Simple greb, der gør dig til en bedre studerende

Har du tendens til at udskyde arbejdet med studiet? Fortvivl ikke, for du behøver ikke nødvendigvis at studere hårdere for at opnå gode resultater - bare smartere. Her er listen, som vil hjælpe dig på vej. 

Internettet har store fordele, men det også udgør en fare i studiesituationen, nemlig at man kan lade sig friste til meget, der ikke er produktivt - og det tager tid væk fra produktivt arbejde, siger Frode Svartdal, forsker i prokrastinering ved universitetet i Tromsø.

- Prokrastinering er stærkt knyttet til det at falde for fristelser, være impulsiv og søge kortsigtede belønninger. Internettet repræsenterer en kontinuerlig kilde til fristelser i studiesituationen - det er meget sjovere at være på Facebook end at læse det kedelige kapitel i statistikbogen. Over tid, kan du så nemt få en fornemmelse af, at undersøgelsen er kedeligt, tung og meget motiverende, siger han smart. 

Hvis du har en bevidsthed om, hvordan du bruger din tid, behøver den konstante udsættelse ikke udvikle sig til at blive en uheldig vane, siger Svartdal.

Her er en række apps og websites, der kan hjælpe dig med at få flow i arbejdsgangen og maksimere din produktivitet.

 

Tag tiden 

 

DEL ARBEJDS-SESSIONERNE OP: Styr uden om tidstyvene ved at arbejde i sessioner og hold pauser ofte nok. Screenshot: www.tomato-timer.com

 

Pomodoro-teknikken er en metode, der blev udviklet i 80'erne, hvor formålet er at styre ens eget tidsforbrug - og styre uden om tidstyve. 

For et par år siden skrev hjemmesiden Lifehacker, at Pomodoro er den mest populære metode til at øge produktiviteten, og flere hjemmesider, herunder Business Insider, har testet teknikken - med succes.

Ideen er, at du skal bruge 25 intensive minutter på en opgave for derefter at holde en fem minutters pause. Efter fire sådanne sessioner eller fire såkaldte "pomodoros", får du en længere pause.

Du kan selvfølgelig anvende metoden uden internettet også, men hjemmesiden Tomat Timer (pomodoro betyder tomat på italiensk) tager tid for dig, så alt hvad du skal gøre, er at arbejde effektivt og tage pauser ofte nok,til  at du ikke bliver alt for træt.

  

Bloker distraherende sider

 

SPÆR INTERNETSIDER: Forskellige udvidelser til browseren kan hjælpe dig med at blokere hjemmesider, der distraherer dig fra at arbejde produktivt. Screenshot: App Store

 

Hvis du bruger Pomodoro-teknikken bør dette skridt strengt taget ikke være nødvendigt, men lad os være ærlige: når der hele tiden popper et vindue op, så er det let at blive distraheret. Gør dig selv en tjeneste og hent en udvidelse til din browser, der lader dig blokere websteder, der konstant forstyrrer. 

For at undgå digitale distraktioner anbefaler nyhedsbureauet Assosiated Press, at du downloader SimpleBlocker eller StayFocused (begge gratis til Chrome), der giver dig mulighed for at blokere internetsteder i en given periode. 

 

Få gratis goder, til at holde dig fra mobilen

HOLD DIG VÆK: Appen Hold giver dig point, hvis du ikke bruger telefonen i skolen, og dem kan du bytte til forskellige fordele. Screenshot: Hold

 

Det er måske ikke nok at stoppe forstyrrelser i browseren, når mobilen kan være lige så distraherende. Den norske app Hold (gratis i AppStore og Google Play) belønner de studerende for at holde sig væk fra mobiltelefonen. Og vi taler ikke fiktive internet-belønninger, men virkelige belønninger.

Hvis du holder dig fra telefonen i 20 minutter, mens du er på campus, du får et point, og når du har samlet nok point, kan du bruge dem til at købe noget fra appens samarbejdspartnere.

Oplad din telefon hurtigere med disse tricks.

  

Tving dig selv væk fra skriveblokeringen

UHYGGELIGT, MEN EFFEKTIVT: Applikationen Flow State tvinger dig til at skrive - og sletter alt det, du har skrevet, hvis du ikke fortsætter med at bevæge fingrene hen over tastaturet. Screenshot: App Store

 

Et program, der har fået en vis opmærksomhed på det sidste, er Flowstate, der skal hjælpe dig med at finde din skriftlige flow. Ifølge The Verge er appen uhyggelig, risikabel - og mærkeligt nok, meget effektiv.

Du vælger bare en skrifttype, hvor længe du kommer til at skrive og en titel, så er du i gang. Hvis du holder op med at skrive bliver teksten svagere og svagere - og efter fem sekunders inaktivitet er teksten helt væk. Du er simpelthen tvunget til at skrive. Applikationen er for tiden kun tilgængelig til Apple-produkter (109 kroner til OS X og 55 kroner til iPhone).

 

Find præsentationer om det emne, du skriver om

 

SØG SMART: Der er ikke nogen, der er klar over, at Google kan give dig søgeresultater med bestemte filtyper. Leder du efter oplæg og præsentationer om et tema, så er dette trick meget praktisk. Screenshot: www.google.no

 

Der er stor chance for, at en anden allerede har lavet en præsentation om det emne, du læser om. Hvis du søger efter emnet på Google og tilføjer "filetype:ppt" kommer der udelukkende søgeresultater med PowerPoint-præsentationer. Andre filtyper finder du ved at erstatte "ppt" med "docs", "pdf" eller lignende. Genialt!

 

Find bøger og videnskabelige artikler på Google

 

 

ARTIKLER PÅ NETTET: Du kan også finde relevant litteratur på Google Scholar eller Google Books. Så slipper du måske for at tage den ekstra tur til biblioteket. Screenshot: www.scholar.google.no

 

I dag kan du finde masser af bøger og interessante videnskabelige artikler på nettet - og måske kan du finde præcis de oplysninger, du har brug for lige her, så du ikke behøver at tage en ekstra tur på ​​biblioteket.  

Hvis du går på universitetet eller en anden videregående uddannelse, har du også adgang til andre sider, hvor du kan søge efter online artikler og bøger, men Google Scholar og Google Books er tilgængelige for alle.

Et smart trick er at oprette en alarm for søgning, så du får besked, hvis der kommer en ny forskningsartikel om emnet, du er interesseret i.