Foto: iStock

De bedste smarttelefoner lige nu

iPhone, Samsung eller Honor? Her er eksperternes råd til hvilken smarttelefon du bør vælge i 2018.

Det er ikke altid så let at finde ud af hvilken telefon man bør vælge ud fra det behov man har. Vil man have en rimelig telefon, som har alt man behøver – eller er det vigtigere at få en som har det nyeste, seneste og bedste?

Truls Aleksander Hammer er produktionschef for mobil og tablets hos Komplett. Han fortæller at det dyreste ikke altid er det bedste.

MANGE VALG: Truls Aleksander Hammer hos Komplett hjælper dig med at vælge rigtig smarttelefon.

Til dem som skal have sin allerførste telefon anbefaler jeg nogen rimelige, men gode modeller, siger Hammer og trækker specielt telefoner som Galaxy A5, Honor 9 eller iPhone SE frem. Disse er gode nok og fungerer godt, hvis du ikke er alt for kræsen når det kommer til kamera. Hvis du vælger en lidt ældre model, så får du virkelig valuta for pengene, for de fleste smarttelefoner ude lige nu er gode, siger Hammer.

Så du denne? Barnets første pc: sådan vælger du rigtigt

Apple-entusiast og blogger på teknologibloggen ”Det store eplet”, Daniel Rosenquist, er sikker i sin sag når det gælder hvilken mobiltelefon du bør vælge i år.

 - iPhone X er en af flere anerkendte publikationer blevet kåret til årets teknologiske innovation i 2017. Altså ikke bare årets telefon, men årets bedste gadget. Den er et stensikkert valg hvis du skal have en iPhone og vil have det nyeste og bedste. Den er derimod også den decideret dyreste. Er du afhængig af mere lagerplads end hvad grundmodellen har, så må du lægge næsten 13.000 kroner. Jeg er alligevel tilbøjelig til at sige at den er det værd, siger han.

 

Rosenquist er specielt begejstret for skærmen på iPhone X. Han fortæller at hvis man har fulgt Apples udvikling og haft alle modellerne fra iPhone 6, 6s, 7 og 8 – er det først nu at man virkelig føler at man har en ny og anderledes smarttelefon i hånden.

 - Designet er en stor nyhed, og måden hvorpå skærmen omtrent dækker hele fronten gør det til en telefon som føles futuristisk. Face ID er også både en morsom og svært effektiv nyhed, siger han.

APPLE-EKSPERT: Daniel Rosenquist har en stensikker favorit blandt årets mobiltelefoner.

Hos Apple er det iPhone SE som er budgettelefonen.

 - Denne er fortsat relativt god og det bedste alternativ hvis du vil have en lille skærm. Den begynder også at have nogen år på bagen, men man har lov til at håbe på en ny SE-model til foråret. iPhone 7 har også blevet nogen hak billigere, hvis du ikke er afhængig af at skulle have det sidste nye, siger Rosenquist.

 

 

 

Ifølge Truls Aleksander Hammer hos Komplett sælges der decideret mest af mærkerne Apple og Samsung. Men også mærker som Huawei og Sony er populære, forklarer eksperten.

 - Hvis du vil have mest for pengene, så vil jeg anbefale telefoner som ligger i mellemprisklassen når det kommer til pris. Galaxy A5, iPhone SE, Honor 9 og Huawei P10 er gode valg her.

 

Han fortæller at selv en ny telefon ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene. Alle telefoner du køber nu fungerer til almindeligt brug, og hvis man ikke har store krav til for eksempel skærm, kamera eller processor, så vil telefoner til 4000 kroner og derunder fungerer rigtig godt.

 

 

For den som er opsat på at skulle eje det sidste nye indenfor mobiltelefoner, og som har et højt budget, er der flere gode modeller på markedet.

 - Det er vanskeligt at sige hvilken telefon som er den bedste fordi det kommer meget an på hvad man vil have, men de nyeste modeller sælger godt, siger Hammer og trækker blandt andet Samsung Galaxy S8(+), iPhone X og Mate 10 Pro.

 

 

 

 - Vil du have den bedste og største skærm og det bedste kamera, så skal du op i pris, men de noget ældre modeller duer absolut også, siger han.

Daniel Rosenquist har gjort sig nogen tanker om hvad vi kan forvente os indenfor smarttelefoner i det kommende år. Han tror at 2018 vil byde på mere skærm. Både større skærme, og med mere lysstyrke som ikke sluger batteriet.

 

 - Skærme som fortsætter at dække hele telefoner, måske med fingeraftryk læsere bygget ind i skærmen vil være et af flere vigtige punkter for producenterne, tror jeg. Det bliver også spændende og se om AR og VR endelig får et fodfæste på mobil.

 

 

Indhold produceret af VG Partnerstudiuo for KKomplett.

Oprettet: 25.01.2018

Sidst opdateret: 25.01.2018