Sådan finder du den riktige gaming-skærm

Sådan finder du den rigtige gaming-skærm

Published at 09. apr 2021 13:09, Updated at 12. apr 2021 11:20

Så du skal købe din første rigtige gaming-skærm, eller måske skal du opgradere den skærm, du allerede har? At navigere i det store landskab af skærme er ikke ligefrem let.

Her er nogle gode tips til, hvad du skal se efter, når du skal købe en PC-skærm til gaming.

Opdateringsfrekvens er vigtig!

Når du spiller, er det vigtigt, at billedet opdateres så hurtigt og præcist som muligt. Så er det afgørende, at skærmopdateringshastigheden (Hz) er høj nok. Nogle hævder, at man ikke ser en forskel, men spillere ved, at selv små forskelle kan have meget at sige for en spiloplevelse.

Det store spørgsmål bliver så, om du skal vælge en gamingskærm 144Hz eller en gamingskærm 240Hz?

For spillere med ambitioner om at hævde sig tør vi godt påstå, at mindst 144 Hz er et must. Med 240Hz opdateringshastigheden får du en endnu bedre oplevelse, men forskellen mellem en 144Hz-skærm og en 240Hz-skærm er ikke nær så stor som for eksempel 60Hz til 144Hz.

Den er blandt vores bestsellere! Den nye CQ21G1 leveres med 144 Hz opdateringshastighed, som giver krystalklare og ekstra glatte billeder. Til en pris på 3.995, - er dette en meget kraftig gamingskærm til en rigtig god pris.

Vælg en skærm med lav responstid

Hvis du har en gaming-monitor med en høj opdateringshastighed og lav responstid, kan du være temmelig sikker på, at du får høj ydeevne.

Kort fortalt fortæller responstid dig, hvor hurtigt din gaming-monitor skifter pixel. De fleste skærme har en responstid på mindre end 10 millisekunder. Men som gamer skal du sætte forventningerne meget højere.

Vores tip er som følger: Responstid på mellem et og to millisekunder er godt. Responstid på et millisekund og derunder er bedst.

Jo lavere responstid, desto bedre undgår du risikoen for ghosting og tearing - det er, når skærmen ikke opdateres i tide, eller nogle farver ikke matcher resten af skærmen.

AOC er et brand, der generelt leverer gode gamingskærme. C23G1 leveres med en responstid på 1 ms, hvilket er perfekt til gamere. Derudover kommer denne med funktioner som Flicker Free og FreeSync, som baner vejen for en optimal spiloplevelse.

Opløsning og hastighed

Hvis du vil have et skarpt billede, skal du vælge en høj opløsning. Heldigvis har de fleste skærme i dag en forholdsvis høj opløsning. Faktisk er det ret svært at finde en skærm under fuld HD!

Opløsning viser, hvor mange pixels skærmpanelet har. Jo flere pixels, jo klarere er billedet. Et klarere billede giver dig mulighed for at få alle de små og store detaljer med - ja, virkelig leve dig ind i spiluniverset. De mest populære opløsninger i dag er: Fuld HD (1080p), Quad HD (1440p) og Ultra (2160p). Det ultimative er en gaming-skærm i 4K (4000p).

Ganske vist kræver det sit af maskinen at køre spil i 4K-opløsning. At gå et trin ned til en opløsning på 1440p kan give dig en billig gaming-skærm - et godt kompromis mellem billedkvalitet og pris.

Et sidste punkt er også, hvilken type panel du skal vælge. Den mest almindelige type gaming-monitor er et TN-panel, fordi det baner vejen for lav responstid. Dette kan betyde noget for farvegengivelser, og at du skal sidde lige foran skærmen, men dette er uden tvivl favoritten blandt andre e-sportsatleter.

Det vigtigste er at finde ud af, hvilke specifikationer der er vigtige for dig. FPS-spillere kan foretrække noget, mens strategi- eller MMORPG-spil favoriserer andre kvaliteter. Happy gaming!

Skærmtips til FPS-spillere:

Skærmtips til MMORPG-spillere: