovo. Du kan se hele vores sortiment af Chromebook her.

Acer Chromebook Spin 311 11,6" HD touch Chromebook

Acer Chromebook Spin 311 11,6" HD touch

MediaTeK MT8183C 8-core, 4 GB RAM, 64 GB SSD, Google Chrome OS
(3)
50+ stk. på lager (leveringstid 2-3 arbejdsdage)
2.495,-

Fire ting at huske på med barnets første Chromebook

Kig på en model med touch skærm
Mange af de billigste Chromebook-varianter mangler touch skærm. For os i forældregenerationen kan det måske føles helt okay, men i barnets verden er muligheden for at kunne pege på noget helt naturligt. Det tog ikke engang 30 sekunder før min datter var kom og trykkede på skærmen første gang.

Batteritid, batteritid, batteritid
Børn har meget energi, de vil så gerne vise hvad de har lavet i deres apps og hoppe rundt uanset hvor stille de har lovet at sidde. At skulle have et strømkabel koblet til hele tiden er som at bede om ulykker – god batteritid bliver derfor en livredder.

Lær sammen med børnene
Deltag i, vær engageret og vær med i det børnene oplever Uanset om det er enkle bogstavspil eller første gang på YouTube giver det begge parter ro i sindet, at man ved, hvad der foregår. Det er vigtigt at lade børnene udforske, men mindst lige så vigtigt at du som forælder er involveret.

Fuldendt med et par høretelefoner
Blip, blop fra det nyeste børnespil eller det der klip på YouTube for 100. gang kan gøre hvem som helst vanvittig. Et par høretelefoner giver alle lidt mere ro på– helst trådløse for at undgå unødvendige ulykker. Der findes mange modeller tilpasset for børn, som sikrer at lydstyrken ikke kan skade ørene.