fri returfri retur

Foto: iStock

Sådan kan du overvåge boligen i din ferie

Bekymre du dig om rejse fra hjemmet i ferien? Med disse enkelte kneb kan du sænke skulderene og slippe frygten for vandlækage, indbrud og brand.

Bekymre du dig om rejse fra hjemmet i julen? Med disse enkelte kneb kan du sænke skulderene og slippe frygten for vandlækage, indbrud og brand.

 - Et overvågnings- og alarmsystem behøver ikke være avanceret eller dyrt at montere. De fleste klare dette helt selv, siger Fredrik Gurrik, produktchef for smarte hjem og netværk hos Komplett.

Nu findes både overvågningskameraer, vindues- og dørsensor, sirener og avancerede vand- og røgalarmer. Helt uden at betale dyre, månedlige afgifter til sikkerhedsselskaber, kan du selv få oversigten.

 - Fibarosystemet benytter sig af Z-wave-teknologien, og er kendt for at have en god brugergrænseflade. Har du valgt dette kan der enkelt bygges videre med forskellige overvågningsprodukter, forklarer Gurrik.

Klik her for at tjekke de forskellige Fibaro-produkter.

 

Store erstatningssummer

– Vi ser definitivt en øget interesse for overvågningskameraer og forskellige sikkerhedssystemer hos vores kunder, påpeger produktchefen i Komplett.

Politi og anklagemyndigheden registrerede lige over 105.100 anmeldelser af egendomstyverier i 2016. derudover er der omkring 2.650 årlige sager med boligbrand, og ifølge Finans Norge bliver der rapporteret vandskader i lejligheder, huse og hytter hvert niende minut her i landet. Sidste år rapporterede forsikringsselskaberne omkring 15.000 vandskader og erstatninger for 620 millioner kroner.

 - At investere i overvågningsudstyr betaler sig for alle som er bekymret for situationen i hytte eller hjem og som vil have muligheden for at kunne følge med i hvad der sker i ejendommen, både udvendigt og indvendigt. Det eneste som kræves er et godt netværk i boligen du ønsker at overvåge, siger produktchefen.

Se også: Sådan får du et smart hjem

 

Omfattende skader

For Anne Bolstad og familien var katastrofen et faktum da litervis af vand løb mellem etagerne og ødelage både gulv og tag i huset.

 - Det viste sig at røret under køkkenvasken var kommet ud af position. Dette medførte at alt vandet vi brugte til blandt andet opvask den eftermiddag løb ned og forsagede vandskader mellem førsteetage og kælder, fortæller hun.

Uheldig: Helehuset hos Anne Bolstad og familien fik store vandskader efter en lækage i køkkenet. Foto: Privat

Lækagen var ikke synlig andre steder en i kælderen, og det var først da Bolstads mand gik ned i underetagen for at pakke nogle flyttekasser ud, at han opdagede at det regnede fra taget over ham.

 - Det var held at han gik ned i kælderen samme aften. Vi kunne havde risikeret at få ødelagt en masse af vores ting. Vi er vel ikke de eneste som opbevare ting og sager i kælderen tænker jeg, siger Bolstad.

 Nu har familien fået installeret vandalarmer sådan at de slipper for liggende oplevelser igen.

 - Vandalarmer og andre overvågningssystemer til hjemmet er en lille investering i det større billede. Nu føler vi os trygge ved at vi bliver alarmeret og kan afværge den værste krise i tilfælde at vi skulle være uheldige at oplever lignende igen.

 

Få advarsler direkte på telefon

Ved hjælp af den gratis app, Mydlink Lite til iOS- og Android-baserede smartphones og tablets, kan du enkelt koble til og konfigurer mydlink-kameraet uden at du behøver at tænde for en computer.

 - Du kan også få push-notifikationer og e-mails med billeder eller video klip når noget bevæger sig eller lyd opdages. Alt du behøver er et overvågningskamera og internetadgang, forklare Gurrik hos Komplett.

Behøver du bedre internet? Sådan vælger du rigtig trådløs router

Disse produkter gør dit hjem sikkert

 

Denne røgalarm kan kobles til telefonen:

Få advarsel på telefonen når sensoren opdager vandlækage:

Denne sensor giver dig kontrol over det som sker i din bolig:

Stream overvågningsvideo direkte til din smartphone eller tablet:

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Oprettet: 03.01.2018

Sidst opdateret: 03.01.2018