Her er de nyeste Snapchat-funktioner 

Der kommer stadig nye opdateringer til Snapchat. Her har du oversigten over de seneste nyheder – blandt andet et helt nyt design.

Ifølge Danmarks Statistik har 91% af unge internetbrugere i alderen 15-18 år Snapchat, hvor antallet af internetbrugere i alderen 19-89 år, som har Snapchat er 32%.

Selvom vi er en stor gruppe, som bruger det sociale medie, betyder det ikke at vi kender alle funktionerne – særligt når der stadigvæk kommer opdateringer til appen. Derfor har vi lavet en oversigt over de sidste nyheder, og hvordan du tager dem i brug.

Tjek også: USB-C: Kan du endelig klare dig med kun et kabel?

Nyt design og ny søgefunktion

SØGELINJE: Nu kan man søge efter nyheder, venner og grupper på en meget enklere måde end tidligere. ILLUSTATION: SKÆRMBILLEDE FRA SNAPCHAT/KOMPLETT

I løbet af det sidste stykke tid har udvalgte Android-brugere kunne lege med nogle af de nye funktioner, ifølge websiden TechCrunch.

Denne uge kommer de nye funktioner også til resten af snapchat brugerne. Hvis du allerede har opdateret appen, har du sikkert lagt mærke til at den har fået et lille ansigtsløft.

Nu er der kommet en søgelinje som hele tiden er i toppen af skærmen – uanset hvor i appen du er. Dette skal gøre det lettere at navigere rundt.

Tryk på ikonerne på «quick chat»-linjen for at chatte med dine bedste Snapchat-venner, find let frem til en gruppe eller dine nyeste venner. Du får også en fane af foreslåede venner, og nu kan du endnu hurtigere tilføje kontaktpersoner fra din kontaktliste på din telefon.

I tillæg til at søge efter kontakter kan du nu søge efter aktører som ligger i Discover-funktionen, altså der hvor du finder nyheder fra eksempelvis Daily Mail, Buzzfeed og lignende.

Flere gode tips: Seks Snapchat-tricks for viderekomne

OBS! Oplever du lidt problemer med appen, hjælper det at lukke programmet og starte det igen.

Gruppebeskeder

VENNEGRUPPER: Saml udvalgte venner i grupper for at dele billeder og beskeder med dem. ILLUSTRATION: SKÆRMBILLEDE FRA SNAPCHAT

I tillæg til den helt nye opdatering, er der kommet fire andre funktioner siden årsskiftet. Nu er det muligt at sende billeder, videoer og chatbeskeder til op til 16 venner på en gang, som kan være super praktisk at bruge med dine nærmeste venner.

For at lave en gruppechat gør du det samme, som du har gjort, når du skal sende et almindeligt ”snap”, men når du vælger, hvem du skal sende det til, skal du trykke på gruppe-ikonet øverst i højre hjørne. Ikonet dukker først op, når du trykker på mere end en ven.

Læs også: Oplad telefonen hurtigere med disse tips

Når du er inde i en gruppechat, kan du trykke på ikonet øverst til venstre for at ændre gruppenavnet, tilføje flere i gruppen eller forlade gruppen.

Et andet snedigt trick er, at du kan trykke på én person i gruppen, for at chatte kun med den person – såkaldt «quick chat», som Snapchat kalder det.

SJOVT TRICK: ”Klip” i billedet for at lave et klistermærke. ILLUSTRATION: SKÆRMBILLEDE SNAPCHAT.

SJOVT TRICK: ”Klip” i billedet for at lave et klistermærke. ILLUSTRATION: SKÆRMBILLEDE SNAPCHAT.

Der findes allerede tonsvis af ikoner og klistermærker du kan sætte ind i dine snaps. Men nu kan du også lave dine egne «stickers» af billeder, du tager.

Tag et billede i Snapchat og klik på saksen, som du ser øverst på skærmen. Klip den del af billedet, som du gerne vil gemme, og så vil du få et eksemplar af din nye «sticker».

Trykker du på ark-ikonet ved siden af saksen, kan du sætte flere ind – og ligesom med de andre ikoner, kan du ændre på størrelse og placering. Klistermærkerne du klipper ud bliver gemt, så du kan bruge dem igen senere.

Tjek også: Lad mobilen hurtigere op.

 

Rediger gemte «snaps»

KUNST AF GEMTE BILLEDER. Med ”malebørsten” kan du tilføje malerieffekter på billederne – med kun med de billeder som du har gemt. ILLUSTRATION: SKÆRMBILLEDE FRA SNAPCHAT.

Trykker du på den lille cirkel under kamera-knappen i appen, får du billeder og videoer, du selv har gemt (ved at trykke på «pil ned»-knappen før du sender en snap).

Disse billeder kan du redigere, når du swiper dem op på skærmen, og trykker på blyanten som er i bunden af skærmen.

Klip et ”klistermærke ” ud af billedet, tegn en tegning, lav en tekst – eller vælg malebørsten for at lægge en morsomt maleri-effekt på billedet. Når kunstværket er færdigt, kan du sende den til dine venner.

Identificer en sang

SKJULT TRICK: sang genkendelses applikationen «Shazam» er nu bygget ind i Snapchat, men funktionen ligger godt skjult.

Måske har du allerede appen «Shazam» downloadet på telefoenen – en app som du kan bruge for at finde navnet på en sang som du eksempelvis hører i radioen.

Men med den sidste nye opdatering ligger «Shazam» faktisk inde i Snapchat. Hav appen åben og tryk midt på skærmen til der dukker nogle cirkler op som snurrer. Dermed forsøger applikationen at genkende sangen du lytter til, og du vil med det samme få kunstnernavnet, sangens navn, sangtekst og meget mere.

OBS! Oplever du lidt problemer med appen, hjælper det at lukke programmet og starte det igen.

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 27.01.2017

Sidst opdateret: 31.01.2017.