fri returfri retur

Foto: ESA Entertainment Software Association

Højdepunkterne fra årets E3: Her er de vigtigste spilnyheder

Verdens kraftigste spilkonsol og mange nye spiltitler. Her er årets højdepunkter fra supermessen E3 i Los Angeles.

De største spilfirmaer lancerer flere godbidder under den gigantiske spilmesse E3, som afholdes i Los Angeles hvert år. Espen Harring og Mikkel Melsom, spilansvarlig og indholdsansvarlig i Komplett, har fulgt spilmessen tæt.

­–  Vi har set næsten alle lanceringerne sammen – bortset fra dem som har været midt om natten norsk tid, siger Melsom.

Har du set denne? Sådan bliver du den bedste til Mario Kart

 

Her har spilentusiasterne gennemgået de vigtigste nyheder fra messen:

EA: Overrasker med ny stor titel

LÆKKET PÅ FORHÅND: En ny version af STAR WARS-spillet Battlefront blev lanceret forrige uge. Foto: EA

Der var ingen, som forventede store afsløringer fra spiludvikleren EA under årets E3, ifølge Harring og Melsom, men de overraskede alligevel.

– Der var et leak af «STAR WARS: Battlefront II» lige inden messen, og det vi fik set, ser vældig godt ud. Det som er nyt, er at spillet har fået «single-player». EA har fået meget god feedback fra netværket af fans, og har virkelig lyttet til dem i opfølgeren, siger Melsom.

Læs også: Spillene som kan gøre dig lidt smartere

Ellers fremviste EA nye versioner af sportsspillene FIFA, Madden og NBEllers viste EA frem nye versjoner av sportsspillene FIFA, Madden og NBA, uden at præsentere de virkerligt store nyheder, og bilspil-serien «Need for Speed» har fået et nyt tilskud, nemlig «Need for Speed Payback» – som ifølge spileksperterne ser vældigt godt ud, selv om de ikke har fået muligheden for at prøve det endnu.

Endvidere afslørede EA spillet «A Way Out», et actionfyldt opdagelsesspil, som er designet til at blive spillet på splitscreen sammen med en anden spiller.

- Det var E3s første store overraskelse, som ingen var klar over ville komme, siger Melsom.


Klik her for at finde alle spiltitlerne og nyhederne fra E3 hos Komplett.

– Til sidst teasede de spillet «Anthem», som Microsoft også brugte lidt tid på at vise frem.

«Anthem» bliver en ny såkaldt «IP», eller «intellectual property», som betyder at spillet vil indgå i en ny serie – lige som velkendte spilserier som «Call of Duty», «Halo» og «Super Mario».

Tjek også: Sådan får du liv i din gamle spilkonsol

Microsoft lancerede «verdens kraftigste» konsol

Microsoft og Xbox «vandt» årets E3-messe, mener Melsom. De fremviste den nye konsol, Xbox One X (tidligere kendt som Xbox Scorpio), som bliver udgivet 7. november, og afslørede at spillene, du har på ældre konsoller bliver «bagudkonvertible» og kan downloades til den nye konsol.

 

VERDENS KRAFTIGSTE: Microsoft havde flere gode nyheder at afsløre under årets E3, blandt andet Xbox One X. Foto: Microsoft

Microsoft beskriver selv konsollen som «verdens kraftigste spilkonsol» – med maskinkraft som vil kunne køre de fleste spil i 4K-oppløsning, og med grafikydelse som er langt bedre end PlayStation 4 Pro, konsollen Sony lancerede i fjor.

– Hele præsentationen fra Microsoft var baseret på at fremvise hvad Xbox One X kan gøre. Noget andet som fik meget opmærksomhed, var den nye Ori-titel, «Ori and the Will of Wisp», som ser helt fantastisk ud, og har et skønt soundtrack, sier Harring.

Tjek også: Få bedre spiloplevelse med et rigtigt gaming-headset.

– «Age of Empires» vender også tilbage til Windows 10 og Xbox med «Age of Empires Definitive Edition». Hold på hatten, og bare tag mine pengene, konstaterer en ivrig Harring.

Strategispillet «Age of Empires» udkom først i 1997, og har siden været udgivet i en række forskellige versioner. Nu er det den første variant, som får en finpudsning, eller en såkaldt «remastering».

Ubisoft: Spændende Nintendo-samarbejde, stor ny titel og «årets bombe»

Da Ubisoft gik på scenen, havde de ingen ringere med sig end Shigeru Miyamoto, skaberen af blandt andet Super Mario, Donkey Kong og The Legend of Zelda for Nintendo, og sammen kunne Ubisoft og Nintendo-veteranen afsløre, at de har lavet et spil med både Ubisoft-figurerne Rabbids og Nintendos Mario.

 

– «Mario + Rabbids Kingdom Battle» er en Ubisoft-titel med Nintendo-elementer, og ikke omvendt. Det ser super sjovt ud, og vi glæder os meget.


Læs mere om den nyeste Nintendo:
Alt du behøver at vide om Nintendo Switch

SAMARBEJDSSPIL: Super Mario er tilbage endnu en gang, nu sammen med Ubisoft-figurene Rabbids.

Et andet højdepunkt fra Ubisoft-lanceringen, er «Assassins´s Creed: Origins», som ifølge spileksperterne ser helt fantastisk ud. Her er det Ubisoft Singapore som står bag, en afdeling i spilselskapet som er kendt for at levere grafik af første klasse.

– Spillmessens andet store højdepunkt, efter «A Way Out», kom som en sand overraskelse. Det var spillet «Skull and Bones», som vi ikke har hørt om før. Her har Ubisoft plukket nogle af de bedste elementerne fra «Assassin´s Creed IV: Black Flag», og taget dem med videre – noget de også fortalte om selv, siger Melsom.

Midt blandt Ubisofts spiltrailere kommer «årets bombe», som Melsom omtaler det som.

– Pludselig ser vi en video, hvor der dukker kendte elementer op for os, som har spillet «Beyond Good and Evil». Det er nok den sprødeste traileren som blev vist under hele E3, og den bekræfter, at Ubisoft nu er i gang med at lave «Beyond Good and Evil II».


Meget mere får man heller ikke at vide om det nye spil. Selv om Melsom vurderer Microsofts E3-afsløringer som størst, er han enig med Harring om, at Ubisoft leverede varerne under spilmessen.

Ikke Sonys E3-år

– Det år Microsoft havde i fjor, har Sony i år. Fordi de viste meget nyt i fjor, havde Sony slet og ret ikke så meget at komme med under årets E3, forklarer eksperterne.

I fjor fremviste Sony nemlig PlayStation 4 Pro og PlayStation VR, som er vanskelig at følge op på. I år afslørede de blandt andet en ny version af «Shadow of the Colossus», og spillet «UNCHARTED: The Lost Legacy», som Melsom og Harring er lidt uenige om er et «stand alone»-spil, eller en tillægspakke.

– Men det vi ved er en «expansion» er «Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds», som også blev vist frem, tilføjer Harring.

Tjek videoen hvor Harring og Melsom opsummerer E3:

YouTube Video - Mikkel og Espen oppsummerer E3 2017

Ellers fremviste Sony frem flere klip fra «God of War», som de åbnede E3-showet med i fjor.

– Det vi venter mest på, er «The Last of Us 2», noget jeg ved vældig mange andre PlayStation-ejere også venter på, og det fik vi slet ikke noget at vide om. Vi fik heller ikke noget at vide om «Death Stranding», siger Melsom.


Tjek også
: Alt du behøver at vide om VR

Begge disse titler er det forventet at Sony vil præsentere i december, under sit eget Sony-arrangement.

Produceret af VG Partnerstudio for Komplett

Opprettet: 22.06.2017

Sist oppdatert 22.06.2017