STILFULDE ALTERNATIVER: Fra venstre HP Spectre x360, Lenovo Yoga 910, Microsoft Surface Pro 4. FOTO PRODUCENTEN

Fire gode grunde til at vælge en 2-i-1-PC 

Skal du bytte din PC ud i den nærmeste fremtid, bør du overveje en hybrid-bærbar, eller en såkaldt 2-i-1-PC. Ifølge PC-eksperten giver den dig det bedste fra flere verdener.

Traditionelle bærbare – med skærm, tastatur, pegefelt og muligheden for at klappe maskinen sammen – er stadig de meste solgte computere.

De sidste år er der imidlertid kommet en mere fleksibel udfordrer på banen. Mange vil nok betegne dem som bærbare med tillægsfunktioner, såsom touchskærm eller flipdesign.

I elektronikbranchen kaldes disse computere for 2-i-1-PC, 2-in-1 eller hybrid-bærbar – og pointet er at enheden er en kombination af bærbar og tablet.


Forskellen mellem en normal PC og en 2-i-1-PC er design og udseende. Med en konvertibel PC har man mulighed for at dreje skærmen 360 grader rundt, så man også kan bruge skærmen som en tablet, forklarer Robin Jørgensen, markedsansvarlig for forbruger-bærbare i Komplett.

 

Han forklarer, at der findes to forskellige typer 2-i-1-PC-er: Konvertible bærbare og bærbare som er «detachable» eller aftagelige.

- På «detachable» bærbare har man i tillæg muligheden for at fjerne tastaturet, som er koblet til skærmen. Den innovative løsning giver produkterne fleksibilitet og muligheder du ellers ikke ville have med en bærbar PC, du kan enten bruge din 2-i-1-PC til arbejde eller til underholdning.

Spekulerer du om en 2-i-1-PC er noget for dig? Vi har samlet de vigtigste fordele:

 

1 Design og vægt

Der findes mange bærbare med godt design. At 2-i-1-PC-er ofte ser godt ud, er altså ikke unikt for disse enheder.

Det som er en vigtig fordel med hybriderne, er at de ofte er lette og tynde, påpeger Jørgensen.

Dog er dette ikke på bekostning af skærmstørrelsen. Skærmene er typisk mellem 12 og 14 tommer, med andre ord samme størrelse som mange bærbare.

SYLETYND: Lenovo Yoga 910 er både let og tynd, og skærmen er 13,9 tommer. Klappet sammen er den stilfulde maskine kun 1,43 cm tyk (tynd). FOTO: PRODUCENTEN.  

 

2 Flere applikationer

På grund af designet og fleksibiliteten, kan 2-i-1-PCer være en fin løsning, for dem som godt kan lide både at bruge tablet og bærbar, men som måske synes det er unødvendig at have flere enheder.

Brug hybrid-bærbaren som du ville bruge en almindelig bærbar, eller tag touchskærmen i brug, ligesom du gør med en iPad eller en tablet.

AFTAGELIGE SKÆRM: Microsoft Surface Pro 4 12,3" er både super let og hurtig. Den kan man koble af og på tastaturet, så du kan vælge om du vil bruge maskinen som en tablet eller bærbar. FOTO: PRODUCENTEN.

 

3 God ydelse

2-i-1-PC-er kombinerer en tablets pæne design med indmaden af en bærbar computer – med andre ord noget af det bedste fra begge typer produkter.

Investerer du i en high-end hybrid, såsom HP Spectre x360, får du en tynd og stilren enhed med god ydelse.

 

4 Lang batteritid

Bærbare har relativ god batterikapacitet, men 2-i-1-PC-er har selvfølgelig ikke et dårligere batteri – snarere tværtimod.

Den største fordel med gode hybrid bærbare er, at du kan være rimelig sikker på at størrelsen og fleksibiliteten ikke går udover hverken batteritid eller kraft.

HIGH-END: HP Spectre x360 har vundet en række test og fået gode anmeldelser. Grunden er at den er hurtig, flot, har lang batteritid – og meget mere. FOTO: PRODUCENTEN. 

 

  

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 13.01.2017

Sidst opdateret: 13.01.2017