Bærbar eller tablet? Få begge dele med 2-i-1 PC

Er du på udkig efter en ny PC? En 2-i-1 PC, også kaldet hybrid-laptop, er perfekt for dig, der har brug for en fleksibel PC, du kan bruge til det meste i en normal arbejds- og studiehverdag.

De fleste mennesker er vant til den traditionelle bærbare computer, der består af en skærm og et tastatur med en touchpad. Andre ønsker noget lidt mindre og lettere og vælger en tablet.

 

Begge er praktiske på deres egen måde og er udmærkede til hver deres brug. Hvis du imidlertid vælger en hybrid-laptop, får du faktisk både PC og tablet i ét, nemlig 2-i-1.

 

De fire vigtigste fordele ved en hybrid-laptop

1. Lækkert design og lav vægt

En klar fordel ved hybrid-PC'er, er, at de ofte er lette og tynde. Men den lave vægt påvirker ikke skærmstørrelsen, som du kan få op til 15,6".

 

2. Kan tilpasses din anvendelse

Lav vægt, praktisk design og stor fleksibilitet gør en 2-i-1 PC til det perfekte produkt til dig, der bruger både tablet og laptop, men ønsker at reducere antallet af enheder.

 

3. Ydelse som en bærbar computer

Hybrid-PC kombinerer tablettens flotte design med indersiden af en bærbar computer, og på den måde får du det bedste fra begge verdener.

 

4. Lang oppetid

God batterilevetid er et fælles træk for 2-i-1 PC'erne, ofte bedre end på de almindelige bærbare computere.

 

Flere typer af 2-i-1 PC

En 2-i-1 PC kommer i to varianter: Konverterbar (convertible) og aftagelig (detachable).

På de konverterbare PC'er kan skærmen vendes 360 grader, hvorved den bærbare får samme funktion som en tablet. Mens tastaturet kan fjernes helt på de aftagelige modeller. Fælles for alle er, at de er i en lavere vægtklasse end traditionelle bærbare computere, hvilket gør det lettere at bære dem mellem møder eller foredrag, bibliotek og kollegieværelse.

Vi har spurgt vores egen ekspert Bjørn Anders Gustavsen, Category Buyer i Komplett, om hvilke 2-i-1-PC´er han vil anbefale.

ANBEFALER HYBRID-LAPTOP: Category Buyer i Komplett, Bjørn Anders Gustavsen, fremhæver mange fordele ved at vælge en 2-i-1-PC.

Konvertibel 2-i-1-PC

Hvis du vælger en Lenovo Yoga får du meget for pengene. Den har god batterilevetid, komfortabelt tastatur og en touchskærm med knivskarp præcision.

 

– Det er tynde og lette æstetisk fine maskiner, der understøtter telt-tilstand med mulighed for at dreje skærmen 360 grader, siger indkøberen.

 

 

 

En anden mulighed er HP Spectre X360, der kommer pakket med det nyeste af det nye i et slående design. Den giver op til 20 timers batteritid og hardware, der hjælper dig problemfrit gennem din studie- og arbejdshverdag.

 

Belyst tastatur er meget praktisk og giver dig mulighed for at arbejde på din PC i flere miljøer.

 

– For studerende og andre, der ønsker det lille ekstra, vil jeg anbefale en af disse, siger Gustavsen.

 

Avtagbart tastatur

– Vil du have et supplement til hverdagen og har brug for en computer til at udføre simple opgaver, vil jeg anbefale en Microsoft Surface Go eller en Acer Switch 3.

Disse passer bedst til jer, der har det bedre med en tablet, men også ønsker muligheden for at tilslutte tastatur og mus, tilføjer Gustavsen.

 

 

 

 

– En Microsoft Surface Pro 6 er perfekt for dem, der har brug for et let håndterbart tablet-format, men hvor det også er vigtigt, at maskinen har nok strøm og kapacitet til at udføre alle opgaver.

 

Derudover kan du tilføje valgfri dockingstation, aktiv pen og tastatur. Her kan du sammensætte din egen bærbare designmaskine baseret på de behov, du har.

 

– Det er utroligt fleksible maskiner, som du kan tage med hvor som helst, når som helst, tilføjer PC-specialisten.

 

 

 


- Vil du have en rigtig robust maskine med et flot design, kan jeg anbefale en Microsoft Surface Book 2. Grafikkort fra Nvidia sikrer, at du fint kan spille de fleste spil.


Den er perfekt til dig, der både er interesseret i design, har behov for computerkraft, kan lide at spille lidt, og samtidig ønsker mulighederne, en tablet giver, siger Gustavsen

 

Oprettet: 29.12.2016

Sidst opdateret: 04.07.2019