fri returfri retur

ILLUSTRASJON: SKJERMDUMP PUBG

Verdens mest populære online-spil er ikke engang blevet lanceret

På ca. et halvt år har en ufærdig version af strategiskydespillet Playerunknown’s Battlegrounds solgt mere end 13 millioner kopier – og op til 1,7 millioner gamere har spillet det.

Playerunknown’s Battlegrounds, eller PUBG som det også bliver kaldt, er et online ”last man standing” – skydespil hvor du og 99 andre hopper ud af et fly og lander på en forladt ø. Alle starter helt uden hjælpemidler, men du vil hurtigt finde både våben, køretøjer og medicinsk udstyr når du begynder at lede. Derefter handler det bare om at overleve, og stadig være stående til slut.

En betaversion af spillet blev først udgivet – og udsolgt – før en ”early access” version til PC blev tilgængelig i marts i år. Inden året er omme vil det færdige spil højest sandsynligt blive udgivet til både PC og Xbox, men det er stadig uvist om det vil blive udgivet til Playstation.

 

Gamere former spillet

Levi Haakenstad Sørensen, som er kaptajn for PUBG-esportlaget for spilleorganisationen Spett Gaming, tror at grunden til, at spillet har fået en så stor fanbase på så kort tid, er, at dem som står bag spillet har lyttet til brugernes tilbagemeldinger, hele vejen igennem.

- Spillet har været en stor succes helt fra starten. Dette er nok første gang nogen har ”nailet” det, at slippe et ”early access” spil.

 

Levi hat spillet meget næsten hele hans liv, og nu er det først og fremmest PUBG det går ud på. FOTO: MARIUS W. VOLDEN, MAVVI MEDIA

Sørensen forklarer at Brandon Greene, som laver spillet, turde at udsende et spil, som var langt fra perfekt, og i begyndelsen kom der derfor ofte nye opdateringer med ændringer baseret på feedback fra spillerne.

- Når man føler man er med til at forme spillet, får man også et slags ejerskabsforhold til det, siger gameren og forklarer at flere input, som han er kommet med, faktisk er blevet brugt.

 

Verdens største online-spil

Gameren som kalder sig for ”Ivel”, har tilbragt mere end 1.100 timer i det fiktive univers, som har mange lighedstræk med film som ”Battle Royale” og ”Hunger Games” – hvor handlingen i stor grad går ud på at karaktererne på dræbe eller blive dræbt.

 

«KORTE» SPIL: hver runde varer fra et minut til omkring 35 minutter, afhængigt af hvor længe du overlever. Når tiden render ud, bliver kortet mindre, og du er nødt til at rykke tættere på modstanderne. ILLUSTRASJON: SKJERMDUMP PUBG

 

Sørensen har på et tidspunkt været rangeret som den bedste i PUBG i Europa, med sit eget ”squad”, men han er siden blevet vippet af tronen. Når man tænker på den hurtige vækst i antal spillere, er det dog ikke særlig overraskende. PUBG-spilleriet, er nemlig ikke noget fuldtidsjob i dag, Sørensen bruger også tid på sygeplejerskestudiet og han job på Lillehammer Sygehus.

Ifølge hjemmesiden StreamCharts.com, som rapporterer antal online-spillere på spilplatformen Steam, har helt op til 1.747.299 PUBG-spillere spillet på samme tid – et tal som er blevet højere og højere næsten hver uge. Frem til september var det spillet DOTA2, som blev lanceret i 2013, som havde online-rekorden på næsten 1,3 millioner spillere.

Høje forventninger til den fulde version

ENESTE KORT – FOR NU: i dag lander alle spillerne på denne ø, men det er forventet at flere kort vil lægges til når spillet lanceres. Illustration: SKJERMDUMP PUBG

 

Selv efter utallige små og store opdateringer af spillet, er der stor spænding og forventning til den offentlige lancering. Men præcis hvad der kommer, er der få, der ved.

Læs også: Disse gamere tjener millioner – og bliver genkendt på gaden

– Jeg tror, og har hørt rygter om, at der vil komme mindst ét nyt kort ved udgivelsen af spillet. I dag er det den samme ø og de samme bygninger i hvert spil, selvom vejret og spillet kan være forskelligt fra gang til gang. Dermed har jeg set de fleste hjørner og kroge i spillet, og glæder mig til at se noget nyt.

Når det er sagt, så har spillet fortsat meget høj spilbarhed selv efter mange timer, nævner Sørensen.

Hvis du ikke allerede har spillet PUBG, har gameren nogle introduktionstips, for dem som ønsker at få en god start:

- For mig, er det altid vigtigt at få et godt overblik fra start af, og finde ud af om der er andre som befinder sig i nærheden af mig. Derudover gælder det om at finde en taktik, som fungerer for dig. Der er for eksempel mange forskellige våben – som har forskellige anvendelser, men ingen af dem er bedre end andre. Det er også vigtigt, at turde og lave fejl, og lærer af dem. Men det allervigtigste er selvfølgelig at have det sjovt.

 Det kan også være en god hjælp at se professionelle gamere, youtubere eller streamere, råder Sørensen til, som selv streamer via Twitch. Der kan du chatte og stille spørgsmål direkte.

- Jeg ser selv andre professionelle og streamere, for at få ideer.

PS! Spillet vil formegentlig få anbefalet en aldersgrænse på 18 år af PEGI (Pan-European Game Information).

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett.

Oprettet: 09. 10. 2017

Sidst opdateret: 09.10.2017