Sådan vælger du rigtig computer

Studenter vælger forskellige studieretninger, og de kan stille forskellige krav til en studie-pc. Vi talte med fire elever om, hvad de leder efter, når de skal vælge en pc. Se PC-eksperten Lars Christen Førisdals anbefalinger, for en lettere jagt efter den rette bærbar for dig og dit studie.

Gode ​​råd til studerende

Førisdal understreger, at det er mere end blot vægten og batterilevetiden, som skal afgøre, hvilken bærbare du vælger. Præstation, lagring og ekstra funktioner bør også tages højde for.

- En studie-pc skal holde gennem de lange dage med foredrag og til at blive båret rundt på. Et godt råd er at vælge en 13 tommer skærm. Disse vil ofte være den rigtige størrelse, som ikke vejer for meget og er et godt valg for studerende. Men nutidens pc'er tilbyder en bred vifte af andre funktioner, som kan gøre hverdagen nemmere for den studerende, siger Førisdal.

Som skabt til at tage noter under forelæsning

Det er kommet praktiske funktioner på de nye pc'er, der kan være nyttige, især for studerende, såsom touch screen eller "rentegning". På disse typer skærme kan du tegne og skrive direkte på skærmen. Med andre ord er de perfekte til noter under forelæsningen.

Tilstrækkelig lagerplads til dit behov

Hvad du skal bruge din pc til skolen, er afgørende for, hvor meget lagerplads, hukommelse og processorkraft, du behøver.

- Hvis den bærbare mest skal bruges til Office-pakken, behøver du ikke en lige så stærk bærbar som de, der kan klare tunge programmer til grafik eller redigering. Ikke desto mindre kan det altid betale sig at tænke fremad og overveje valget af pc ud fra, at maskinen skal kunne vare igennem hele studiet og måske længere, tilføjer Førisdal.

   

Tips og anbefalinger til studerende

Vores udvalgte studerende har oplyst, hvad de ønsker, og ikke mindst hvad de studerer. Baseret på dette giver vores specialist tips til hvad man bør kigge efter, og ligge vægt på, i forhold til en PC som passer til ens ønsker og krav.

   

En mere fleksibel studiehverdag

Som studerende skal du ofte flytte mellem forskellige steder. Med os finder du de perfekte gadgets, som kan gøre din hverdag meget lettere og mere fleksibel.