Mesh-netværk giver bedre dækrning

Mesh-netværk: få knaldgodt netværk der hjemme

Published at 10. jan 2019 11:28, Updated at 10. jan 2019 11:41

Aldrig mere dårligt netværk. Sådan installerer du netværket, som giver dig stabilt internet i hele hjemmet.

Med flere og flere enheder som kræver Wi-Fi, er der oftere problemer med dårlig dækning i hjemmet. Med mesh-netværk kan du bevæge dig fra rum til rum mens du streamer, spiller, downloader eller surfer – alt på én problemfri forbindelse.

- Et mesh-netværk er en Wi-Fi løsning for hjemmet, og som holder netværket stabilt i alle rum, uanset hvilket plan. Har du problemer med dækningen, bør du overveje at skifte til et mesh-netværk, siger Bjørn-Ivar Nordbø, nordisk produktschef for netværk og smarte hjem. Produkterne er enkle, og designet til at give optimal dækning efter dit behov.

Stabilt netværk i alle rum

 Mesh-systemerne består af flere små radiosendere som fungerer på samme måde som en trådløs router. Systemet består af en eller flere små enheder, som modtager, sender og forstærker det trådløse netværk.

Der er efterhånden dukket flere mesh-netværk leverandører op på markedet – en af dem er TP-Link som leverer hjemmenetværkssystemet Deco.

- Systemet består af flere små knudepunkter, som hele tiden arbejder sammen for at skabe mest muligt stabilt netværk, med det resultat at du får en stærk dækning uanset hvor i huset du befinder dig, forklarer Vidar André Iversen, salgschef i TP-Link og fortsætter: I hus og større lejligheder findes det typiske dæknings hindringer, som murstensvægge, badeværelser, glasvægge eller lignende. Traditionelle routere har kun ét sendepunkt, og har derfor ingen mulighed for at dække områderne bag disse hindringer. Med mesh kan du gå udenom disse hindringer og få god dækning overalt.

Netgear Orbi Home router + Satellite Routere

Netgear Orbi Home router + Satellite

Tri-Band Mesh Home WiFi System
(4)
72 stk. på lager (leveringstid 1-2 arbejdsdage)
2.432,-

En startpakke består som regel af to til 3 punkter, og dækker op til 400-450 kvadratmeter, lidt afhængig af leverandør. Har du et stort hus som kræver bedre dækning, kan til vælge at lægge flere punkter til.

Så du denne? Mesh-netværk kommer på fuld skrue

Så enkelt

Selvom teknologien er avanceret, er mesh-produkterne lavet til at være meget enkle at opsætte. Alt du skal bruge for at komme i gang er et internetabonnement og en smartphone – ved hjælp af en app får du hele systemet opsat med kun nogle enkle trin.

Sådan gør du:

1. Pak enhederne ud og download den tilhørende app.

2. Tilslut strøm og kabel fra modem til en af punkterne, og følg instruktionerne i appen.

3. Efter kort tid er dit nye mesh-netværk på plads – nu kan du streame dine favoritserier i køkkenet, badeværelset og soveværelset.