Minecraft RTX sprænger nye grænser

Minecraft RTX sprænger nye grænser

Published at 09. apr 2021 12:48, Updated at 14. apr 2021 11:54

 Over 126 millioner spillere sætter sig ned for at spille Minecraft hver eneste måned. Så det er ikke få, der har glædet sig til opdateringen Minecraft RTX!

Det er hele ti år siden Minecraft tog verden med storm, men skaberne af spillet fortsætter med at forbløffe store og små. Vi er i en tid, hvor rejser er sat på et minimum - men hvem har brug for at se Notre-Dame i det virkelige liv, når du selv kan bygge den verdensberømte katedral? Eller i denne sammenhæng bliver det nok snarere en restaurering. For verden er virkelig din sandkasse i 3D-spillet, hvor du kan bygge og nedbryde præcis, hvad du vil.

- Jeg har altid tænkt mere på Minecraft som et værktøj end et spil. Med utroligt mange måder at bruge det på: modding, konstruktion, rollespil, social hub og programmering, siger Dani Aarsnes, der har delt sine tanker om spil på Youtube i en årrække.

Minecraft er verdens mest populære spil med over 200 millioner spil solgt på tværs af platforme. Det ligger i menneskets natur at skabe og ødelægge, og det er den udvikling, som spillere over hele verden ikke kan få nok af. Den moderne verden kræver 4K og forbedringer, men der er stadig noget ved enkelheden i Minecraft, der fascinerer igen og igen.

Ny opdatering med RTX

I den nye version Minecraft RTX kommer teknologien ray tracing, som skildrer lys og skygger på en meget livagtig måde. Hvor lyset i spil tidligere var forudberegnet, simuleres det nu ud fra realtid.

- Ray tracing kan få de ekstra detaljer frem, så spændingen i en spilscene bliver ekstra gribende. Der er lidt, der slår at se den karakter, du har brugt timer på, hænge fra kanten af en klippe med rødglødende lava under sig - i en grafik, der svarer til filmkvalitet, siger Aarsnes.

Hvis du ikke allerede var engageret af spillet før, er der nu en stor fare for, at opgraderingen vil gøre spillet endnu mere opslugende. RTX giver dig spilgrafik på det højeste niveau.

– Ray tracing er helt vandvittigt! Jeg synes også, det giver mange ældre spil nyt liv og gør dem spændende igen. Det er dejligt, at mange spilskabere opdaterer deres spil med denne mulighed, siger Aarsnes.

Ny generation af grafikkort øger ydeevnen under gaming

Alle spillere ved, at gode spiloplevelser kræver en vis indsats. Mere specifikt skal du have godt nok udstyr til at udnytte spillets potentiale. Du skal have et godt nok grafikkort for at kunne opleve et endnu smukkere Minecraft-univers. Rettere sagt bør du have en GPU svarende til Nvidia GeForce RTX 20-serien eller AMD RX 6000-serien - eller noget endnu mere kraftfuldt.

Gør din PC klar til at køre RTX med dette grafikkort!

Det kan være en fordel også at have en processor, der holder trit med grafikkortet. Intel Core i5-10600K er det mest økonomiske valg, der giver dig det, du har brug for, men hvis du vil have en processor på eliteniveau, der holder den gående i lang tid, er Intel Core i9-10900K vejen frem.

Få den bedste oplevelse med RTX

Men hvad er meningen med at bruge timer på at bygge Oslo eller din drømmeverden, hvis kvaliteten af PC-skærmen ikke lever op til standarden for den verden, du har skabt i Minecraft RTX? På samme måde som du vil have et godt TV at se film på, er det lige så vigtigt at have en god PC-skærm.

- Brug dine penge på det, du bruger tid på! Jeg bruger meget af min tid på jorden med at stirre på PC-skærmen, og så skal det altså også være godt!, siger Aarsnes.

En god skærm lader dig virkelig sætte pris på det, du laver. Uanset om du spiller et actionspil med voldelige eksplosioner eller går på eventyr med rumvæsener til enden af galaksen og ser Mælkevejen i al sin herlighed. En skærm med en høj opdateringsfrekvens er et godt sted at starte. Dette fortæller dig, hvor mange billeder pr. sekund en skærm kan levere, og det måles i hertz (Hz).

Mange gamere mener, at du skal have mindst 144Hz, som denneSvive 34" Curved gamingskærm Pyx 34C601. Hvis du allerede har brugt mange penge på at opdatere både CPU og GPU, er det vigtigt, at skærmen ikke bliver en flaskehals. Så er det 240Hz eller højere, der gælder, og Samsung 27" Curved gamingskærm C27RG50 er på vores topliste af en grund.

Vi har opdateret månedens gamingdeal! Find ud af, hvad du har brug for, til at opleve den vanvittige grafik i Minecraft RTX.

Uanset hvilken version af Minecraft du vælger, er det fællesskabet og kreativiteten, der gør Minecraft til det specielle spil, det er i dag. Aarsnes har skabt mange gode minder med sine venner og brødre på grund af Minecraft.

- Vi har rejst på eventyr, bygget slotte og baser for at bekæmpe nattens monstre, gravet ned til jordens indre, sejlet til verdens ende. Og det før vi spillede med mods i spillet. Jeg vil også sige, at et spil, der giver venner og familie mulighed for at tilbringe tid sammen, selvom du bor på den anden side af kloden, er et godt spil, siger Aarsnes.
- Minecraft er ikke kendt for sin fantastiske grafik, men RTX-muligheden vil give spillet et helt nyt liv. Jeg glæder mig også til at teste dette i VR. Jeg har både første generation af HTC Vive og Oculus Quest 2. Hvis du kender nogen, der har VR-udstyr, så er det et must at prøve - uanset om du er gamer eller ej, slutter Aarsnes.
HTC VIVE Cosmos Elite VR Headset VR-briller
-11%

HTC VIVE Cosmos Elite VR Headset

1x HMD, 2x Controller 1.0, 4x AA batteries, 2 Basestations 1.0, 2x Basestation
(10)
23 stk. på lager (leveringstid 2-3 arbejdsdage)
Før 7.890,-
NU 6.990,-